Politie Zeeland


W-7185-2004 Vernieling auto Vlissingen

In de nacht van zaterdag op zondag is een auto, die geparkeerd stond in de Brahmslaan in Vlissingen, vernield.
Van de auto werd een buitenspiegel afgebroken. Het schadebedrag wordt geschat op enkele honderden euro's.


W-7186-2004 Brommobiel op snelweg

Zondagmiddag omstreeks 17.00 uur kregen agenten de melding dat er een brommobiel op de snelweg A58 reed.
De agenten zijn de A58 afgereden en ter hoogte van de afslag Heinkenszand troffen zij inderdaad een brommobiel aan. Aangezien dit voertuig maar 45 kilometer per uur reed, was dit een erg gevaarlijke situatie voor de bestuurder en overige weggebruikers. Onder begeleiding van twee politievoertuigen is het autootje naar de eerstvolgende afslag gebracht. De bestuurder van het voertuig, een 73-jarige man uit Tilburg, kreeg een proces-verbaal.

O-7187-2004 Brommobiel rijdt tegen gevel woning.
In Bruinisse, in de Oudestraat, is zondag omstreeks 21.15 uur de bestuurder van een brommobiel tegen de gevel van een woning gereden.
De bestuurder, een 19-jarige man uit Rotterdam, verklaarde dat hij, tengevolge van een mechanisch gebrek aan het voertuig, uit de bocht was gevlogen. Het brommobiel is door een takelbedrijf weggesleept. De bestuurder krijgt een proces-verbaal omdat hij niet in het bezit was van een rijbewijs of bromfietscertificaat.


Z-7188-2004 Eenzijdig ongeval Sluis

Op de Noordweg in Sluis is zondagavond om ongeveer 23.20 uur een eenzijdig ongeval gebeurd.
De bestuurder van een personenauto, een19-jarige man uit Oostburg, raakte met zijn wielen in de berm en kwam hierdoor in een slip. Tengevolge hiervan gleed de auto aan de linkerkant van de weg een sloot in en werd de auto beschadigd. De bestuurder van de auto heeft geen letsel opgelopen.


W-7189-2004 Noorse scouts gered uit Westerschelde

Ter hoogte van de Vlissingse kust zijn, bij een aanvaring tussen een zeiljacht en een vissersboot, op zondagnacht omstreeks 01.00 uur, 20 mensen te water geraakt.
De twintig, een groep scouts uit Noorwegen, zaten allen op het zeiljacht dat bij de aanvaring is gezonken. Zij zijn, met hulp van bemanning van andere schepen en de reddingsbrigade, uit het water gered en opgevangen bij een bedrijf in Vlissingen. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.


W-7190-2004 Rijden onder invloed

Een 34-jarige Middelburger heeft zondagnacht omstreeks 02.30 uur een proces-verbaal en een rijverbod gekregen omdat hij teveel had gedronken.
Agenten onderwierpen de man, op de Rijsoordselaan in Aagtekerke, aan een blaastest en hieruit bleek dat hij de toegestane norm overschreden had. Hij kreeg een rijverbod van een uur en een bekeuring.