Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


1 juli 2004


Oldebroek, Verkeerscontrole + toezicht parkeren


Op zaterdag 17 juli 2004 hebben agenten tijdens hun surveillance gecontroleerd op verkeersovertredingen op o.a. gordel en parkeren. dit in de gehele gemeente Oldebroek. De volgende bekeuringen werden uitgeschreven: 1x pv voor het niet dragen van de helm, 1x pv voor parkeren buiten de daartoe horende vakken,- 3x pv voor het niet dragen van de autogordel


Harderwijk - fietser zwaar gewond bij aanrijding


De politie stelt een onderzoek in naar een aanrijding die zaterdagavond rond 22.25 uur op de Provincialeweg S 7 met de kruising van de Newtonweg plaats vond. Een 48-jarige automobiliste uit Winterswijk kwam vanuit de richting Lelystad, had ook volgens getuigen groen licht en kwam in aanrijding met een fietser, een 33-jarige Harderwijker, die kennelijk door rood was gereden. Het slachtoffer raakte zwaar gewond en is overgebracht naar het AMC in Amsterdam . Hier is hij opgenomen op de afdeling intensive care met diverse botbreuken en inwendig letsel.
De kruising is geruime tijd afgezet in verband met een onderzoek door de ongevallendienst van de politie. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900 - 8844.


Harderwijk - rijbewijs ingevorderd


De politie heft vannacht het rijbewijs van een 30-jarige Harderwijker ingevorderd. Agenten zagen omstreeks 04.20 uur een auto met hoge over de Selhorstweg rijden. Zij besloten de bestuurder te controleren en deze bleek bij staande houding op de Parkweg gedronken te hebben. De ademanalyse op het politiebureau wees 1.4 promille aan en aangezien betrokkene al eerder voor een dergelijk feit bekeurd was werd zijn rijbewijs ingevorderd.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --