Gemeente Tilburg

Datum
17 juli 2004

Geslaagde openingsavond Tilburgse Kermis 2004

Opbouw reuzenrad was attractie op zich; Eerste avond trekt 35.000 bezoekers

De kermisorganisatie spreekt van een geslaagde openingsavond van de Tilburgse Kermis 2004. "Voor het eerst is de kermis gestart op vrijdagavond, bij wijze van experiment. Onze indruk is dat het experiment zeer geslaagd is. De uren voor de opening trok de kermis al veel belangstelling van kijkers", aldus kermiswethouder Hans Janssen. "Het kermisteam schat dat er gisteravond 35.000 mensen naar de kermis zijn gekomen." De officiële opening om 22.00 uur bracht ook veel volk op de been. Honderden mensen zagen burgemeester Ruud Vreeman de champagne ontkurken en wethouder Janssen als eerste bij wijze van opening in de splinternieuwe attractie Cool and Fresh stappen.

Reuzenrad
Inmiddels zijn alle attracties in bedrijf. Het reuzenrad kwam vrijdagmiddag als laatste naar Tilburg, en was daardoor nog niet in werking bij de opening van de kermis gisteravond. De bouw ging ´s avonds door en trok heel veel bekijks, soms nog meer dan attracties die in werking waren.

Het opstellen van de attracties is soepel verlopen, evenals de samenwerking met de horeca aangrenzend aan het kermisterrein. Zo concludeert het Kermisteam. De reacties van de exploitanten zijn ook positief. Dit Kermisteam en de overige instanties (gemeentelijk handhavingsteam, politie, brandweer) komt dagelijks als Stuurgroep Kermis onder leiding van wethouder Janssen bij elkaar om het reilen en zeilen van de kermis te bespreken en eventuele knelpunten op te lossen.

Ruim 1000 direct ´aanwonenden´ van het kermisterrein kregen eerder deze maand fiches toegestuurd waarmee men vrijdagavond gratis enkele attracties naar keuze kon bezoeken. Daar is goed gebruik van gemaakt.

Voor de pers:
Thomas Heesters, 06 51 34 75 20


---- --