Ingezonden persbericht


Webradiostation Juize.FM start 18 juli

Van radioprogramma tot radiostation

Hilversum, 9 juli 2004 Juize; hét wekelijkse Hiphop en R&B programma van Radio 538 wordt vanaf 18 juli een volledig radiostation: Juize.FM. Via internet, en in de toekomst ook via de kabel, kan 24 uur per dag geluisterd worden naar de beste en meest actuele Hiphop en R&B. Kortom Hiphop and R&B from A to Z. Op Juize.FM wordt ook aandacht besteed aan het Nederlands product, dat nu nog maar mondjesmaat te horen is op de Nederlandse radio.

Radio 538 staat voorafgaand aan de start van Juize.FM het hele weekend in het teken van een speciaal Juize.FM Request Weekend, waarin ook korte Juize.FM-mixes te horen zijn. Op zondagavond 18 juli is de speciale openingsuitzending via beide radiostations te horen van 20.00 tot 24.00 uur. Aansluitend blijft Juize.FM doorgaan met uitzenden via www.juize.fm. Op deze site krijgen luisteraars onder andere artiestennieuws, Hiphop en R&B concert- en partyinformatie en zijn er prijsvragen. Voor de laatste ontwikkelingen rondom Juize.FM kunnen luisteraars zich aanmelden voor de nieuwsbrief. De player die op de site gestart moet worden om de radioprogramma s te beluisteren geeft ook informatie over de artiest die op dat moment te horen is. Ieder heel uur worden de programma s onderbroken voor het ANP-nieuws en s nachts door het nieuws van BNR. Luisteraars kunnen echter ook zelf het nieuws samenstellen door op de ANP Highlights te klikken en zo hun eigen nieuwsbulletin samen te stellen.

Techniek

Juize.FM maakt als eerste webradiostation in Nederland gebruik van een audio-processor die speciaal ontworpen is voor radio-uitzendingen via internet. Juize.FM is in diverse kwaliteiten te beluisteren, afhankelijk van de internetsnelheid van de luisteraar. Voor luisteraars die internetten met een inbel-modem is een lage kwaliteitstream, maar met een ADSL of kabelverbinding is de kwaliteit zelfs nog beter dan bij FM-radio. Hierdoor klinkt Juize.FM in zijn beste kwaliteit alsof je een CD in je computer hebt zitten.

Juize history

Sinds de start op 1 januari 1999 wordt het radioprogramma Juize gepresenteerd door Niels Hoogland. Juize is Hiphop and R&B from A to Z . Exclusieve tracks, interviews met nationale en internationale artiesten en de Juizemix van DJ Jeff maken Juize al jaren hét Hiphop en R&B programma van de Nederlandse radio. Het programma Juize blijft ook gewoon iedere zondagavond op Radio 538 te beluisteren. De afgelopen jaren is de populariteit van Hiphop en R&B enorm toegenomen. In de Verenigde Staten zijn Hiphop en R&B de genres Pop en Rock zelfs gepasseerd als populairste muziekstromingen. Het aanbod aan Hiphop en R&B is dan ook enorm toegenomen.

Juize.FM

Juize.FM is vanaf 18 juli via internet te beluisteren via juize.fm. Het radioprogramma Juize is iedere zondag te beluisteren tussen 20:00 en 00:00 uur op Radio 538.

603d74.gif