Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


18 juli 2004


Aalten- frontale aanrijding


Een 32-jarige motorrijder uit Lichtenvoorde is vrijdagmiddag op de Nijverheidsweg in Aalten frontaal tegen een bestelauto gereden, bestuurd door een 28-jarige man uit Aalten gereden. De politie kreeg rond 13.25 uur een melding van een aanrijding met gewonden en brandweer en ambulance rukten eveneens uit. Gelukkig bleek er niemand gewond. Bleek dat de motorrijder te dicht achter en bestelauto van een 22-jarige Haarlemmer te hebben gereden, waardoor hij kennelijk het busje uit tegenovergestelde richting niet had gezien. Bij het inhalen tikte hij eerst het voor hem rijdende busje aan en botste toen frontaal op de tegenligger. De weg is enige tijd afgesloten geweest. De politie maakt pv op.


Aalten - inbraak in horecagelegenheid


Onbekenden hebben zaterdagochtend ingebroken in een horecagelegenheid aan de Lichtenvoortsestraatweg. Men forceerde een deur en doorzocht het pand. Er werden onder meer tientallen cd's meegenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek


Doetinchem - inbraak in sportcentrum en clublokaal


Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken in een sportcentrum
aan de Rossinilaan. Een deur werd open gebroken waarna men onder meer ijs en snoep mee nam.
Aan de Bezelhorstweg werd in dezelfde nacht in het clublokaal van een postduiven-vereniging ingebroken. Men forceerde een raam en men mist in ieder geval een tv en een videorecorder.


Braamt- aanrijding met drank


Kreeg de politie zaterdagavond rond 19.20 uur een melding dat een auto op de rotonde van de Wijnbergseweg tegen een paaltje was gebotst. De bestuurder was vervolgens in de richting Doetinchem weggereden. Even later bleek dat hij richting Zeddam was gereden en op de Oude Doetinchemseweg trof de politie de bewuste auto rijdend aan. De bestuurder was in eerste instantie niet voornemens om te stoppen maar op de Kornhorst gaf hij zijn vluchtpoging op. De 23-jarige bestuurder uit 's Heerenberg bleek te hebben gedronken en was niet in het bezit van een rijbewijs. Op het politiebureau blies hij 0.9 promille en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Haarlo - blikseminslag


Rond 20.10 uur sloeg tijdens een hevige onweersbui de bliksem in bij een woning aan de Groenloseweg. Er ontstond een begin van brand op de vliering en de gealarmeerde brandweer bluste het vuur. Er ontstond rook- en waterschade aan de woning. De bliksem versplinterde ook de betimmering van de voorgevel van de woning. De bewoners kwamen met de schrik vrij.
Wehl - dronken bestuurder klem gezet.

Een automobilist heeft vannacht rond 00.30 uur een 36-jarige inwoner uit Wehl met zijn auto klem gezet op de Nijverheidsweg, waarna hij de politie in kennis stelde. De getuige had achter de man gereden en zag dat hij onderweg bijna dwars over een rotonde reed en de nodige moeite had om de auto op de weg te houden. De verdachte blies op het politiebureau 2.0 promille en zijn rijbewijs werd dan ook direct ingevorderd. De politie is zeer te spreken over de actie van de getuige.


Doetinchem- stappers aangehouden


De politie heeft vannacht in het centrum drie personen aangehouden. Twee van hen, een 28- jarige Doetinchemse en een 25-jarige plaatsgenoot hadden in een horecagelegenheid twee aanwezige personeelsleden geslagen en waren inmiddels naar buiten gewerkt. Hier begon een 27-jarige Doetinchemse zich met de zaak te bemoeien en toen de twee aangehoudenen in de politiebus gezet waren stapte zij ook in en wilde deze niet meer verlaten. Toen ze door de agenten er uit gezet was begon ze op de bus te slaan en werd ze alsnog aangehouden. De vrouw is na verhoor met een bekeuring heengezonden, het duo is voor verhoor ingesloten. Eén personeelslied deed aangifte en liep een pijnlijke lip op.


Halle - Zwarte Cross


De politie heeft zaterdagavond en een deel van de nacht samen met medewerkers van het verkeershandhavingsteam Noord- en Oost-Gelderland op en aantal wegen rond het terrein van de Zwarte Cross alcoholcontroles gehouden. Er werden 330 bestuurders gecontroleerd en nagenoeg allen hadden wel een glaasje gedronken. Vier van hen bleken een strafbare hoeveelheid te hebben gedronken met als hoogste 1.5 promille. Van deze bestuurder werd direct zijn rijbewijs ingevorderd en hij krijgt een proces-verbaal. De andere bestuurders kregen een bekeuring.


Rond 02.55 uur werd een 27-jarige man uit Dreumel aangehouden. Hij zou een 39-jarige man uit Ovezande op zijn gezicht hebben geslagen toen deze volgens zijn zeggen tegen de auto van de verdachte had geürineerd. Bij het slachtoffer braken 2 tanden af. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.


De politie en organisatie hebben rond 14.30 besloten om geen mensen meer op het terrein toe te laten, aangezien het vol is. Nog steeds komen er bezoekers in de richting van het Achterhoekse Halle. Op dit moment zijn er z'n 17.500 bezoekers en dan nog eens 7.000 campinggasten aanwezig. Via de landelijke- en regionale media wordt getracht dit bericht bekend te maken.


Einde berichten.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --