Politie Zuid-Holland-Zuid

18/7 Weekendberichten Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

18-07-2004 - Persberichten DI

BRAND IN BRANDWEERKAZERNE
HEERJANSDAM Vrijdagavond 16 juli brak omstreeks 20.45 uur brand uit in de brandweerkazerne van de brandweer van Heerjansdam aan de Nijverheidsstraat. Uit onderzoek van de milieudienst en de brandweer bleek dat er asbest vrijgekomen was bij de brand. Bewoners van huizen in de buurt van de brand werd daarom verzocht ramen en deuren gesloten te houden. Omstreeks 22.30 uur gaf de brandweer het sein brand meester. De milieudienst heeft het asbest inmiddels opgeruimd. Uit onderzoek van de technische recherche is gebleken dat de brand gestart is bij de elektrische bedrading, dus een technische oorzaak heeft.

ALCOHOL
DORDRECHT Vrijdagavond 16 juli is een 21-jarige Hagenaar aangehouden op de Singel omdat hij met teveel drank op (330 ug/l) achter het stuur zat. Hij kreeg een rijverbod van twee uren.
DORDRECHT Een 43-jarige Rotterdammer is zaterdagmorgen 17 juli zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij met teveel drank op achter het stuur zat. De man werd staande gehouden op de Laan der Verenigde Naties. Bij controle op het bureau blies de man 600 ug/l. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd.
DORDRECHT Een 46-jarige man uit Dordrecht is zondagmorgen 18 juli aangehouden omdat hij met teveel drank op, op zijn snorfiets reed. Op de Transvaalstraat werd de man staande gehouden voor een routinecontrole. De op straat afgenomen blaastest gaf de indicatie dat hij teveel drank op had; op het politiebureau bleek dat hij 520 ug/l in zijn bloed had. De man heeft een rijverbod van 5 uren gekregen.

BESTELBUS RAMT AUTOS
DORDRECHT Zaterdagmorgen 17 juli is een 36-jarige Dordtenaar aangehouden omdat hij, vermoedelijk onder invloed, met zijn bestelbus meerdere, geparkeerde voertuigen op de Raamstraat geramd had. Dit werd gehoord door surveillerende agenten die daar in de buurt liepen. Na een zoekslag konden zij de man op de Spuihaven aanhouden. Ook een 23-jarige passagier werd aangehouden, omdat hij zich beledigend uitliet tegen agenten die de 36-jarige man aan wilden houden. De bestuurder bleek niet over een geldig rijbewijs te beschikken. De bestelbus van de man is in beslag genomen. Beide mannen zijn na verhoor heengezonden.

POGING INBRAAK
DORDRECHT Zaterdagmorgen 17 juli zijn twee mannen uit Haarlem (32 en 34 jaar) aangehouden op verdenking van een poging inbraak in een winkel aan het Van Eesterenplein. Getuigen hadden beide mannen in de weer gezien met een koevoet bij de winkel en gaven het kenteken en signalement van beide mannen door aan de politie. Zij werden door agenten gezien en staande gehouden op de N3 en aangehouden. Beiden zijn in verzekering gegaan.

KRAKERS AANGEHOUDEN
DORDRECHT Zaterdagmiddag 17 april zijn zes personen aangehouden omdat zij een boot aan de Kerkeplaat gekraakt hadden en vernielingen gepleegd hadden aan de boot. Het gaat om drie mannen (20 en 27 jaar) uit Dordrecht, een 20-jarige man uit Maasdam en twee 17-jarige meisjes uit respectievelijk Dordrecht en Sliedrecht. Allen zijn na verhoor heengezonden.

AUTOKRAKER OPGEPAKT
DORDRECHT Zaterdagavond 17 juli is een 40-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van het kraken van een auto en het stelen van een autoradio. Dit gebeurde op 14 juli jl. in de Kromhout. De verdachte is in verzekering gesteld.