Politie Flevoland

Drie aanhoudingen voor vechtpartij

Zeewolde 19-07-2004 - De politie van Zeewolde heeft drie Zeewoldse jongens aangehouden op verdenking van mishandeling van een plaatsgenootje.

Vechten

Twee jongens (beiden 14 jaar oud) spraken dinsdagmiddag 22 juni jl. een groep jongens op de pont van Harderwijk naar Zeewolde aan op hun gedrag. Ze riepen namelijk een aantal onfatsoenlijke dingen in de richting van Duitse toeristen. Dit resulteerde in een schermutseling, waarbij een van de 14-jarigen in het gezicht werd geschopt terwijl hij op de grond lag. De Duitse toeristen hebben de jongens uit elkaar gehaald.

Eenmaal in Zeewolde werd het duo door de groep achtervolgd naar huis. Daar schopte de groep tegen de schutting aan en reageerde zeer opstandig. De vader heeft de jongens uiteindelijk weggestuurd.

Aangehouden

De politie startte een onderzoek en kon enkele dagen later drie jongens (allen 15 jaar uit Zeewolde) aanhouden voor mishandeling. De andere jongens van de groep bleken niets strafbaars gedaan te hebben.

Straf

Het Openbaar Ministerie vond dit delict te ernstig voor een alternatieve straf via Bureau Halt. De drie jongens zullen opgeroepen worden om voor de Officier van Justitie te verschijnen.