Politie Drenthe

Zondag

HOOGEVEEN 18-07-2004

Doorrijder opgespoord doordat getuige kenteken noteert COEVORDEN De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een 25 jr. man uit Coevorden wegens het doorrijden na een aanrijding. De man botste zaterdagavond op de Markt met zijn auto tegen een geparkeerde personenauto die hierdoor zwaar beschadigd raakte. Zonder te stoppen reed de man door. Getuigen noteerden het kenteken van zijn auto. De politie trof de man aan in zijn woning waar van hem een verklaring werd opgenomen. Hij had niet gedronken.

In de slip
BRONNEGERVEEN Een 23 jr. man uit Buinen raakte zaterdagmiddag gewond bij een eenzijdig verkeersongeval op de Buinerstraat in Bronnegerveen. In een bocht raakte de man met zijn auto in de slip, sloeg over de kop en kwam in een sloot tot stilstand. De weg is recent voorzien van een nieuwe splitlaag. Het slachtoffer zat alleen in de auto en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.

Man gewond door voorrangsfout
BEILEN Op een kruising bij de derde brug in de Beilervaart in Beilen botste zaterdagmiddag een 37 jr. man uit Hoogersmilde met zijn bestelbus tegen een tractor met giertank. De 18 jr. uit Beilen afkomstige tractorbestuurder had de auto niet zien naderen en verleende daardoor geen voorrang. De automobilist droeg geen gordel mede waardoor hij gewond raakte aan hoofd en borst. Omdat de verwondingen in eerste instantie ernstig leken kwam een traumaheli ter plaatse. De man is per ambulance overgebracht naar het A.Z.G. Daar bleek het letsel mee te vallen. De tractorbestuurder bleef ongedeerd. Door de aanrijding ontstond een behoorlijke ravage en het duurde enige tijd voordat de weg weer vrij was.

Onder invloed achter het stuur
ODOORN De politie nam zaterdagmorgen de auto in beslag van een 59 jr. man uit Weiteveen. De man reed met de auto over de N34 terwijl hij medicijnen had gebruikt die de rijvaardigheid beïnvloeden. De man reed slingerend en overschreed een aantal keren de dubbele doorgetrokken streep. Een arts nam een bloedproef. Het rijbewijs van de man bleek verlopen te zijn en de politie onderzoekt nog of zijn auto wel is verzekerd.

EMMEN Op de Ermerweg in Emmen hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 29 jr. automobilist uit die plaats aan. De man werd gecontroleerd omdat hij een rood verkeerslicht negeerde. Hij had gedronken. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van 0,8 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

ASSEN Een 34 jr. man uit Assen kreeg in de acht van zaterdag op zondag van de politie een transactievoorstel van 220, voor het rijden onder invloed en nog twee bekeuringen van het niet verzekerd zijn en het niet hebben van een geldige APK. De man werd rijdend in zijn auto gecontroleerd op de Industrieweg. Een alcoholgehalte van 0,8 promille werd vastgesteld.

Overlast door slecht weer valt mee
De schade en overlast in de provincie Drenthe door het slechte weer van zaterdagavond lijken mee te vallen. De politie kreeg een aantal meldingen van omgewaaide bomen en borden, ondergelopen kelders, omhooggekomen (riolering)putdeksels en door het weer in werking getreden alarminstallaties.
In Emmen zakte het dak van de muziekschool aan de Winkelakkers in. Ernstige ongelukken deden zich nergens voor.
Uit voorzorg werd in overleg met de gemeente en de organisatoren wel het country en westernfestival aan de Meerdijk stilgelegd. Verder zijn de festiviteiten rondom de wielerronde in Borger uit voorzorg enige uren onderbroken geweest.

Politie neemt auto in beslag en vordert rijbewijs in SPIER/MEPPEL Na een achtervolging van Spier tot in Meppel, waarbij stoptekens werden genegeerd, met hoge snelheden werd gereden en een politieblokkade werd omzeild, hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 26 jr. automobilist uit Groningen aan. De man had gedronken (1,25 promille). Zijn auto werd in beslag genomen en zijn rijbewijs ingevorderd. De politie wilde de man op de A-28 bij Spier controleren. In plaats van te stoppen ging hij er echter met hoge snelheid vandoor. De vlucht leidde va de N375 richting Meppel. Op een rotonde in deze weg had de politie een blokkade opgeworpen. Het lukte de man echter daar voorbij te komen. Op de Oosterboerseweg in Meppel werd hij uiteindelijk klem gereden en aangehouden.

Politie bekeurt foutparkeerders
GIETEN Twaalf bezoekers van de trekker-trek wedstrijden op het feestterrein in Gieten zijn zaterdagmiddag door de politie bekeurd voor foutief parkeren. Langs de Bonnen was i.v.m. de festiviteiten een stopverbod ingesteld. Ondanks dit verbod en enkele waarschuwingen van verkeersregelaars werd daar toch geparkeerd waarna de politie daar bekeurend tegen optrad.

Schapen gestolen
WEZUP Uit een weiland aan de Brinkstraat in Wezup hebben onbekenden in de nacht van vrijdag op zaterdag twee ooischapen gestolen van het ras Blauwe Texelaar. Het gaas aan de straatkant was platgedrukt. De eigenaar, een inwoner van Aalden, ontdekte zaterdagmorgen de diefstal.

Autokrakers actief in Eelde
EELDE In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Eelde tien autos opengebroken of is geprobeerd deze open te breken. De autos stonden geparkeerd aan de Paalakkers, Kluivenkampweg (4x), Wolfhorn (2x) en Knottenplat (3x). De buit bestond o.a. uit autoradios, GSMs en fotoapparatuur.

Agenten doorzien valse naam
EMMEN Waarschijnlijk dacht een 24 jr. man uit Emmen met het opgeven van een valse naam een boete voor het kapotgooien van een bierflesje op straat te ontlopen. In plaats daarvan belandde hij echter met een hoop gedoe op het politiebureau en krijgt nu een proces-verbaal voor het opgeven van een valse naam en verzet tegen de politie. Ook zijn 26 jr. vriend uit Emmen belandde in de cel en krijgt een proces-verbaal. De beide mannen liepen in de nacht van zaterdag op zondag op de Hoofdstraat in Emmen. Toen agenten zagen dat het bierflesje kapot werd gegooid spraken ze de mannen aan. Na veel gezeur gaf de 24 jr. man een naam op. De agenten doorzagen echter zijn truc waarna hij werd aangehouden. Daartegen verzette de man zich hevig en kreeg hulp van zijn vriend. De politie brak dit verzet door pepperspray te gebruiken. Beide mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Politie houdt moeder en dochter aan voor vernieling NIEUW AMSTERDAM De politie hield zaterdagavond op het Dommerskanaal NZ in Nieuw Amsterdam een 38 jr. vrouw uit Coevorden en haar 15 jr. dochter aan. Tijdens een feestje werd veel lawaai gemaakt waarover door meerdere omwonenden was geklaagd. Kort nadat de politie opnieuw de feestvierders had gemaand het rustiger aan te doen gooide de 38 jr. vrouw een ruit in bij mensen waarvan zij dacht dat die de politie hadden gebeld. Toen de politie terugkwam en de vrouw aanhield trapte haar dochter een deuk in een politieauto. Hierop werd ook zij aangehouden. Nadat beide vrouwen op het politiebureau een verklaring hadden afgelegd werden ze in vrijheid gesteld.

s Middags was de politie trouwens ook al in die straat geweest i.v.m. geluidsoverlast en had toen de geluidsboxen in beslag genomen van een 23 jr. bewoner van die straat. Tegen deze man wordt ook proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw op politiebureau na vernieling ruit
HOOGEVEEN Een 22 jr. vrouw uit Hollandscheveld is in de nacht van zaterdag op zondag op de Hoofdstraat in Hoogeveen door de politie aangehouden omdat ze een ruit had vernield van een horecagelegenheid aan deze straat. De vrouw had ruzie gekregen met een vriendin en sloeg daarna de ruit in. Na verhoor is ze weer in vrijheid gesteld.

Brandjes
NIEUW WEERDINGE Zaterdagavond vloog door nog onbekende oorzaak een oude schuur/duiventil in brand bij een leegstaande woning aan de Tussen de Wijken in Nieuw Weerdinge. De brandweer bluste de brand.

HOOGEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag ging in de Albert Steenbergenstraat in Hoogeveen door nog onbekende oorzaak een caravan volledig in de as. Voor de brandweer viel er niets meer te redden.

COEVORDEN Aan de Johannes Vermeerstraat in Coevorden brandde in de nacht van zaterdag op zondag een auto van een bewoner van deze straat uit. De brand werd ontdekt door buurtbewoners. Het was toen echter al te laat om de auto nog te redden. De oorzaak van de brand is niet bekend.

In cel na vechtpartij
HOOGEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag is een 24 jr. man uit Assen bij een ruzie op de Hoofdstraat in Hoogeveen gewond geraakt. Hij is in het ziekenhuis van Hoogeveen aan zijn verwonding behandeld. De vermoedelijke dader, een 22 jr. man uit Hoogeveen, is aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Wildplassers bekeurd
HOOGEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag bekeurde de politie in het centrum van Hoogeveen vijf personen die het nodig vonden op straat te gaan staan urineren.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 0592-452475 of 06-51 55 7950.
Ramona Venema, tel. 0592-361268 of 06-52528533 neemt de voorlichting vanaf maandag 08.00 uur over.
info@politie-drenthe.nl