Binnensticht, 11.50 uur

Utrecht 18-07-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Verkeersongeval met zwaar letsel

MAARTENSDIJK Een 25-jarige man uit Bussum is zaterdagochtend rond
01.20 uur zwaar gewond geraakt nadat de auto waar hij inzat in aanrijding kwam met een ander voertuig dat op de Rijksweg A27 reed in de richting van Hilversum. In deze auto zat een 43-jarige bestuurster die licht gewond raakte door de aanrijding. Bij de gewonde man zaten twee nog onbekende mannen in de auto (waarvan er één reed) die na de aanrijding gevlucht zijn. Door de aanrijding brak de man uit Bussum meerdere botten en raakte hij een arm en een voet kwijt. Zijn toestand is op dit moment stabiel. De politie is nog op zoek naar de gevluchte personen en onderzoekt tevens de toedracht van het ongeval.

Bijna aanrijding door dronken bestuurder

BILTHOVEN Een 46-jarige inwoner van Bilthoven is zondagmorgen even na middernacht in zijn woning aangehouden nadat hij eerder op de avond in dronken staat bijna twee jongens van 18 en 19 jaar (beiden uit Bilthoven) op hun bromscooter aanreed.

Rond 22.30 uur reden de jongens over de Berlagelaan toen de man in zijn auto langsreed en hen daarbij bijna aanreed. Toen de jongens de man aanspraken op zijn gedrag, gedroeg hij zich verbaal agressief en ook bleek hij zeer dronken. Vervolgens stapte de man in zijn auto en reed weg.

De jongens belden de politie en gaven het kenteken van de auto door. Hierop gingen agenten naar de woning van de man en spraken hem aan. Toen zij aangaven dat hij was aangehouden, weigerde hij medewerking. Vervolgens sloot hij de deur. Met een machtiging heeft de politie vervolgens het huis betreden om de man te kunnen aanhouden. Hij is ingesloten op het politiebureau.