Ingezonden persbericht


AAN: Onze journalistieke relaties

Alphen aan den Rijn, 15 juni 2004

Geachte relatie,

Onder het motto 'Levende Geschiedenis' presenteert Themapark Archeon in Alphen aan den Rijn in de komende weken weer verschillende evenementen waarvan u als bijlagen de persberichten aantreft.

18 juli: Middeleeuwse Speelen ende Vermaeck
Er zijn tal van spelletjes voor groot en klein als bikkelen, sottenbollen, kalligraferen en boogschieten. Er zijn verhalenvertellers, een poppentheater en middeleeuwse muziek. Veel 'Speelen ende Vermaeck' voor jong en oud.

24 - 29 juli: Internationaal 15e eeuws weekend
Groepen uit Engeland, Duitsland, Polen en Nederland laten de 15e eeuw herleven. Er zijn diverse ambachten en vechtdemonstraties.

30 juli t/m 4 augustus: De Volksverhuizing
Na het uiteenvallen van het Romeinse Rijk ontstaat er een nieuwe indeling van het huidige Europa. Nieuwe machten verdelen zich en er ontstaat een ware volksverhuizing. Diverse groepen uit Europa laten deze periode op authentieke wijze herleven.

Wij willen u er verder op wijzen dat er in de maand juli naast deze evenementen ook velerlei activiteiten zijn voor jong en oud in het gehele park. Onze eigen Archeotolken zorgen voor muziek en vermaak als boogschieten, Romeinse komedie, vlotvaren, het vikingspel en Romeinse massage.

Met vriendelijke groet,

J.P. Veldman
Directeur Archeon

NB
Bijlagen: Afzonderlijke persberichten
Illustratiemateriaal vrij van copyright
Zie tevens de eerder aan u gezonden cd-rom met index (vrij van copy-right)

Voor meer informatie:
Ellen Vossen Peter Wijnen
Afdeling pr en voorlichting of extern pr adviseur Telefoon 0172 447744 Telefoon 071 05764985

Ook met stenen en stokjes kun je goed muziek maken. Kinderen mogen zelf de muziekinstrumenten maken en samen met de Blauwe Schuyt wordt het een compleet muziekfeest.