Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 17 juli 2004

* TV IN DE BRAND; BEWONER NAAR ZIEKENHUIS

ROTTERDAM - Vrijdagmorgen vloog door nog onbekende oorzaak in de woning van een 78-jarige Rotterdammer op de Wilgenplaslaan het televisietoestel in de brand. De brandweer bluste het televisiebrandje, terwijl personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond de bewoner naar het Sint Franciscus Gasthuis vervoerde in verband met rookvergiftigingsverschijnselen.


* SNELHEIDSCONTROLES
CAPELLE AAN DEN IJSSEL/ROTTERDAM/BERKEL EN RODENRIJS - Personeel van de Verkeerspolitie hield vrijdagmorgen op de Burgemeester Bakkerlaan in Capelle aan den IJssel en Honingerdijk in Rotterdam en 's middag op de Rodenrijseweg in Berkel en Rodenrijs radarsnelheidscontroles. Tussen acht en tien uur namen op de Burgemeester Bakkerlaan 48 van de 659 gecontroleerde automobilisten het niet zo nauw met de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km/uur. Op de Honingerdijk hielden tussen kwart over tien en half twaalf 36 van de 475 de radarwagen passerende automobilisten het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogste gemeten overtreding: 77 km/uur in plaats van '50'. Tussen half één en half twee flitste de snelheidsradar op de Rodenrijseweg 46 van de 292 langsrijdende weggebruikers. Hier bedroeg de hoogst gemeten snelheid 88 km/uur, terwijl '50' daar is toegestaan.


* INVALIDE VROUWEN BEROOFD
ROTTERDAM - Vrijdagmiddag werd op het Kruipbrem een 65-jarige vrouw uit Rotterdam beroofd van haar tas. Het slachtoffer zat in haar scootmobiel toen zij werd belaagd door een onbekende man. Deze man probeerde haar tas uit het mandje van de scootmobiel te halen. De tas zat echter vast. Toen de man nog harder trok, kantelde de scootmobiel en viel het slachtoffer uit het wagentje. Zij kwam daarbij met haar hoofd op de tegels van het fietspad terecht. De man trapte het slachtoffer en kreeg vervolgens de tas los. Hierna rende hij weg in de richting van de Hesseplaats. De vrouw moest zich onder behandeling van de huisarts stellen. De politie van het district Oost stelt een nader onderzoek in. Ook op het Medlerpad (Rotterdam Zuid) werd vrijdagmiddag een vrouw beroofd van haar tas. Twee onbekende jongens op een fiets pakten de tas van het invalidenwagentje van de 67-jarige Rotterdamse. De knapen gingen er daarna vandoor.


* DRUGSACTIE
ROTTERDAM - Naar aanleiding van het vermoeden dat er verdovende middelen zouden worden verkocht, werd vrijdag rond en in een café aan de Nieuwe Binnenweg een drugsactie gehouden. Nadat in de middaguren bij het café al enkele personen waren aangehouden in het bezit van verdovende middelen, werd 's avond een controle in het café uitgevoerd. In totaal werden 8 personen aangehouden. De acht, zeven mannen en één vrouw in de leeftijd van 21 tot 47 jaar en afkomstig uit Rotterdam en Schiedam werden voor verhoor overgebracht naar het bureau. Er werden diverse gebruikershoeveelheden hard en softdrugs in beslag genomen. Enkele personen stonden ook nog gesignaleerd voor openstaande boetes.


* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
ROTTERDAM - Vrijdagavond laat werd in een loods aan de Ceintuurbaan een in bedrijf zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In een afgeschermde ruimte stonden 637 hennepplanten. De hennepplanten en de voor de groei gebruikte apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. Met de stroomvoorziening was geknoeid en de watermeter verwijderd. De politie van het district De Noordhoek stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de hennepkwekerij. Vrijdagmiddag werd naar aanleiding van klachten in een woning aan de Kees Pijlstraat een onderzoek ingesteld. Ook hier werd een in bedrijf zijnde hennepkwekerij met 939 planten aangetroffen. Ook was er nog een grote hoeveelheid resten van hennepplanten van een vorige oogst aanwezig. De hennepplanten en apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De politie van het district Zuid is op zoek naar de eigenaar van de kwekerij.


* SCHIETPARTIJ
SPIJKENISSE -Vermoedelijk naar aanleiding van een ripdeal ontstond vrijdagmiddag in een woning aan de P A de Genestetstraat een schietpartij, waarbij een 32-jarige man uit Spijkenisse in zijn rug en arm werd getroffen en een 17-jarige Rotterdammer in zijn arm. De 32-jarige gewonde bewoner vluchtte zijn huis uit en werd door een omstander in zijn auto ter behandeling naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis gebracht. De 17-jarige Rotterdammer ging samen met zijn 20-jarige vriendin (afkomstig uit Spijkenisse), die niet gewond raakte naar een parkeerplaats aan de Hoogwerfsingel en daarna met de GGD ook naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis. Op de parkeerplaats werd later na onderzoek een vuurwapen aangetroffen. Na behandeling in het ziekenhuis werden de 32-jarige man uit Spijkenisse en de 17-jarige Rotterdammer aangehouden. Ook zijn 20-jarige vriendin werd aangehouden. De drie verdachten zijn in verzekering gesteld. De recherche van het district De Eilanden stelt een onderzoek in naar de toedracht van de schietpartij.


* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN WIJK BLOEMHOF

ROTTERDAM - Vrijdagmiddag en -avond werd er in het aangewezen veiligheidsrisicogebied Bloemhof en op de Dordtselaan een actie preventief fouilleren gehouden. Op straat werden 275 personen gefouilleerd, terwijl er 70 auto's en hun inzittenden werden gecontroleerd. Er werden 4 personen aangehouden (twee op grond van de Wet Wapens en Munitie) en 5 steek- en 2 slagwapens in beslag genomen. Op het metrostation Maashaven werd een 23-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij droeg op zijn lijf een pakketje waarin een halve kilo heroïne zat. De heroïne werd in beslag genomen. De man is inverzekering gesteld.


* PREVENTIEF FOUILLEREN IN COOL
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum hield van vrijdagavond tot zaterdagmorgen vijf uur, acties preventief fouilleren op de Nieuwe Binnenweg, West Kruiskade en 1e Middellandstraat. Op straat werden 97 personen gefouilleerd. In vier horecagelegenheden werden 64 personen gecontroleerd. Er werden zes personen aangehouden op grond van de Wet Wapens en Munitie en de Opiumwet en drie steek- en één slagwapen in beslag genomen. Ook werden twee busjes CS-gas in beslag genomen en gebruikershoeveelheden verdovende middelen.


* AUTO TE WATER - BESTUURDER OVERLEDEN
ROTTERDAM - Vrijdagavond omstreeks half negen raakte door nog onbekende oorzaak bij de Nassaukade een personenauto in het water van de Koningshaven. De bestuurder, een 32-jarige Rotterdammer, reed vanaf de Oranjeboomstraat rechtdoor, door de afrastering, in plaats van de weg linksaf de Nassaukade te volgen. Een duikteam van de brandweer haalde de bestuurder uit de auto waarna hij werd gereanimeerd. Hij werd overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum alwaar hij wat later overleed. De politie stelt een nader onderzoek in.