Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

District Rivierenland - politie pakt vier rijbewijzen af
Publicatiedatum: 18-07-2004

De politie in het district Rivierenland heeft het afgelopen weekend van vier bestuurders de rijbewijzen afgenomen wegens ondermeer het rijden onder invloed van alcohol. Dat gebeurde in Duiven, Didam, Elst en Gendt. Een 39-jarige Duivenaar raakte in de nacht van zaterdag op zondag zijn rijbewijs kwijt nadat hij door surveillerende agenten in zijn woonplaats was betrapt terwijl hij met drank op achter het stuur zat. De man trok de aandacht van de agenten door zijn rijgedrag: hij scheurde met piepende banden van een parkeerplaats aan de Klarinetstraat weg. Nadere controle leverde een vermoeden van het rijden onder invloed op, dat bevestigd werd door de ademanalyse: een promillage van 1,59 (ruim drie maal zoveel als is toegestaan). Een 32-jarige Tielenaar was die nacht hetzelfde lot beschoren op de A18 bij Didam. De man reed met hoge snelheid over de autosnelwegweg en trok daarmee ook de aandacht van de politie. De Tielenaar werd geklokt met een snelheid van 186 km/u, een overschrijding van de maximumsnelheid met 66 km/u. De man was weliswaar niet onder invloed van drank maar moest wel zijn rijbewijs inleveren. In overleg met justitie kreeg hij een boete opgelegd van 520 euro. Bij het niet betalen daarvan moet hij voor de rechter verschijnen. Een 22-jarige Arnhemmer raakte zaterdagmiddag zijn rijbewijs kwijt nadat hij op de Grote Molenstraat in Elst onder invloed van alcohol een aanrijding had veroorzaakt. De Arnhemmer verloor omstreeks vijf uur tijdens het rijden de macht over het stuur, ramde vervolgens een lantaarnpaal om daarna met zijn auto in de sloot te belanden. Gewaarschuwde agenten stelden later vast dat de Arnhemmer met een promillage van ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid achter het stuur had gezeten. De aanrijding, in combinatie met het drankgebruik, bleek voldoende reden om het rijbewijs van de Arnhemmer in te vorderen. Bij het ongeval was verder niemand gewond geraakt. Een 23-jarige Bemmelnaar raakte in de nacht van zaterdag op zondag zijn rijbewijs kwijt nadat ook hij in beschonken toestand een ongeval had veroorzaakt. Dat gebeurde op de kruising van de Galgendaal met de Mekrisveld in Gendt, omstreeks vijf uur. Een passant trof de zwaar beschadigde auto van de Bemmelnaar aan zonder bestuurder en waarschuwde de politie. Terwijl de agenten een onderzoek instelden kwam de Bemmelnaar aanlopen. Bij hem werd later een alcoholpromillage gemeten van bijna anderhalf maal zoveel als is toegestaan. De man zelf was ongedeerd gebleven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Westervoort - Westervoorter opgepakt na belediging agenten
Publicatiedatum: 18-07-2004

Een 22-jarige Westervoorter heeft het schelden naar de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag in zijn woonplaats moeten bekopen met een kort verblijf in de cel en een proces-verbaal. De agenten waren omstreeks half twee naar een speelveld aan de Lentsenburg geroepen in verband met een melding van overlast en baldadigheid. De agenten troffen daar een groep jongeren aan waaronder de 22-jarige. De groep werd gesommeerd te vertrekken, waaraan de Westervoorter onvoldoende gevolg gaf. Toen hij daarover werd aangesproken maakte hij beledigende opmerkingen, waarop hij werd aangehouden. De man is later in de nacht met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Doornenburg - geen richting aangeven: aanrijding
Publicatiedatum: 18-07-2004

Geen richting aangeven bij het afslaan was er vermoedelijk de oorzaak van dat er in de nacht van vrijdag op zaterdag in Doornenburg op elkaar klapten. Bij het ongeval raakte verder niemand gewond. De aanrijding vond omstreeks half twee plaats op de Krakkedel toen een 28-jarige Gendtenaar linksaf de inrit van een woning wilde inrijden. Een achteropkomende auto, bestuurd door een 20-jarige man uit Huissen, merkte dit te laat op doordat de Gendtenaar vermoedelijk geen richting had aangegeven. De Huissenaar botste vervolgens achterop de auto van de Gendtse automobilist. Gewaarschuwde agenten roken alcohol bij de Gendtenaar, waarop hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse bleek dat hij met een alcoholpromillage van ruim anderhalf maal het wettelijke maximum achter het stuur had gezeten. Tegen de Gendtenaar is proces-verbaal opgemaakt. Ook kreeg hij een rijverbod.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden