Politie Gelderland-Zuid


1. Gelderland-Zuid

2. Korpsstaf





Datum  Nijmegen, zondag 18 juli 2004[pic]zondag 18 juli 2004         
                                                                     
Van    Jose Albers, GSM-nummer 06.53240175 / afdeling Communicatie   

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen

Vierdaagse


De eerste nacht van de zomerfeesten is voor de politie rustig verlopen. In de loop van de nacht zijn onder andere 8 personen aangehouden voor belediging en/of het niet voldoen aan een bevel of vordering. Zes horecagelegenheden hebben een waarschuwing gekregen voor geluidsoverlast.


Mishandeling agent


Een 30-jarige man uit Arnhem is aangehouden voor mishandeling van een politieagent. De man was verzocht een gelegenheid aan het Groene Balkon te verlaten, wat hij weigerde. Toen de politie het groepje mannen waar de verdachte deel vanuit maakte, naar buiten begeleide sloeg de verdachte zonder aanleiding een van de agenten in zijn gezicht. De agent heeft aangifte gedaan van mishandeling. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.


Mannen aangehouden na openlijke geweldpleging


Zaterdagnacht zijn op de Kraayenhofflaan, twee Nijmegenaren van 19- en 28 jaar aangehouden voor openlijke geweldpleging en bedreiging van een 19-jarige plaatsgenoot.
De verdachten trapten en sloegen de aangever en eisten zijn mobiele telefoon of geld.


Autoinbreker aangehouden

Zaterdagmiddag is een 21-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden voor inbraak in een auto. Een getuige meldde de politie dat de verdachte wat had weggenomen uit het voertuig. Agenten troffen de verdachte aan op de Stieltjesstraat met om zijn heup, de weggenomen koppel met bidon. De eigenaar van de auto verklaarde dat hij met zijn (eerder) opengebroken auto naar het politiebureau was gereden om aangifte te gaan doen.


Slaags na aanrijding


Een 32-jarige Rotterdammer is zaterdagmiddag aangehouden voor mishandeling. De verdachte was even daarvoor betrokken bij een aanrijding op de Weezenhof 92e straat en had de tegenpartij in het gezicht geslagen. Politieagenten konden de verdachte aanhouden aan de hand van het aanrijdingformulier dat beide bestuurders eerder hadden opgemaakt.


Eigenaar bedrijf houdt inbreker aan


zaterdagavond heeft de eigenaar van een bedrijfspand aan de Hogelandseweg een 25-jarige Nijmegenaar aangehouden die probeerde in te breken. De eigenaar reed langs zijn afgesloten bedrijfsterrein en zag een trap tegen het hekwerk staan waarop hij een onderzoekje instelde. Op het terrein zag de aangever een man vanaf een van zijn vrachtauto's springen, die bekende dat hij wilde inbreken in de vrachtauto. Hierop heeft de eigenaar de man aangehouden en overgedragen aan de politie.


District Tweestromenland

Wijchen - Mannen aangehouden met valse kentekenplaten


De politie heeft zaterdagmiddag twee Nijmegenaren aangehouden die rondreden met valse kentekenplaten op hun personenauto. Een getuige had gezien dat de verdachten buitenlandse kentekenplaten stond te verwisselen op de Oosterweg. Toen agenten de auto naderde ging deze er vandoor en werd het stopteken van de politie genegeerd. De politieauto kon de mannen tot stoppen brengen nabij het centrum. Na hun aanhouding bekenden de verdachten diverse keren getankt te hebben zonder te betalen alsmede de diefstal van de kentekenplaten. De strafbare feiten zouden de verdachten hebben gepleegd vanaf maart 2004.


District De Waarden

Geen bijzonderheden.


Blik op veilig

Door de politie is tussen 21.0 en 03.0 uur een grote alcoholcontrole gehouden op de Ubbergseveldweg en de Oude Kleefsebaan (Berg en Dal). Bij 811 bestuurders werd een blaastest afgenomen waarbij 11x de uitslag boven het wettelijk toegestane maximum van 220 ugl. Werd geconstateerd. Een bestuurder blies 645 ugl. En verzette zich bij zijn aanhouding. Een bromfietsbestuurder blies 775 ugl. De hoogst gemeten uitslag bedroeg 805 ugl.




Postbus 9109

6500 HL Nijmegen

Telefoon (024) 327 60 05

Fax (024) 327 63 39
---- --