Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Freund coole winnaar in Aken

18/07/2004

Aken, 18 juli 2004
Michael Freund heeft voor de vierde maal in zijn carrière de internationale vierspanwedstrijd in Aken op zijn naam geschreven. De Wereldkampioen van 1994 bleef in de afsluitende vaardigheidsproef cool in het hoofd en reed een foutloze ronde. Hij kon zich echter een foutje veroorloven, aangezien zijn voorganger Tucker Johnson de ring met 6,50 strafpunten verliet. De Amerikaanse routinier, die getraind wordt door Freund, behield desondanks zijn tweede plaats. De Hongaar Jozsef Dobrovitz reed een van de vijf foutloze ritten en klom hierdoor op naar de derde plaats in het individuele eindklassement. Mark Weusthof, winnaar van de marathon, presteerde vandaag teleurstellend. Zijn vierspan KWPN-ers liepen niet fijn genoeg samen. Het resultaat was 13,5 strafpunten, waardoor de lange menner uit Rossum van de 6e naar de 15e plaats zakte. Harry de Ruyter reed een uitstekende vaardigheidsproef, hij schreef slechts 1 strafpunt voor tijdsoverschrijding op zijn naam en klom daarmee op naar de 16e plaats in het individuele eindklassement. Regerend Nederlands Kampioen Koos de Ronde eindigde als beste Nederlander op de negende plaats. Hij liet weliswaar een balletje rollen, maar zijn naaste concurrenten deden dat eveneens waardoor hij dankzij zijn uitstekende prestaties in de marathon (2e plaats) in de top tien van zijn eerste wedstrijd in Aken eindigde.
Hongarije won voor het eerst in de geschiedenis van Aken het landenklassement, voor Duitsland en de Verenigde Staten van Amerika. Het Nederlandse team behield in het eindklassement de vierde plaats. Dinsdag 20 juli zal chef d'equipe Jaap Boom de deelnemers bekendmaken, die Nederland zullen vertegenwoordigen tijdens het Wereldkampioenschap in Kecskemét (4-8 augustus).