-----------------------
Vierde race Pearle Alfa 147 GTA Challenge:

Briljante zege voor Cable1-coureur Phil Bastiaans

Zolder, 18 juli 2004 Halverwege het seizoen 2004, met nog vier races voor de boeg, is de strijd in de Pearle Alfa 147 GTA Challenge volledig open. Phil Bastiaans, winnaar op het grillige circuit van Zolder in Belgie, greep halverwege de uiterst enerverende race via een briljante manoeuvre aan het einde van het rechte stuk de leiding en zou die ondanks heftig aandringen van de Tempo Teamcoureurs Tim Coronel en Bernhard ten Brinke niet meer afstaan. De Cable 1coureur nestelde zich dankzij zijn overwinning (zijn tweede dit seizoen) ook aan de kop van het algemeen klassement, maar wordt op de voet gevolgd door zijn teamgenoot Sandor van Es.

Aanvankelijk had het er op het circuit in de Belgische Kempen somber uitgezien voor de Cable1coureurs. De training werd namelijk beheerst door Tempo Team met Rory Bertram op de pole position en Tim Coronel naast hem op de eerste startrij. Het lag dan ook in de lijn der verwachting dat Zolder een herhaling zou worden van de Italia a Zandvoortrace op het Circuit Park Zandvoort toen Bertram en Coronel moeiteloos wegliepen van de rest van het veld. Maar het zou anders gaan op de Omloop van Terlaemen. De start verliep chaotisch omdat Van Es toen het licht op groen was gegaan bleef staan omdat zijn koppeling bleef hangen, en hij pas op gang kwam toen het hele veld hem had gepasseerd. Bastiaans was toen al in fel gevecht gewikkeld met Bertram en Coronel om de koppositie maar in de tweede ronde moest iedereen gas terugnemen toen na een crash van zowel de jeugdige Mike Verschuur als de kopman van het Automotive Team, Melvin de Groot de pacecar in de baan kwam. In het gewoel raakte Ten Brinke de auto van zijn teamgenoot Bertram zodat de laatste moest opgeven.

De auto van Verschuur werd, omdat de vangrail frontaal werd geraakt, zwaar beschadigd. Verschuur had bij zijn escapade de auto van De Groot meegesleept en laatstgenoemde was derhalve, het laat zich raden, not amused van een en ander. Mike Verschuur:,,Ik had een wereldstart en lag meteen vijfde. Iemand raakte mij van achteren bij het aanremmen voor de chicane, daardoor ging ik dwars en kon Melvin de Groot zijn auto niet meer om de mijne heen sturen. Heel jammer voor Melvin en voor mij want de schade aan onze auto's is niet gering". Na de herstart lag Coronel op kop waarna Bastiaans hem in de zesde ronde voorbij stak. Bastiaans: ,,Coronel remde telkens erg vroeg waardoor zijn teamgenoot Ten Brinke dichterbij mij kon komen. Ik dacht, dat gaat niet goed, dan kom ik in de sandwich terecht. En toen hij aan het einde van het rechte stuk weer vroeg remde, stak in hem via heel laat remmen binnendoor''. Van Es dwong respect af door tenslotte nog als derde te finishen en de snelste ronde te draaien. Voor Tim Coronel werd de race ten slotte een debacle.

Hij pakte zeventien punten via zijn tweede plaats en leek zich ineen weer een serieuze kandidaat te mogen noemen voor de Challengetitel. Totdat hij na afloop werd gediskwalificeerd wegens het overtreden van het bandenreglement. In de Olympische klasse was het Willy Welles die eerste werd, gevolgd door Wilbert v.d. Burg en gastrijder Marcel Norbart.

Voorlopige uitslag vierde Pearle Alfa 147GTA Challenge:
1. Phil Bastiaans, 12 ronden, gem.113,063 km per uur.
2. Bernhard ten Brinke op 0.914 sec.

3. Sandor van Es op 5.099 sec

4. Oscar Middeldorp op 7.218 sec.

5. Robert v.d. Berg op 7.895 sec.

6. Willy Welles op 10.787 sec.

7. Wilbert v.d.Burg op 29.709 sec.

8. Mark Kroes op 41.262 se3c.

9. Marcel Norbart op 0.45.416 sec.
Snelste ronde :Sandor van Es 1.45.713, gem.135,435 km per uur.

Stand:

1. Bastiaans 72 punten

2. Van Es 71 punten

3. Bertram 52 punten

4. Middeldorp 41 punten

5. Coronel 30 punten

6. Gesman 30 punten

7. Ten Brinke 26 punten

8. Welles 21 punten

9. Van den Burg 20 punten

10. Van der Valk 18 punten

Uitslag Olympische klasse:

1. Willy Welles.

2. Wilbert vd Burg

3. Marcel Norbart

Stand Olympische klasse:

1. Van den Burg 38 punten

2. John Vos 30 punten

3. Van der Valk 30 punten

4. Verschuur 27 punten

5. Welles 27 punten

6. Meredith 20 punten

7. Mader 19 punten

8. Norbart 10 punten

9. Bolderheij 8 punten

Voor de redactie:
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Ard van den Eijnde, tel. 020-3421864. Copyrightvrije foto's zijn beschikbaar op http://www.autosport.nl/webhosting/alfa/2004/


---- --