Politie Zeeland


W-7172-2004 Automobilist negeert stopteken

In Zoutelande is zondag rond 05.30 uur een 22-jarige automobilist uit Oost-Souburg aangehouden voor het negeren van een stopteken.
De automobilist had tijdens een staande alcoholcontrole op de kruising Langendam/Bosweg een stopteken gekregen die hij vervolgens negeerde en met hoge snelheid wegreed. De achtervolging werd ingezet waarna de man op de Bosweg kon worden aangehouden. Uit een blaastest bleek dat hij te veel alcohol had gedronken. Hij kreeg hiervoor een rijverbod van 2 uur en een proces-verbaal. Ook werd tegen de man proces-verbaal opgemaakt voor het negeren van een stopteken, het rijden tegen de richting en voor te hard rijden.


Z-7173-2004 Fietser ten val na aanrijding met konijn

Op de Hoekseweg t.h.v. de zeesluizen in Hoek is zondagmorgen rond 08.15 uur een fietser (leeftijd onbekend) uit Terneuzen ten val gekomen nadat hij in aanrijding was gekomen met een overstekend konijn.
De fietser liep bij zijn val diverse schaafplekken op en mogelijk een lichte hersenschudding. Het konijn heeft de aanrijding niet overleefd.


O-7174-2004 Aanrijding
In Kamperland vond zondag rond 11.45 uur een aanrijding plaats waarbij twee personenauto's frontaal met elkaar in botsing kwamen.
Een 34-jarige automobiliste uit de gemeente Noord-Beveland reed over de afrit N255 en verleende op het kruispunt met de Nieuweweg geen voorrang aan een van linkskomende personenauto, bestuurd door een 22-jarige man uit dezelfde gemeente.
Er raakte niemand gewond.


Z-7175-2004 Auto-inbraak

In de nacht van zaterdag op zondag werd er ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Zoutestraat in Graauw.
Uit de auto werd de geluidsapparatuur t.w.v. een paar honderd euro weggenomen.


W-7176-2004 Aanrijding tussen fietser en motorrijder

In Westkapelle zijn zondagmiddag een fietser en een motorrijder met elkaar in botsing gekomen.
Een 82-jarige man uit de gemeente Veere stak op zijn fiets de kruising Baaiweg/Schelpweg over en verleende hierbij geen voorrang aan een 19-jarige motorrijdster uit Alphen aan de Rijn. Door de aanrijding kwamen beiden ten val. De fietser liep hierbij een schaafwond op aan het hoofd en de motorrijdster raakte gewond aan haar knie. Beiden werden ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel.