Persberichten regio Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 17-07-2004 - .

FIETSENDIEF BETRAPT

Rosmalen - Vrijdagmiddag is in Rosmalen een 40 jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal van een fiets. Een getuige zag dat de verdachte uit een schuur aan de Heinis een fiets wegnam en daarop wegreed. De getuige stapte in zijn auto en reed de verdachte achterna. Die gooide vervolgens de fiets weg en ging er te voet vandoor. De politie kon de verdachte kort daarna alsnog in de kraag vatten.

STRAF UITZITTEN

's-Hertogenbosch - Vrijdagmiddag trof de politie op het schoolplein van een school aan de Celsiusstraat twee van mannen 48 en 47 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. De toegang tot het schoolplein is verboden op grond van geplaatste borden 461 Strafrecht. Beiden is proces-verbaal aangezegd. Bij het natrekken van de persoonsgegevens bleek dat de 48 jarige verdachte terzake veroordelingen voor onder meer eerder gepleegde diefstallen en heling in totaal 75 dagen gevangenisstraf moest ondergaan. Hij is aangehouden en ingesloten.

AUTOINBREKERS OPGEPAKT

's-Hertogenbosch - In de nacht van vrijdag op zaterdag werd door een getuige gezien dat drie jongens op de Geldersedam een ruit van een auto insloegen. De politie stelde vast dat er in de betreffende auto was ingebroken en stelde een onderzoek in naar het drietal. Zij werden aangetroffen op het Kapelaan Koopmansplein en zetten het bij het zien van de politie op een lopen. Twee van hen, 15 en 16 jaar en beiden wonende in 's-Hertogenbosch konden in de kraag worden gegrepen. Zij zijn aangehouden en ingesloten

RIJBEWIJZEN INGEVORDERD

's-Hertogenbosch -In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie op de Vlijmenseweg van een 45 jarige onder invloed van alcohol en medicijnen verkerende automobilist uit Beneden-Leeuwen het rijbewijs ingevorderd. Ook een 38 jarige automobilist uit Waalwijk moest zijn rijbewijs inleveren omdat het met enkele glazen te veel op de Vlijmenseweg achter het stuur van de auto werd aangetroffen.

CARAVAN IN BRAND

Vlijmen - In de nacht van vrijdag op zaterdag is een in een tuin van een woning aan de Paulus Potterstraat in Vlijmen staande caravan in brand geraakt en totaal uitgebrand. De brand veroorzaakte nogal wat opschudding in de buurt omdat men bang was dat het vuur zou overslaan naar de aangrenzende woningen. De brandweer had het vuur echter snel onder controle en kon dit voorkomen. De caravan deed, gelet op de aangetroffen resten van de apparatuur, vermoedelijk dienst als zendlocatie van een pirantenzender. De technische recherche van de politie heeft een onderzoek ingesteld maar kon vooralsnog geen definitieve oorzaak van de brand vaststellen. Gezien de vele apparaten in de caravan is een mechanische oorzaak niet uit te sluiten.

AUTOINBREKER OP PRESENTEERBLAADJE

Boxtel - De politie hoefde in de nacht van vrijdag op zaterdag alleen maar de verdachte van enkele auto-inbraken, een 25 jarige inwoner van Sevenum, over te brengen naar het politiebureau. Een getuige zag dat de man aan het inreken was in de auto van zijn buurman aan de Koppel in Boxtel. Hij aarzelde niet en hield de man aan. Een buurtbewoner belde vervolgens de politie die de verdachte, die door de getuige stevig onder controle werd gehouden, over kon nemen. De verdachte bekende onmiddellijk twee auto-inbraken te hebben gepleegd. Hij is ingesloten.

VERKEERSCONTROLE

Sint Oedenrode - Zaterdagmorgen tussen 10.00 uur en 12.00 uur is er een verkeerscontrole gehouden op de Borchmolendijk. Daarbij zijn 20 automobilisten bekeurd omdat zij geen autogordel droegen

BELEDIGING

Uden - Een 58 jarige Udenaar kon zich vrijdagavond niet vinden in de activiteiten van twee medewerkers toezicht openbare ruimte van de gemeente Uden en zag daarin kennelijk aanleiding hen uit te maken voor lamzakken. De Uden is aangehouden. Hij is op het politiebureau verhoord en daarna weer in vrijheid gesteld.

BELEDIGING

Velp - In de nacht van vrijdag op zaterdag is aan de Driehuizerweg een 16-jarige jongen uit Grave aangehouden terzake belediging van de politie. De agenten moesten vanwege klachten over geluidsoverlast naar genoemd adres alwaar bleek dat er een examenfeest aan de gang was. Aan de overlast werd zonder problemen een einde gemaakt. Toen de agenten weer weg wilden gaan vond de 16 jarige het nodig hen nog even 'kankerlijers' toe te roepen. Er is proces-verbaal opgemaakt.

INGEREDEN OP BROMFIETSTER EN POLITIE

Reek - In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie een assistentieverzoek bij een vechtpartij tijdens een uit de hand lopend examenfeest aan de Driehuizerweg in Reek. Toen de eerste agenten daar aankwamen zagen zij dat de bestuurder van een personenauto in achterwaartse richting een meisje op een bromfiets omver reed, vervolgens weer vooruit reed om daarna weer achteruit tegen de inmiddels stilstaande politieauto aan te rijden. De bestuurder, een 22 jarige inwoner van Wijchen is aangehouden. De 17 jarige bromfietsster uit Grave is ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht en is thuisgebracht.De automobilist bleek onder invloed van alcoholhoudende drank te verkeren en had reeds een ontzegging van de rijbevoegdheid. Wat er zich allemaal tijdens het examenfeest heeft afgespeeld is nog niet bekend geworden. De politie zal aan de hand van eventuele aangiftes van betrokkenen een verder onderzoek instellen.

BELEDIGING

Uden - In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Markt in zijn woonplaats Uden een 20 jarige man aangehouden. De politie was op de hoogte van het feit dat hij zich eerder die nacht had misdragen in een horecazaak en sprak hem daarop aan. Na het gesprek stak de man zijn middelvinger op tegen de agenten waarop hij wederom op zijn wangedrag werd aangesproken. Toen hij vervolgens ook nog zijn broek naar beneden liet zakken en zijn ontblote achterwerk in de richting van de agenten keerde was de maat vol en is hij aangehouden.

GLIJBAAN BESMEURD

Oss - Vrijdagavond zijn op de Merinohof in hun woonplaats Oss twee jongens van 16 en 15 jaar oud aangehouden. Zij worden er van verdacht in een aan genoemde straat gelegen kinderspeelplaats een glijbaan met inkt te hebben besmeurd.Beiden hebben bekend en zijn na verhoor in vrijheid gesteld

GRAFFITI

Oss -
Een of meerdere onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag in de van Ruusbroecgaarde in Oss een spoor van vernielingen aangericht. Verschillende autoruiten, een caravan, een vrachtauto, een rolluik, een garagedeur en een muur werd met zwarte verf ondergespoten.

BELEDIGING

Oss

- tegen een 17 jarige jongen uit Oss is vrijdagavond proces-verbaal opgemaakt terzake belediging van de politie. Agenten waren die avond doende met de controles op diverse jeugdhangplekken waarvan overlastmeldingen bekend waren.Bij controle van zo'n jeugdplek aan de Mercuriusstraat stond een groep jongeren. Op de grond lagen een aantal lege bierflessen en er stond nog een half gevuld kratje met bier. Een van de knapen stond met een geopende fles bier in de hand en werd bekeurd terzake overtreding van de Algemene Politie Verordening. De groep was het er duidelijk niet mee eens, waarop de 17 jarige de agenten uitmaakte voor 'kankerwouten'.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Oss

- In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie op de Floraliastraat van een 42 jarige zwaar onder invloed van alcohol verkerende automobiliste uit Oss het rijbewijs ingevorderd.

HUISELIJK GEWELD

Oss

- In de nacht van vrijdag op zaterdag is in zijn woning in Oss een 42 jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling en bedreiging van zijn 50 jarige vriendin. De man is ingesloten.

MET GESTOLEN IN DE SLOOT

Oijen - In de nacht van vrijdag op zaterdag is een onbekende bestuurder van een personenauto op de Bernhardweg in Oijen kennelijk de controle over de auto kwijt geraakt en belandde in de sloot. De bestuurder ging er vandoor. De auto bleek eerder die nacht te zijn gestolen vanaf de Korvijnagel in Oss.

POGING FIETSDIEFSTAL

Cuijk-Vrijdagavond is in de rijwielstalling aan de Stationsstraat in zijn woonplaats Cuijk een 17 jarige jongen aangehouden. Hij werd op heterdaad betrapt op het moment dat hij met een heggeschaar en blokhamer een hangslot van een fiets aan het forceren was. De jongen heeft bekend en kwam tot zijn daad omdat zijn eigen fiets eerder op de dag vanuit de stalling gestolen was.

GEWONDE BIJ OPENLIJKE GEWELDPLEGING

Boxmeer

- Vrijdagavond liep een ruzie aan de Van Speyk in Boxmeer zodanig uit de hand dat een 34 jarige inwoner van Cuijk uiteindelijk met enkele messteken naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen moest worden overgebracht. Hij is na behandeling ter observatie opgenomen.Het slachtoffer was na een eerdere onenigheid met enkele bewoners in genoemde straat verhaal gaan halen. Daarbij werd de voordeur van de woning aan de Van Speyk vernield en drong hij de woning binnen. Bij de daarop volgende schermutseling werd de 34 jarige man enkele keren met een mes gestoken. Als verdachten zijn de 43 jarige vrouw des huizes en haar 15 jarige dochter aangehouden. Zij worden er van verdacht de messteken te hebben toegebracht. Het 34 jarige slachtoffer en een 39 jarige inwoner van Boxmeer, die bij hem was, zijn aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging en huisvredebreuk.De politie stelt een uitgebreid onderzoek in naar het incident.