Ingezonden persbericht


AFA biedt burgemeester Deetman zwartboek aan

Aanstaande maandag 19 juli zal Anti Fascistische Actie (AFA) omstreeks 18.30 uur een bezoek brengen aan het huis van burgemeester Deetman om het 'Zwartboek politieoptreden' aan te bieden.

Het zwartboek is gemaakt naar aanleiding van het politieoptreden in Den Haag op 5 juni jl. Burgemeester Deetman had voor die dag de extreemrechtse Nederlandse Volks Unie (NVU) toestemming gegeven te demonstreren door Den Haag. Zo'n 350 mensen vonden het onacceptabel dat neonazi's een podium werd geboden en waren in Den Haag om te demonstreren tegen racisme en fascisme. Toen zij de neonazi's van de NVU probeerden te verhinderen hun racistische en antisemitische gedachtengoed tentoon te spreiden werden zij door de politie in elkaar geslagen en gearresteerd. Racistische en antisemitische uitlatingen van de NVU heeft de politie echter links laten liggen.

Burgemeester Deetman heeft eerder laten weten het zwartboek niet in ontvangst te willen nemen. AFA wil het zwartboek echter graag persoonlijk aan de burgemeester overhandigen. AFA vindt het een gevaarlijke ontwikkeling om extreemrechtse partijen geen strobreed in de weg te leggen en wil dat Deetman zich uitspreekt over de kwestie.

------EINDE PERSBERICHT------