Utrecht stad, 11.30 uur

Utrecht 18-07-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Niet meer bellen

UTRECHT - Een 39-jarige man uit IJsselstein is zaterdagavond om 23.15 uur op de Adonisdreef aangehouden, nadat hij eerder op de avond meerdere keren zonder reden het alarmnummer 112 en het algemene politienummer 0900 8844 had gebeld. Onnodig belde de man 3 keer naar 112 en 27 keer naar 0900 8844 en belastte daarmee de lijnen die open moeten zijn voor (spoed)hulpvragen van burgers aan de politie. Ondanks herhaaldelijk aandringen van de politie om niet meer te bellen en uitleg van de procedure wanneer 112 en 0900 8844 gebeld kan worden, bleef de man het nummer draaien. De beller is aangehouden en heeft de nacht moeten doorbrengen op het politiebureau. Alle telefoons in huis zijn inbeslaggenomen. Berovingen

UTRECHT Op de Westerkade heeft een 27-jarige vrouw uit Utrecht letsel opgelopen toen een scooterrijder met opzittende haar tas van haar schouder probeerde te rukken. De vrouw reed op haar fiets over de Jutfaseweg richting de Westerkade toen zij achter zich een scooter hoorde aankomen. De bijrijder greep het slachtoffer bij de schouder en probeerde haar tas van de schouder te rukken. Hij slaagde hier niet in. De vrouw kwam ten val en hield hier schaafwonden aan over.

Getuigen die iets hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie, district Paardenveld tel. 0900 8844.

Een 18-jarige vrouw uit Utrecht is zaterdagmiddag om 16.15 uur op de Hondsrug beroofd van haar mobiele telefoon. Twee mannen op een scooter kwamen van achter aanrijden en sloegen de telefoon uit haar hand. Die viel op de grond en werd door de opzittende opgeraapt. Daarop gingen beide mannen er van door. Signalementen van de verdachten ontbreken.

Winkeldieven gepakt

UTRECHT Bij zijn aanhouding voor winkeldiefstal in het Gildenkwartier pleegde een 41-jarige dief uit Utrecht hevig verzet. Omstreeks 09.45 uur kwam er bij de politie een melding binnen dat beveiligingsmensen een man vasthielden omdat die zonder te betalen met een aantal goederen de zaak wilde verlaten. Op het verzoek van de politie om afstand te doen van de gestolen goederen werd de man heel boos en liep hij dreigend op de politiemensen af. Agenten besloten de man te boeien, maar tijdens het boeien en ook daarna bleef hij hevig verzet plegen door te schoppen en te trappen. Op het politiebureau keerde pas na enige tijd de rust weer. De man is verhoord en met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

In een warenhuis aan de Rijnkade werd zaterdagmiddag om 13.30 uur een 44-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Hij was geen onbekende van de politie en had al een winkelontzegging voor het warenhuis. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor winkeldiefstal en lokaalvredebreuk.

Een 26-jarige man uit Den Dolder is zaterdag om 14.30 uur betrapt toen hij zonder af te rekenen met een goed een winkel aan de Gildenkwartier wilde uitlopen. De verdachte bekende de diefstal onmiddellijk en heeft een proces-verbaal gekregen.

Een 53-jarige vrouw uit Amsterdam is zaterdagmiddag rond 16.30 uur aangehouden in een winkel aan de St. Jacobsstraat, nadat ze zonder te betalen een artikel in haar tas had gestopt en de winkel wilde uitlopen. De vrouw is op het politiebureau verhoord en later met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Twee 14-jarige meisjes uit Utrecht en De Meern zijn zaterdagmiddag om 17.55 uur aangehouden wegens winkeldiefstal. De meisjes waren in een winkel aan de Rijnkade betrapt door beveiligingsbeambten en bleken bij nader onderzoek uit meerdere winkels spullen te hebben weggenomen. Het bleek bovendien niet de eerste keer dat ze samen op pad waren om winkeldiefstal te plegen, maar ze waren niet eerder gesnapt. Zij hebben een HALT-straf gekregen. De ouders van de meisjes zijn in kennis gesteld.

Woninginbreker overlopen

UTRECHT Op zaterdagnacht rond 02.15 uur hoorden een 32-jarige vrouw en haar 35-jarige partner vanuit hun slaapkamer geluid in het woongedeelte. Toen de man ging kijken trof hij in de woonkamer een onbekende persoon aan. Deze ongewenste persoon een man met een klein postuur van circa 16-18 jaar oud met zwarte jas en zwarte baseballcap
- nam de benen toen de huiseigenaar hard begon te gillen. De politie heeft in de omgeving gezocht naar de dader, maar dit heeft niets opgeleverd. Onduidelijk is nog wat er aan goederen is weggenomen.