Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 18 juli 2004

* AANPAK GEWELD EN OVERLAST CENTRUM ROTTERDAM

ROTTERDAM - De wijkpolitie van het district Rotterdam-Centrum heeft vanaf zaterdagavond tot zondagmorgen vroeg in samenwerking met het Parkeerbedrijf, toezicht gehouden in het centrum van Rotterdam in het kader van de aanpak van overlast en geweld op straat. Er werden drie personen aangehouden ter zake van vernieling. Er werden 60 bekeuringen uitgeschreven voor parkeerovertredingen en verder nog een aantal bonnen voor wildplassen en diverse andere (verkeers)overtredingen.


* MAN AANGEHOUDEN MET VUURWAPEN
ROTTERDAM - Zaterdagavond omstreeks half twaalf werd op het perron van metrostation Beurs een 21-jarige Schiedammer aangehouden. De man gedroeg zich verdacht toen hij de preventief fouilleeractie naderde, die door politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum op het Churchillplein werd gehouden. De man ging plotseling een andere kant op waarna hij werd gevolgd en gecontroleerd. Hij bleek tussen zijn broeksband een geladen pistool met geluiddemper te hebben. Ook was hij nog in het bezit van een mes. De man werd aangehouden en het vuurwapen en mes in beslag genomen. Hij werd overgebracht naar het bureau en ingesloten. Tijdens de fouilleeractie werden zeven messen en gebruikershoeveelheden verdovende middelen in beslag genomen.


* ZEILBOOT SLAAT OM TIJDENS STORM
DEN BOMMEL -Zaterdagmiddag tijdens een hevige bui met zware windstoten kapseisde op het Haringvliet een zeilboot met daarin een 50-jarige vrouw uit Eersel en haar hond. Politiemensen troffen de omgeslagen boot zonder de vrouw en hond aan tussen Den Bommel en Tiengemeten. Het bleek dat de vrouw en hond waren aangespoeld en onderdak hadden gekregen op Tiengemeten. Nadat de zeilboot was omgeslagen had de vrouw zich naar lagerwal laten afdrijven en enkele uren in het water geprobeerd haar boot weer overeind te krijgen. Toen dit niet lukte was zij uitgeput Tiengemeten opgegaan en had onderdak gezocht. De vrouw werd op het politiebureau onder de warme douche gezet en voorzien van droge kleding. Daarna keerde zij huiswaarts.