Politie Twente

Persberichten Politie Twente zaterdag 17 juli en zondag 18 juli '04

Slimme 'zielige' winkeldief

Door zielige praatjes van de dader kocht het winkelpersoneel gestolen spullen uit eigen zaak terug. .

Goor

Op vrijdag 16 juli '04 kregen agenten de melding dat een man goederen uit winkels stal en deze vervolgens probeerde te verkopen in die zelfde winkel. Bij een winkel aan de Grotestraat in Goor was het de man gelukt om schoolagenda's te stelen en deze weer te verkopen aan de balie van de zaak. Hij overtuigde het personeel met een zielig verhaal. Agenten zijn onmiddellijk gaan zoeken in de omgeving en troffen op een bankje bij het NS station in Goor een 45 jarige man uit Enschede aan die voldeed aan het opgegeven signalement. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man bekende deze diefstal en enkele pogingen bij andere zaken. De man wordt nog nader gehoord over andere strafbare feiten. Hij is in verzekering gesteld omdat het een zogenaamde veelpleger is. (bps: 04-088731)

Oplichting

Man probeert met gestolen creditcards goederen te kopen

Enschede

Op vrijdag 16 juli '04 probeerde een 23 jarige man uit Enschede met gestolen creditcards goederen af te rekenen bij een winkel aan de Hendrik Jan van Heekplein te Enschede. De man werd daarop aangehouden terzake oplichting. Hij overgebracht naar het politiebureau alwaar hij werd opgesloten. De man bekende dat hij goederen wilde kopen met de creditcards. Hij werd zaterdag 17 juli na verhoor weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-088636)

Rijden onder invloed

De Politie Twente heeft afgelopen weekend in heel Twente bestuurders van voertuigen gecontroleerd op het gebruik van alcohol

Enschede

Op zaterdag 17 juli '04 omstreeks 1.37 uur werd een 40 jarige automobilist uit Enschede gecontroleerd op de Wethouder Gerbertstraat in Enschede. De man viel op omdat hij geen voorrang verleende aan een andere personenauto. Toen de man gecontroleerd was vertelde hij onmiddellijk dat hij dronken was. De man werd daarop aangehouden en blies op het bureau een uitslag van 1.0 promille. Tevens had hij 6 pakjes met waarschijnlijk cocaïne bij zich. De man deed hiervan afstand. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-088946)

Markelo

Agenten zagen op vrijdag 16 juli '04 omstreeks 21.21 uur een 49 jarige automobilist uit Goor over de Rondweg in Markelo rijden. Bij controle bleek dat hij teveel alcohol had gedronken. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij een uitslag van 1,4 promille. Het rijbewijs van de man werd daarom ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Denekamp

Agenten zagen op zaterdag 17 juli '04 omstreeks 1.40 uur 43 jarige automobilist uit Tworkow (Polen) over de Johanninksweg te Denekamp rijden. Bij controle bleek dat de man behoorlijk dronken was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij een uitslag van 2,10 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Deurningen

Agenten troffen in de sloot aan de Oude Postweg in Deurningen een auto aan. Een 59 jarige man uit Hengelo zat achter het stuur. Hij vertelde de agenten dat niet hij maar zijn vrouw had gereden. Zij was inmiddels weg om hulp te halen. De vrouw is echter niet teruggekeerd. Volgens de man was zij bij een barbecue in de buurt. Daar werd de vrouw door de agenten niet meer aangetroffen. De man werd daarom verdacht van het rijden onder invloed. Hij is aangehouden en blies op de ademanalyse een uitslag van 1,5 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-089333)

Enter
Agenten zagen op zondag 18 juli 2004 omstreeks 1.34 uur over de Voormors in Enter een 31 jarige automobilist uit Enter rijden. Toen zij hem controleerden bleek dat hij alcohol had gedronken. De man werd aangehouden en blies op het bureau een uitslag van 1,2 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-089356)

Almelo

Op zondag 18 juli 2004 omstreeks 1.12 uur zagen agenten dat een 44 jarige automobilist uit Almelo vreemd verkeersgedrag vertoonde. Toen zij de bestuurder controleerden bleek dat hij teveel gedronken had. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau alwaar hij een uitslag van 1,3 promille blies. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt (04-089355)

Vriezenveen

Agenten controleerden op zondag 18 juli 2004 omstreeks 1.56 uur een 23 jarige automobilist uit Oldenzaal op de Oosterweilandweg te Vriezenveen. Bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies een uitslag van 0,8 promille. De man reed tevens zonder rijbewijs. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Lastige man aangehouden

De man voldeed niet aan bevel of vordering van de agenten

Enschede

Op zaterdag 17 juli '04 omstreeks 3.50 uur werd op de Stadsgravenstraat te Enschede een 33 jarige man uit Almelo aangehouden. De man was de gehele nacht vervelend in de stad geweest. Hij verkeerde onder invloed van alcohol en had meerdere keren conflicten met andere mensen. Toen agenten aan het bemiddelen waren bij een ander opstootje vond de man het nodig zich ermee te gaan bemoeien. Hij werd daarop enkele keren gevorderd om weg te gaan. De man liep even weg maar was binnen vijf minuten weer terug. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau alwaar hij werd opgesloten. Toen de man weer nuchter was vertelde hij dat hij baalde dat hij zich weer irritant had gedragen. De man verliet zaterdagmiddag het bureau met een transactievoorstel van E 110,00. (bps: 04-088990)

Vijf aanhoudingen na vechtpartij

Man wordt met een kapot glas in zijn gezicht gestoken.

Hengelo

Bij een horecagelegenheid in Hengelo werd op zaterdag 17 juli '04 omstreeks 2.20 uur om de politie verzocht. In de zaak, op de dansvloer, was een vechtpartij ontstaan. Een 35 jarige man uit Almelo was door een 20 jarige man uit Enschede met een kapot glas in zijn gezicht gestoken. De 35 jarige man was samen met 3 andere mannen (familieleden; 28, 25, jaar uit Almelo en 37 jaar uit Roosendaal). Er begonnen meerdere mensen zich met de ruzie te bemoeien. De 28 jarige Almeloër draaide helemaal door. Hij sloeg en schopte om zich heen. De vier mannen werden door de portiers buiten de zaak gezet. Daarop gooiden zij een drankhek tegen de deur. De deur raakte hierdoor beschadigd. De vier mannen en de 20 jarige Enschedeër werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar men werd opgesloten. De wond van de 35 jarige man werd in het ziekenhuis gehecht. De 28 jarige Almeloër gedroeg zich zeer agressief tijdens zijn aanhouding. Alle betrokkenen waren onder invloed van alcohol. De politie stelt een onderzoek in. De vijf aangehouden personen zijn in verzekering gesteld. (bps: 04-088973)

Agressieve man aangehouden

Hij vernielde kleding en een headset van een portier.

Hengelo

Op zaterdag 17 juli '04 omstreeks 1.45 uur heeft de politie een 26 jarige man uit Almelo aangehouden voor vernieling en bedreiging. De man gedroeg zich vervelend in een horecagelegenheid in Hengelo. Toen hem werd gezegd door de portier dat hij niet meer welkom was en de zaak moest verlaten werd hij agressief. Omdat de man de zaak niet wilde verlaten werd hij geholpen door de portier. De man vernielde de kleding en de headset van de portier. Deze heef aangifte gedaan. De man bleef zich ook ten opzichte van de politie agressief gedragen. Hij werd opgesloten en na verhoor zaterdagmiddag weer in vrijheid gesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-088969)

Autovernielers aangehouden

Alerte getuigen waarschuwen de politie.

Hengelo

Op zaterdag 17 juli '04 omstreeks 2.07 uur kregen agenten en melding dat er twee personen autobanden aan het leksteken waren in de buurt van de Deldensestraat in Hengelo. De agenten troffen, op aanwijzing van alerte getuigen, de twee mannen aan in de Pastoriestraat. De twee mannen, 20 en 23 jaar uit Hengelo, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens de aanhouding troffen agenten een mes aan bij één van de mannen. De mannen werden opgesloten. Tijdens het verhoor verklaarden beide mannen zich niet veel te kunnen herinneren van het gebeuren omdat ze teveel alcohol hadden gedronken. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-088955)

Man beledigt agenten

De man verkeerde onder invloed van alcohol en vernielde een dienstvoertuig.

Almelo

Op zaterdag 17 juli '04 omstreeks 19.45 uur bevonden enkele agenten zich op de Goedharthof in Almelo. Een 42 jarige man uit Almelo schold in de richting van enkele agenten. Hij werd daarom aangehouden. Tijdens zijn aanhouding gaf de man een flinke trap tegen het achterportier van het dienstvoertuig. Hierdoor was een deuk onstraan. Een achterband van een andere dienstauto, die ook in de Goedharthof stond, was lekgestoken. Een andere 43 jarige man uit Almelo beledigde tijdens de aanhouding van de 42 jarige man ook de agenten. Hij werd daarom ook aangehouden en opgesloten in het politiebureau. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-089245)

Autokraker op heterdaad gepakt

Getuigen hadden glasgerinkel gehoord

Enschede

Op zondag 18 juli 2004 omstreeks 1.04 uur kwam er een melding bij de Politie Twente dat er glasgerinkel was gehoord op het parkeerterrein aan de Wilhelminastraat te Enschede. Agenten zagen een verdachte man lopen over de Oldenzaalsestraat. Toen zij de man aanspraken zagen zij dat hij glassplinters op zijn kleding had. De man, 35 jaar uit Enschede, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De agenten troffen op de parkeerplaats een auto aan waar was ingebroken. De eigenaar moet zich nog melden voor het doen van aangifte. De Politie Twente stelt een nader onderzoek in. 0(bps: 04-089350)

Brandstichting in woning

Politie Twente stelt een nader onderzoek in.

Goor

Op zaterdag 17 juli '04 omstreeks 8.4 4 uur kwam er melding van een woningbrand aan de Magnoliastraat in Goor. In de woning waren geen personen aanwezig. Bleek dat de woning opzettelijk was aangestoken. De bewoners, een 39 jarige vrouw en haar kinderen, waren op het moment van de brandstichting niet aanwezig. De Politie Twente stelt een onderzoek in. (bps: 04-089029)

Noodweer

Vooral in Rijssen en omgeving is op zaterdag 17 juli '04 schade ontstaan door het onweer en hevige regen.

Twente

Vooral in de omgeving van Rijssen, Almelo en Delden zijn brandweer en politie druk bezig geweest met de schade van het noodweer. In Rijssen vielen bomen op geparkeerde voertuigen (Bevervoorde,Broedersdijk). Bomen versperden de weg aan de Wijnand Zeeuwstraat, Klokkendijk en de Hagen. Aan de Tabaksbgaarden zou een dakraam bijna afwaaien. Aan de Boomkamp waaiden fospannen weg en ontstond er watersschade. Aan de Wethouder H H Korteboslaan ontstond een gaslek welke door Essent weer gedicht werd.

In Almelo dreigde aan de Jacob van Ruysdaelstraat enkele steigers om te waaien. De eigenaar, een schildersbedrijf, heeft de steigers afgebroken. Op de busbaan aan de Sumpel lagen drie omgewaaide bomen. In het zuidelijke gedeelte van Almelo waren meerdere bomen omgewaaid.

Aan de kievitsstraat in Delden lag een boom over het spoor waardoor het treinverkeer even stil lag.

Op zaterdag 17 juli '04 omstreeks 20.26 uur ging een 34 jarige motorrijder uit Oldenzaal schuilen onder een boom aan de Keizersdijk in Rijssen. Terwijl hij op zijn motor onder de boom zat werd hij getroffen door de bliksem. Hierbij viel hij van zijn motor. De man is op eigen kracht naar de dichtstbijzijnde woning gelopen. Hij is per ambulance overgebracht naar het Twenteborgziekenhuis. Hij had letsel aan rug en benen en werd ter observatie opgenomen. (04-089263)

Op zaterdag 17 juli '04 omstreeks 17.02 uur was de bliksem in de nok van het dak van een woning aan de Bentelosestraat in Bentelo ingeslagen. Hierdoor ontstond een uitslaande brand. Het dak heeft zware schade opgelopen. Er raakte niemand gewond. (04-089205)

Naam:Chantal Westerhoff 053-4555588


---- --