Politie Zeeland


O-7156-2004 Automobiliste rijdt acht Amsterdammertjes uit de grond

Een 73-jarige automobiliste uit Burgh Haamstede heeft zaterdagmiddag acht Amsterdammertjes uit de grond gereden toen ze het gaspedaal in plaats van het rempedaal indrukte.
De vrouw reed rond 15.30 uur over de Leliendaleweg in haar woonplaats en wilde de Burghseweg oprijden. Toen er een bus aankwam, wilde ze afremmen en uitwijken naar rechts. Ze stuurde wel naar rechts maar in plaats van het rempedaal in te drukken, trapte ze het gaspedaal in en reed in volle vaart over de Amsterdammertjes. De 73-jarige vrouw kwam met de schrik vrij, haar auto is vermoedelijk total loss.


Z-7157-2004 Onder invloed

Een 47-jarige automobilist uit Oostburg is zaterdagmiddag op de Veerhoeklaan in zijn woonplaats aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.
Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal.


W-7158-2004 Auto gestolen na diefstal sleutels

Zaterdagmiddag is vanaf de Strandweg te Oostkapelle een zilvergrijze BMW gestolen nadat eerst de autosleutels waren weggenomen.
De eigenaar had zijn autosleutels in een tas gestopt en deze onbeheerd op het strand laten staan. Toen hij even later bij zijn tas terugkwam, bleken zijn autosleutels te zijn weggenomen en daarmee ook zijn auto. De auto is voorzien van het Duitse kenteken AC CE 1967.


O-7159-2004 Auto in sloot door hevige regenval

Op de A58 te Goes is zaterdagmiddag rond 17.45 uur, als gevolg van hevige regenval, een 24-jarige man uit Nieuwegein met zijn auto in een sloot beland.
De man verloor door aquaplanning de macht over het stuur waardoor zijn auto enkele malen over de kop ging en in een sloot tot stilstand kwam. De bestuurder en zijn inzittenden kwamen met de schrik vrij. De auto raakte flink beschadigd en moest worden weggetakeld.


W-7160-2004 Controle op Vlissings Jaagpad

Zaterdag tussen 15.00 uur en 16.00 uur werd op het Vlissings Jaagpad te Middelburg een controle gehouden. Dit naar aanleiding van diverse klachten over het aantal bromfietsers die nog steeds gebruik maken van het Jaagpad ondanks dat dit sinds 1 april jl. is aangewezen als fietspad.
In totaal maakten tijdens de controle ruim 30 bromfietsers gebruik van het fietspad waarvan er 12 een bekeuring kregen. De rest kon de controle ontlopen doordat ze gewaarschuwd werden en omkeerden.