Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Emmeloord, 19 juli 2004

Bouwbedrijf Van Rooijen-Balk stapt over op Metacom

Bouwbedrijf Van Rooijen-Balk uit IJsselstein stapt over op bedrijfsinformatiesysteem Metacom van Van Meijel Automatisering. Van Rooijen-Balk begint in september met de implementatie van de financiële modules, relatiebeheer en materieel. Het is de bedoeling dat het systeem voor de jaarwisseling operationeel is.

Bouwbedrijf Van Rooijen-Balk B.V. uit IJsselstein heeft zich gespecialiseerd in metselwerk voor de woningbouw. Het bedrijf, dat vooral actief is in het midden van het land, biedt werk aan 185 mensen en zet zo'n twintig miljoen euro om. "In feite houden we ons alleen bezig met de buitenste schil van gebouwen", zegt Lenie van Rooijen-Balk, directeur van het bouwbedrijf. "Tot de werkzaamheden behoort niet alleen metselwerk, maar ook voeg- en lijmwerk. Dat gebeurt vooral in opdracht van grote aannemingsbedrijven. Daarnaast verhuren we materieel voor steigerbouw." De overstap naar Metacom is een gevolg van het feit dat het bestaande systeem bij Van Rooijen-Balk door de leverancier uit de markt genomen wordt. "We wilden in principe wel verder met onze huidige leverancier, maar we hebben ook VanMeijel om informatie gevraagd. Onze administrateur heeft daar ooit eens een open dag bezocht en was heel nieuwsgierig naar de mogelijkheden van Metacom voor ons bedrijf. We hebben beide bedrijven op basis van een beschrijving van onze werkprocessen om een demonstratie en een offerte gevraagd.Toen we beide offertes naast elkaar legden bleek VanMeijel aantrekkelijker. Het systeem is bovendien beter beheersbaar en omdat Metacom ook op Linux draait kunnen we aanzienlijke besparingen op de ICT-kosten realiseren. Na bijna 25 jaar met dezelfde leverancier gewerkt te hebben is zo'n overstap natuurlijk best spannend, maar we hebben er alle vertrouwen in!"

"We gaan vooralsnog alleen de financiële modules, relatiebeheer en materieel implementeren. Daarnaast gaan we bekijken of het document management systeem Corsa mogelijkheden voor ons biedt", zegt Leo de Lange, die als administrateur verantwoordelijk is voor de automatisering. "Meteen na de bouwvak wordt er op basis van het programma van eisen een testomgeving ingericht, zodat we kunnen kijken of alles werkt zoals wij dat willen. Vervolgens worden de gebruikers opgeleid en voor het eind van het jaar moet het systeem al operationeel zijn." De Lange wijst erop dat de werkprocessen bij een metselbedrijf als Van Rooijen-Balk niet helemaal vergelijkbaar zijn met die in een aannemingsbedrijf. "Wij doen heel specialistisch werk. Dat heeft gevolgen voor de inzet van mensen en middelen. Onze planning is anders opgebouwd en we gaan anders om met materieel en facturering. Maar die processen kunnen we met Metacom prima ondersteunen. Voor de verloning -dat doen we hier nog wekelijks- stappen we binnenkort over op het pakket Cobra, dat we met Metacom gaan integreren."


---

Noot voor de pers: een foto van de ondertekening van het contract kan aangevraagd worden bij Kitty Gunsing, telefoon: 026-4431523 of via e-mail: kitty.gunsing@wisse-worldcom.nl. Meer informatie over Van Meijel Automatisering is te vinden op www.vanmeijel.nl. U kunt ook contact opnemen met Loes Rosenberg, telefoon: 0527-614767 of per e-mail: lrosenberg@vanmeijel.nl.

Over Van Meijel Automatisering
Van Meijel Automatisering BV uit Emmeloord heeft zich al sinds de oprichting in 1986 gespecialiseerd in automatiseringsoplossingen voor de bouw. Tot 2002 richtte VanMeijel zich voornamelijk op de grond-, weg- en waterbouw en de industriële dienstverlening. Twee jaar geleden werd echter de strategische beslissing genomen, om zich ook op de burgerlijke en utiliteitsbouw te richten om uit te kunnen groeien tot dé automatiseringsspecialist voor de totale bouwsector en aanverwante bedrijfstakken. VanMeijel is leverancier van het geheel in eigen huis ontwikkelde bedrijfsinformatiesysteem Metacom. Metacom is een geïntegreerd bedrijfsinformatiesysteem, dat het gehele bouwproces en alle administratieve functies in bouwconcerns ondersteunt. Momenteel is Metacom geheel of gedeeltelijk in gebruik bij zo'n 400 bouwbedrijven. Het systeem is bij uitstek geschikt voor grote en middelgrote bouwbedrijven, die ervoor kiezen hun bedrijfsprocessen te structureren en te optimaliseren. Naast een ontwikkel- en implementatie-afdeling beschikt VanMeijel ook over een uitgebreide service-organisatie voor ondersteuning en begeleiding van gebruikers van Metacom.

Telefoon: 030-6874244
info@vanrooijen-balk.nl