Internationale Vierdaagse Nijmegen


Stichting Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen

Persbericht 2004-16

Nijmegen, 18 juli 2004.

Honderden vrijwilligers krijgen laatste instructies

Storm laat Vierdaagse met rust

De storm die zaterdagavond over het land raasde, heeft geen grote gevolgen gehad voor de start- en finishlocatie van de Nijmeegse Vierdaagse.

Waar elders in het land veel bomen, tenten en masten het moesten ontgelden, bleef de schade op de Wedren in Nijmegen, waar het start- en finishterrein gelegen is, beperkt tot twee spandoeken en één vlaggenmast. De tientallen startbureaus ondervonden geen last van de storm, omdat deze met enorme betonblokken zijn vastgenageld.

Vrijwilligers Vierdaagse

De honderden vrijwilligers die het grootste wandelevenement mogelijk maken, kwamen vanmiddag voor het eerst dit jaar gezamenlijk bij elkaar in concertgebouw de Vereeniging in Nijmegen. De vrijwilligers maken deel uit van het Uitvoerend Comité (UC) van Stichting De 4DAAGSE. Tijdens diverse bijeenkomsten kregen ze hun laatste instructies.

Dit jaar telt de organisatie ruim veertig vrijwilligers, die voor het eerst deel uit maken van het UC. Een aantal van hen wilde de 88ste Nijmeegse Vierdaagse eigenlijk lopen, maar was te laat voor de inschrijving. Om toch niets van het wandelevenement te hoeven missen, hebben zij zich als vrijwilliger aangemeld.

Het UC telt dit jaar ook een aantal bijzondere UC-leden. Zo is Alexander Reens uit Den Haag 25 jaar vrijwilliger bij de Nijmeegse Vierdaagse. Joke Mintjes-Rademaker uit Oss is maar liefst 39 jaar actief voor de vierdaagse. De Ermelose huisarts George Bosch (69) bemande 23 jaar lang de centrale medische post van het Nederlandse Rode Kruis als hoofd van de medische dienst. Hij neemt dit jaar afscheid.

Startbewijs ophalen

De vierdaagse start dinsdag. Morgen, maandag 19 juli, komen alle wandelaars naar de start- en finishlocatie op de Wedren in Nijmegen om hun startbewijs en barcodekaart op te halen. Dinsdagochtend 20 juli om 04.00 uur starten dan de eerste wandelaars aan de 88ste editie van de Nijmeegse Vierdaagse.

Einde persbericht 2004-16

Stichting DE 4DAAGSE, Disclaimer