SLIGRO

Grootste ijsbuffet ter wereld in Veghel

Hutten Exclusieve Catering en Sligro maken grootste ijsbuffet ter wereld

Elfduizend kilo ijs verwerkt in één buffet. Goed voor een plaats in het Guiness Book of Records. Genoeg om heel Veghel van te laten eten. En als het aan Hutten Exclusieve Catering en Sligro ligt, gebeurt dat ook.

Zondag 18 juli komt midden in het Julianapark van Veghel een Omelet Sibérienne te staan van zestig meter (!) lang. Een ijsbuffet gebouwd van 20.000 liter Sanissimo-ijs (het huismerk van Sligro), 60 kilo suiker, 400 liter vloeibaar eiwit, 500 cakes, 60 kilo chocoladesaus en 60 liter dessertsaus. Het buffet van elfduizend kilo, wordt samengesteld door 32 koks van Hutten. Waarom? 'Om te laten zien dat Sligro en Hutten trots op Veghel zijn. Trots op Veghel als voedingsstad', vertelt Bob Hutten van Hutten Exclusieve Catering en initiatiefnemer.

Met 'voeding' als centraal thema van het Slokdarmfestival voelden beide Veghelse bedrijven zich direct geroepen een ludieke bijdrage te leveren aan het cultureel en culinair festival. Samen met Albert Tielemans, culinair adviseur van Sligro, sloeg hij aan het brainstormen. Met 's werelds grootste ijsbuffet dat als beste idee uit de koker kwam.

'Je hebt natuurlijk met strenge hygiënevoorschriften te maken. Het Sanissimo-ijs, dat naast alle andere benodigdheden door Sligro gratis beschikbaar wordt gesteld, wordt daarom een dag eerder door onze koks in kraakschone en gekoelde ruimtes tot buffet verwerkt. Daarna wordt het in een vrieshal tot min 24 graden celsius teruggevroren, zodat het de volgende dag minder snel gaat smelten. Want wie weet is het die dag wel dertig graden. En dat record willen wij natuurlijk wel halen.'

Huidige wereldrecord
Het huidige wereldrecord staat op 2.410 kilogram. Dat de twee Veghelse ondernemingen daar met 11.000 kilo ruimschoots overheen gaan geeft alleen al aan hoe bijzonder de recordpoging is. 'Direct na de middag starten wij met het opstellen van het buffet, waarbij kinderen van een Veghelse basisschool de toppings mogen aanbrengen. Omstreeks twee uur is het buffet geopend voor iedereen die zin heeft in een heerlijk portie Sanissimo-ijs. Er is genoeg want de hoeveelheid is te vergelijken met 125.000 cono's!'

Noot voor de redactie,