Politie Flevoland

Aanhoudingen belediging

Almere 19-07-2004 - De politie heeft zondagmiddag een 18-jarige bromfietser en zijn 12-jarige zusje uit Almere aangehouden voor belediging.

Surveillerende agenten zagen de bromfietser bij het Manifestatieveld in de Stedenwijk rijden met een los kinbandje. Bij controle bleek dat hij bovendien niet in het bezit was van een geldig bromfietscertificaat, hij had geen verzekeringspapieren bij zich en er zat geen standaard uitlaat op de bromfiets.

De agenten wilden de bromfiets bij het politiebureau controleren. De bromfietser reageerde hierop zeer agressief en schold de agenten uit. Na een aantal waarschuwingen is hij aangehouden voor belediging en in een politieauto gezet. Toen zijn zusje dit zag, uitte ook zij beledigende opmerkingen richting de agenten. Na een aantal waarschuwingen is ook zij aangehouden. De bromfietser vernielde vervolgens de binnenkant van de politieauto.

Beiden zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Het zusje is na verhoor weer heengezonden. De bromfietser is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.