Gemeente Tilburg

2004 K-25

Datum
18 juli 2004

Stormachtige tweede kermisdag

Tijdige waarschuwingen maken voorzorgsmaatregelen mogelijk

Noodweer in Brabant

De Tilburgse Kermis had zaterdagavond te kampen met plotseling opkomend noodweer. Er ontstonden gelukkig geen calamiteiten op de kermis tijdens de heftige storm doordat men tijdig gewaarschuwd was vanuit de hulpdiensten in West-Brabant. Het Kermisprojectteam heeft in samenwerking met de politie een uur van tevoren waarschuwingssignalen uitgedeeld op het kermisterrein. Exploitanten konden zo hun voorzorgsmaatregelen nemen. Er is geen noemenswaardige schade geconstateerd. Uiteraard hebben sommigen wel angstige momenten doorgemaakt.

Bij het Reuzenrad zijn zaterdagavond de ballasttanks gevuld met duizenden liters water. Dit maakt geen onderdeel uit van de standaardprocedure; de keuringsdienst TÜV had de opstelling vooraf reeds goedgekeurd. De exploitant heeft echter na de aankondiging van het noodweer besloten om alsnog de extra maatregel te nemen. De brandweer heeft hierbij assistentie verleend.

Ondanks wisselvallig weer een drukke zaterdag

Na storm en onweer is zaterdagavond het kermisterrein weer druk bezocht. Kenners spraken van "ideaal kermisweer", zo kort na het benauwde weer tijdens de middag. Zo'n 95.000 mensen hebben gedurende de zaterdag de Tilburgse kermis bezocht. Enkele attracties hebben na het noodweer gekampt met elektronische storingen.

Opening Roze Maandag op Stadhuisplein!

Maandag 19 juli is het weer zover; het is weer Roze Maandag op de Tilburgse Kermis. Ondanks eerdere berichten is dit jaar de opening niet op het Willemsplein. De drukste dag (gemiddeld 300.000 bezoekers) van de kermisperiode wordt morgen op het Stadhuisplein bij de Poffertjessalon van de Nostalgische Kermis geopend. Marianne Weber zal tijdens de opening een optreden verzorgen.

Lik op stuk

Het 'lik op stuk beleid' dat vorig jaar tijdens de kermis is geïntroduceerd is ook dit jaar weer van kracht. Voor drie personen die zaterdag zijn aangehouden vanwege diefstal en vanwege belediging wordt maandag een taakstrafzitting gehouden.

Voor de pers:
Thomas Heesters, 06 51 34 75 20


---- --