Persbericht

Zonder geluk toch podiumplaats voor Team Haagsche Olifant

Zolder (B), 18 juli 2004. Team Haagsche Olifant had weinig geluk tijdens de dubbele race van de SEAT Cupra Cup op het circuit van Zolder in België. In twee races bleef de score van het team steken op een derde plaats voor Marcel Duits. "Ik had twee keer kunnen winnen", verzuchtte Marc Koster, die niet verder kwam dan een zesde en een vierde plaats.

Na races op Circuit Park Zandvoort en TT Circuit Assen, kwam de SEAT Cupra Cup in actie op het circuit van Zolder in België. Marc Koster (Naarden) en Ivo Berger (Den Haag) reden tijdens de kwalificatietraining de snelste tijd, zij stelden daarmee de pole position voor de eerste race veilig. Klassementsaanvoerders Marcel Duits (Wekerom) en Christiaan Frankenhout (Westzaan) moesten genoegen nemen met de vierde startpositie.

Aanvankelijk leken Marc Koster en Ivo Berger de eerste race van het weekeinde te winnen. De equipe lag tot aan de verplichte pitstop aan de leiding, daarna vielen ze terug naar de tweede plaats. De nieuwe koplopers Ronald Morien en Ferry Duivenvoorde hadden echter een pitstop annex rijderswissel van slechts een minuut gemaakt en dus niet van anderhalve minuut, zoals volgens iedereen verplicht was. Morien en Duivenvoorde zouden dus gediskwalificeerd worden, zo dachten alle betrokkenen. Marcel Duits en Christiaan Frankenhout kwamen als derde over de finish, zodat deze equipe, volgens iedereen, tweede zou worden. Na afloop bleek echter dat er een fout in het reglement stond; de verplichte stop van anderhalve minuut gold niet voor deze race. Hierdoor werden Morien en Duivenvoorde, niet in de laatste plaats tot hun eigen verbazing, alsnog tot winnaars uitgeroepen. De beide equipes van Team Haagsche Olifant werden tot overmaat van ramp bestraft met een tijdstraf van 30 seconden. Koster en Frankenhout zouden hebben ingehaald terwijl de gele waarschuwingsvlag werd gezwaaid. Koster: "Dat is op een erg onoverzichtelijk punt, bovenop een heuvel, gebeurd. We konden er eigenlijk weinig aan doen."

Gestart vanaf de zesde en zevende positie, vochten Marc Koster en Marcel Duits zich in de tweede race snel naar voren. Koster leek aanvankelijk te winnen, tot hij zijn koppositie door een remprobleem verloor. Hij hield de aansluiting bij koploper Sheila Verschuur, tot zij in de laatste ronde door een remprobleem spinde. Marc kon geen kant op en kwam ook tot stilstand. Hij werd hierdoor uiteindelijk 'slechts' vierde. Marcel Duits profiteerde aanvankelijk van de pech van de beide koplopers. Hij nam de leiding over, maar viel in het gedrang in de laatste bocht terug naar de derde plaats. "Een podiumplaats is mooi, maar ik had vandaag moeten winnen", vond hij. "Door onze pech dit weekeinde zijn Christiaan en ik de eerste plaats in de tussenstand kwijt. Onze achterstand op de leiders bedraagt echter slechts acht punten, zodat we gelukkig nog volop kans maken op de titel!"
---
Voor de redactie:

voor nadere inlichtingen: Ivo Berger, tel. 070-3624966.

Uitslag race 1:


1. Ronald Morien en Ferry Duivenvoorde, 23 ronden in 47:38.534;


2. Sheila Verschuur en Michel Schaap, op 22.951;


3. Marco Bikkers en Benno van Ree, op 34.406;

6. Marc Koster en Ivo Berger, op 40.348;

7. Marcel Duits en Christiaan Frankenhout, op 40.752

Uitslag race 2:


1. Sheila Verschuur, 12 ronden in 23:53.542;


2. Niek Jansen, op 0.435;


3. Marcel Duits, op 0,626;


4. Marc Koster, op 1,145

Stand na zes races:

1. Ronald Morien en Erik Struijlaart 123;

2. Marcel Duits en Christiaan Frankenhout 115;


3. Sheila Verschuur en Michel Schaap 103;

4. Frank van den Berk en Patrick Borst 91;


5. Marc Koster en Ivo Berger 87.


---- --