Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


17 juli 2004


Zutphen- inbraak in winkel


In de nacht van donderdag op vrijdag hebben onbekenden ingebroken in een huishoud- specialzaak aan de Troelstralaan. Aan de achterzijde van het pand forceerde men een deur en eenmaal binnen heeft men de winkel doorzocht en onder andere huishoudelijke apparaten en pannen meegenomen. De totale omvang en waarde van de buit is bij de politie nog niet bekend. De inbraak is vermoedelijk door meerdere personen gepleegd en de buit moet in een auto vervoerd zijn. De politie is inmiddels en buurtonderzoek gestart en heeft de zaak in onderzoek. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie (0900 - 8844 ) ook de landelijke stichting Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) kan worden gebeld.


Voorst - geen rijbewijs - toch aanrijding


Een 42-jarige man uit Ruinerwold heeft gisterenmiddag ervaren, dat je niet voor niets een rijbewijs moet hebben voor het besturen van een vrachtwagen. Hij reed omstreeks 12.20 uur achterwaarts de Afslag af in de richting van de Veilingstraat. Hierbij raakte hij een betonnen schutting die half om ging. De politie stelde vast, dat de man deze vrachtwagen niet had mogen besturen en maakt proces-verbaal op.


Brummen - man aangehouden


De politie heeft vrijdagmiddag een Brummense jongeman in zijn woonplaats aange-houden die ervan verdacht wordt met zijn auto op zijn buurvrouw te zijn ingereden en vervolgens zijn buurman te hebben mishandeld. De politie kreeg even na 13.00 uur een melding, dat er bij een woning in het dorp een auto was vernield. Tijdens het aanrijden kwam en er al een tweede melding, dat er iemand op de grond lag en dat de huisarts gebeld was. Bij de komst van de agenten bleek de man wel bij kennis, maar de huisarts vond dat het slachtoffer in gestabiliseerde toestand naar het ziekenhuis moest worden vervoerd in verband met hoofd- en nekklachten. Het slachtoffer, een man van middelbare leeftijd had naast een kopstoot diverse klappen op zijn hoofd gekregen. Inmiddels kreeg de politie van diens vrouw en getuigen enig beeld over het gebeurde en korte tijd later kwam de verdachte, een jongen uit de buurt, naar buiten en werd aangehouden. Hij is inmiddels in verzekering gesteld en de politie is direct en uitgebreid onderzoek begonnen. Voor het echtpaar en getuigen is het Bureau Slachtofferhulp in kennis gesteld. Het slachtoffer kon na behandeling het ziekenhuis verlaten, maar heeft nog diverse pijnklachten.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

Anton de Ronde


---- --