Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Dieren - beschonken bromfietser onderuit en ernstig gewond
Publicatiedatum: 18-07-2004

Een jeugdige Dierenaar is zaterdagavond in zijn woonplaats ernstig gewond geraakt nadat hij met zijn bromfiets onderuit was gegaan. De bestuurder (zijn leeftijd is nog onbekend bij de politie) reed samen met een negentienjarige duopassagier omstreeks zeven uur over de ventweg naast de Burgemeester Willemsestraat. Door nog onbekende oorzaak was de bestuurder de macht over het stuur verloren en op een betonnen paaltje gebotst, waarna beiden ten val kwamen en de bestuurder gewond op straat bleef liggen. De Dierenaar had vermoedelijk een gebroken been, kaakletsel en inwendig hoofdletsel en is naar het Ziekenhuis Rijnstate vervoerd. De duopassagier was er zonder kleerscheuren vanaf gekomen. De politie vermoedt dat er drank in het spel was en heeft van de bestuurder de bloedproef af laten nemen. Beide berijders hadden ten tijden van het ongeval geen helm gedragen. Naar de precieze toedracht van het ongeval wordt nog onderzoek gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - trio aangehouden na gewelddadige straatroof
Publicatiedatum: 18-07-2004

De politie heeft zondagochtend vroeg in de Arnhemse binnenstad drie verdachten aangehouden van een gewelddadige straatroof op het Jansplein. Surveillerende agenten werden rond half zes door passanten gewezen op een vechtpartij op het Jansplein. Kort daarop zagen zij een gewonde man op straat liggen. Het slachtoffer, een 23-jarige Arnhemmer, verklaarde zojuist met geweld te zijn beroofd van zijn portefeuille door drie onbekende mannen. Daarbij zou hij even het bewustzijn hebben verloren. Mede op aanwijzingen van getuigen konden de agenten even later op de Bakkerstraat de drie verdachten aanhouden. Het ging om drie inwoners van Den Haag van 17, 20 en 22 jaar. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten. Het slachtoffer, dat voorzover bekend, licht gewond was geraakt, heeft inmiddels aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - aanhoudingen na uitgaansgeweld

Publicatiedatum: 18-07-2004

De politie heeft zaterdagavond en de daaropvolgende nacht in de Arnhemse binnenstad zes aanhoudingen verricht na uitgaansgeweld. Op de Korenmarkt werden zaterdagavond omstreeks elf uur twee Arnhemmers van 26 en 29 jaar aangehouden op verdenking van het bedreigen van horecapersoneel. De Arnhemmers zouden vanwege wangedrag geweigerd zijn bij een horecagelegenheid, waarop ze het personeel met de dood zouden hebben bedreigd. Omstreeks half één, in de nacht van zaterdag op zondag, werd een 26-jarige vrouw uit Arnhem aangehouden. De vrouw was uit een horecazaak aan de Korenmarkt verwijderd na wangedrag maar bleef voor de deur vervelen. Surveillerende agenten was haar gedrag op straat opgevallen en stelden een onderzoek in. Even later bleek dat ze in de zaak ook een andere vrouw zou hebben geslagen, waarop de Arnhemse werd aangehouden. Wat later in de nacht, rond kwart over een, hielden agenten op de Korenstraat een 25-jarige man uit het Utrechtse IJsselstein en een 24-jarige Tielenaar aan. Beiden zouden zich in een horecazaak hebben misdragen en waren door het personeel uit de zaak gezet. Beiden bleven zich hinderlijk voor de zaak ophouden. Surveillerende agenten sommeerden het tweetal te vertrekken maar dit werd door beide mannen geweigerd. Ook beledigden ze de agenten, waarop ze dit moesten bekopen met een aanhouding. Een zeventienjarige Renkumer werd zondagochtend rond half vijf op de Varkensstraat aangehouden. De man wordt verdacht van het vernielen van terrasmeubilair van een cafetaria.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemmer (13) aangehouden na vechtpartij in winkel
Publicatiedatum: 18-07-2004

De politie heeft zaterdagmiddag op de Broerenstraat in Arnhem een dertienjarige jongen uit die stad aangehouden wegens zijn vermeende betrokkenheid bij een vechtpartij in een winkel, elders in de stad. Omstreeks kwart voor vier zou er in een zaak aan de Ketelstraat worden gevochten waarna de politie werd gewaarschuwd. Agenten troffen in de zaak twee slachtoffers aan die verklaarden zonder aanleiding door een drietal jongens te zijn geslagen. Winkelpersoneel had daarbij ingegrepen, waarbij het verdachte drietal de zaak zou zijn uitgevlucht. Op aanwijzen van getuigen kon even later de dertienjarige verdachte worden aangehouden. De slachtoffers, een 41-jarige vrouw en haar 52-jarige vriend, waren niet noemenswaardig gewond geraakt maar deden wel aangifte. De verdachte Arnhemmer is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar de overige bij de zaak betrokken verdachten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Renkumer rijdt tegen boom na achtervolging
Publicatiedatum: 18-07-2004

Een negentienjarige Renkumer is zaterdag met zijn auto tegen een boom gereden op de Utrechtsestraat in Arnhem. De man was ongedeerd gebleven maar is wel door de politie aangehouden. Agenten zagen de Renkumer omstreeks half zes over de Utrechtseweg in Oosterbeek rijden en wilden een controle instellen omdat ze gezien hadden dat de bestuurder geen gordel droeg. Na aanvankelijk de auto uit het oog verloren te zijn zagen ze de Renkumer even later op de Utrechtsestraat in Arnhem rijden. Bij het zien van de politiewagen wilde de Renkumer kennelijk aan de controle ontkomen en verhoogde zijn snelheid om vervolgens twee auto's in te halen. Ter hoogte van het gemeentemuseum verloor de Renkumer de macht over het stuur en reed tegen een boom, waarna hij het op een lopen zette. De agenten wisten de man te achterhalen en hielden hem aan, de auto werd in beslag genomen. Tegen de Renkumer is proces-verbaal opgemaakt wegens ondermeer gevaarlijk rijgedrag en het niet voldoen aan het door de agenten gegeven stopteken.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - auto total-loss na roekeloos rijgedrag
Publicatiedatum: 18-07-2004

Een 22-jarige automobilist uit het Duitse Zeven heeft afgelopen vrijdag op de Pleijweg in Arnhem zware schade aan zijn auto opgelopen nadat hij tegen de vangrail was gereden. Bij het ongeval was verder niemand gewond geraakt. Uit een eerste onderzoek van de politie, ondermeer aan de hand van getuigenverklaringen, zou er sprake zijn geweest van roekeloos rijgedrag. De Duitse automobilist was omstreeks half twee door nog onbekende oorzaak rechts van de weg geraakt om vervolgens tegen de vangrail te botsen. De bestuurder en drie inzittenden kwamen met de schrik vrij. De vangrail raakte zwaar beschadigd; de auto van de Duitser liep eveneens zware schade op en moest worden afgesleept. Een tegenligger op de andere rijbaan had schade opgelopen als gevolg van rondvliegend glas. Ook het wegdek liep schade op als gevolg van een oliespoor, dat bij het ongeval was vrijgekomen. De brandweer is ingezet om het wegdek te reinigen. Tegen de 22-jarige automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden