Politie Zaanstreek-waterland


19:40 16-JUL-04
loc.: MONNICKENDAM, OOSTERWEG

Gewonde bij aanrijding

Een 41-jarige bestuurder van een brommobiel uit Monnickendam reed over de Oosterweg en wilde in de richting van het fietspad van de Groene weg rijden. Een 42-jarige man uit Monnickendam reed in zijn personenauto en wilde rechtdoor rijden in de richting van Ilpendam. De eerste verleende de auto geen voorrang en een aanrijding volgde. Daar de melding was dat er een persoon uit een voertuig was geslingerd en een ander bekneld zat, rukte de brandweer ook uit. De 41-jarige man werd met been- en nekletsel per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.

02:06 17-JUL-04
loc.: SCHARDAM, SCHARDAM

Ellende na aanrijding

Een 49-jarige man uit Heerhugowaard was met zijn personenauto tegen een brugleuning aangereden. De man bleek onder invloed en werd aangehouden. Hij had echter een vriend (55-jarige man uit Heerhugowaard) gebeld om hulp te verlenen en deze kwam ook ter plaatse. Helaas verkeerde deze ook onder invloed en ook hij werd aangehouden. Tot overmaat van ramp vloog het voertuig tijdens het afslepen in brand, zodat de brandweer ook nog gewaarschuwd werd.
De eerste verdachte blies aan het bureau 650 ugl en zijn vriend 795 ugl. Van beiden werd het rijbewijs ingevorderd.

18:04 17-JUL-04
loc.: MARKEN, IJSSELMEER

Noodweer

Ivm het naderend noodweer werden de 3 reddingboten van de KNRM gealarmeerd. De tientallen vaartuigen werd geadviseerd van het water te gaan of een veilige haven aan te doen.
Na enige tijd kwam het noodweer ook daadwerkelijk: windkracht 9 en zeer slecht zicht.
Enkele zeilschepen begeleid naar de haven Volendam. Drie mijl uit de kust van Edam was de bemanning van een zeilboot in paniek geraakt. Hen begeleid naar een veilige haven.

In de gehele regio hadden brandweer en politie de handen vol aan de meldingen van wind- en wateroverlast. Vele takken waaiden van bomen en ook bomen zelf vielen ten prooi aan het natuurgeweld. Vele wegen stonden blank door de enorme hoeveelheid water die naar beneden kwam. Het verkeer ondervond daardoor veel hinder.
Op diverse plaatsen moest de brandweer ondergelopen woningen leegpompen en het wegdek van de kruising Twiskeweg/Thijssestraat verzakte door een gesprongen rioolbuis.
Voor zover bekend hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

00:24 18-JUL-04
loc.: ZAANDAM, PROV WEG Z'DAM-CASTRICUM

Gevaarlijk rijgedrag kost verdachte rijbewijs

Surveillerende agenten in een onopvallende auto zagen een 19-jarige man uit Deventer ter hoogte van het NS-station inrijden op een groepje overstekende personen. De man reed verder in de richting van de Vincent van Goghweg en slingerde van de linker- naar de rechterweghelft en weer terug.
De man aan de kant gezet. Hij verklaarde voor de grap op de (voor hem bekende) mensen te zijn ingereden. Hierop het rijbewijs van de man ingevorderd.

02:03 18-JUL-04
loc.: VOLENDAM, HAVEN
Vernielers lopen tegen de lamp
Bij Peek & Peek zouden vernielingen worden gepleegd door een groepje van drie personen. Agenten kregen de drie in het oog, waarna de drie verschillende kanten oprenden. Een van hen, een 17-jarige Volendammer, werd aangehouden en ingesloten.
De andere twee (17 en 18 jaar uit Volendam) meldden zich later aan het bureau en werden ook als verdachte gehoord. De eerste werd omstreeks 04.00 uur heengezonden.

02:57 18-JUL-04
loc.: ZAANDAM, STEVE BIKOPLEIN
Door dik en dun.
Door getuigen werd gezien dat een 16-jarige vrouw uit Zaandam een schop tegen een auto gaf, waardoor schade ontstond. Vermoedelijk had zij ruzie met drie andere vrouwen. Zij liepen vervolgens weg in de richting van het centrum. Op de Sav.Lohmanstraat werd e vrouw aangehouden. Haar 19-jarige broer was het hier niet mee eens en trachtte haar te ontzetten. Hierop werd ook hij aangehouden terzake beletten en belemmeren.
Moeder in kennis gesteld en verteld dat beide kinderen een nachtje op het bureau moesten doorbrengen.

05:00 18-JUL-04
loc.: REGIO
Horecatoezicht
Alle plaatsen spraken van een redelijk rustige nacht.

08:51 18-JUL-04
loc.: ZAANDAM, FLEVOMEER
Doorrijder veroorzaakt veel schade
Melding van een aanrijding op het Flevomeer. Bleek dat er drie personenauto's behoorlijk beschadigd waren. De veroorzaker was na de aanrijding weggereden. Na enig zoeken de auto aangetroffen voor de woning van de eigenaar. Deze (21 jaar) werd aangehouden en gehoord. Bleek dat hij niet de bestuurder was geweest, maar een vriend. Na verhoor werd hij heengezonden. Onderzoek naar de verdachte heeft nog niets opgeleverd.

10:02 18-JUL-04
loc.: MONNICKENDAM, JULIANALAAN/BEATRIXLAAN
Vernielingen aan auto's
Naar aanleiding van meldingen van vernielingen aan auto's werd een onderzoek ingesteld. Bleek dat van zeker 14 auto's de ruitenwisser was afgebroken of gestolen. Ook antennes moesten het ontgelden.

14:17 18-JUL-04
loc.: PURMEREND, RIJKSWEG A7
Auto in sloot na uitwijkmanoeuvre
Een onbekend gebleven bestuurster van een rode Ford Ka reed over de rechter rijstrook van de A7 in de richting van Hoorn. Op de linkerrijstrook reed een 22-jarige vrouw uit Groningen in een personenauto. Zij was bezig met inhalen. De bestuurster van de Ford wisselde ineens van rijstrook zodat de andere vrouw uitweek om een aanrijding te voorkomen. Zij raakte in een slip, draaide 180 graden en kwam in de sloot naast de rijbaan terecht. Zij werd, samen met een 76-jarige vrouwelijke inzittende, met rug- en nekklachten overgebracht naar een ziekenhuis.
De bestuurster van de rode Ford Ka is hierna niet gestopt. Het is mogelijk dat getuigen haar kenteken hebben genoteerd. Deze worden verzocht de politie te bellen (0900-8844).


---- --