Ingezonden persbericht


CARLO VAN DAM HERSTELT ZICH PRIMA NA OCHTENDCRASH

Zolder, 18 juli 2004 - Carlo van Dam heeft vandaag in de vijfde ronde om het Benelux Formule Renault 2000 Kampioenschap een zevende positie behaald tijdens de tweede wedstrijd op het circuit van Zolder. Nadat de coureur van Van Amersfoort Racing wegens een zware ongeluk met een andere deelnemer voortijdig zijn eerste race moest beëindigen, reed Van Dam een prima tweede wedstrijd en behaalde waardevolle punten in het kampioenschap.

Met een uitstekende tweede positie in de kwalificatiesessie, had Carlo van Dam een goede uitgangspositie voor de 9 ronden tellende races veroverd. De inwoner uit Vlaardingen kon echter niet lang genieten van zijn succes, doordat een defecte koppeling hem bij de start in de steek liet. Hierdoor moest de 18 jarige coureur in de herstart noodgedwongen van een laatste positie vertrekken. De jonge Van Dam wist meteen drie coureurs te passeren maar moest zijn race al in de tweede ronde staken, nadat hij in aanvaring kwam met Ron Marchal.

De bolide van Carlo was door de crash behoorlijk gehavend en de monteurs moesten alle zeilen bijzetten om de auto weer raceklaar te maken voor de tweede manche. Doordat de jonge coureur geen tijd kon neerzetten in de eerste race startte Van Dam wederom als laatste. Na een indrukwekkende inhaalrace waarbij diverse coureurs in sneltreinvaart werden gepasseerd bracht hem deze keer naar een keurige zevende plek.

Carlo: "Tja, het is ontzettend jammer dat ik dit weekend niet het podium heb weten te halen. Gisteren reed ik een perfecte kwalificatie en wilde vandaag mijn positie in het kampioenschap verdedigen. Door domme pech moest ik tweemaal ver achteraan starten, maar heb vooral de laatste race veel auto's weten te passeren. Tenslotte wil ik mijn team bijzonder bedanken want het was een race tegen de klok om de auto weer op de startgrid te krijgen. Zonder hen had ik de tweede wedstrijd niet kunnen volbrengen."

S-T-A-R-T (Stichting Aankomend Race Talent) is een nieuw Nederlands initiatief dat jong, aankomend racetalent op diverse facetten van de autoracesport wil ondersteunen. Racetalenten; mentaal sterk genoeg om te kunnen 'vechten' voor een stoeltje in de racerij maken kans opgenomen te worden in dit uitdagende, ondersteunende concept dat zich op de grid presenteert als een S-T-A-R-T-F-I-G-H-T-E-R, de livery van de auto is geïnspireerd op de F104 / Starfighters van de US Airforce. Zoals de US Airforce destijds alleen de grootste talenten opleidde, zo wil S-T-A-R-T Nederlands grootste talenten begeleiden in hun weg naar de top in de autosport. Het beste materiaal, de beste coaching en de strengste selecties. Ondernemingen die als sponsor willen participeren in dit concept en jonge racetalenten die menen in aanmerking te komen voor deze begeleiding kunnen contact opnemen met S-T-A-R-T door een emailbericht te sturen naar trademarketingbenelux@eddinglega.nl

Nieuws en foto's zijn ook verkrijgbaar via Carlo van Dam's officiële website: www.carlovandam.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+ 31 652 056 637 / media@insightf1.com)