1e persbericht van zondag 18 juli 2004

Eindhoven 18-07-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Betrapt in gestolen auto

Op de Trompstraat heeft de politie zaterdag rond 20.00 uur een 31-jarige Eindhovenaar en een 33-jarige vrouw uit Helmond aangehouden. Zij zaten in een gestolen auto die geparkeerd stond aan de Trompstraat. Een 44-jarige Eindhovenaar was bij het zien van de politie uit de auto gestapt en weggelopen. Hij werd even later op het Marconiplein aangehouden. De auto werd van 14 op 15 juli in Leende weggenomen vanaf de Dorpstraat. De drie verdachten zijn in verzekering gesteld.

Helmond: Overlastbezorgster onder verzet aangehouden

Op de Sint Agathastraat is zondag rond 4.45 uur een 19-jarige vrouw uit Helmond aangehouden. De verdachte vrouw zou op deur van de woning van haar 26-jarige ex-vriend aan het bonken zijn en schreeuwde hierbij. De gewaarschuwde politie probeerde met de verdachte te praten maar werd hierbij uitgescholden. Tijdens de aanhouding sloeg de vrouw een agent. Zij is voor verder onderzoek in de cel gezet.

Helmond: Onder invloed

Op de Kanaaldijk Noord Oost is zondag rond 00.20 uur een 41-jarige Poolse man aangehouden. De politie zag de man stuntelig zijn auto parkeren op een taxistandplaats. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van bijna 1,40 gemeten. De verdachte is voor verder onderzoek in verband met zijn verblijfsstatus meegenomen naar het politiebureau waar hij is ingesloten.

Helmond: Verdachte met harddrugs aangehouden

Op de Kanaaldijk Zuid Oost is zondag rond 5.00 uur een 26-jarige man uit Helmond aangehouden. De politie zag bij een braakliggend terrein een auto geparkeerd staan en controleerde het voertuig. Bij de bestuurder van de auto werden ruim 200 XTC-pillen, zes gripzakjes met speed en een gripzakjes met hennep gevonden. De drugs werden in beslag genomen en de verdachte is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Best: Agressieve winkelboef aangehouden

In een winkel aan het Wilhelminaplein werd zaterdag rond 18.30 uur een 46-jarige agressieve winkeldief (woonplaats onbekend) aangehouden. Personeel zag de man zonder te betalen met een fles wijn naar buiten lopen. Zij gingen achter de man aan. Buiten gekomen gooide de man de fles kapot en reageerde agressief toen het personeel hem aansprak. Een medewerker van de Koninklijke Marechaussee, die in zijn vrije tijd in de winkel was, schoot te hulp en hield de man onder hevig verzet aan. De verdachte werd vervolgens overgedragen aan de gewaarschuwde politie. De man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Best: Aanhoudingen na vechtpartij

Op een evenemententerrein aan de Ekkersweijer zijn zaterdag rond 21.10 uur vier mannen van 29 (Geldrop), 30 (Eindhoven), 35 (Eindhoven) en 36 (Veldhoven) jaar aangehouden. Zij waren betrokken bij een vechtpartij waarbij over een weer geslagen werd. Het viertal is voor in verzekering gesteld. De politie onderzoekt het gebeurde.

Bladel: Verdachte van mishandeling en bedreiging aangehouden

In zijn woning in Bladel is zaterdag rond 20.30 uur een 33-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het slaan met een knuppel van een 35-jarige buurtbewoner. De man liep een verwonding op aan zijn been en stelde zich onder doktersbehandeling. Ook zou hij een 24-jarige buurtbewoner hebben bedreigd. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Gemert: Brandstichter op heterdaad betrapt

Op de Alde Biezenstraat is zondag rond 2.30 uur een 31-jarige man uit Gemert aangehouden. Hij werd op heterdaad betrapt door een agent toen hij in een brandgang aan de eerdergenoemde straat in de buurt van een schutting brand probeerde te stichten. De politie heeft enkele weken extra gesurveilleerd in verband met diverse brandstichtingen die plaatsvonden vanaf 11 juni van dit jaar. In totaal gaat het om dertien brandstichtingen die plaatsvonden in de omgeving van de Alde Biezenstraat. Schuurtjes, schuttingen en coniferen waren in veel gevallen het doelwit. De verdachte is in verzekering gesteld en heeft tot nu toe acht zaken bekend. De politie gaat verder met het onderzoek.

Gemert: Verdachten met enkele tientallen auto-emblemen aangehouden

Na een melding van mogelijke inbraak in een auto aan de Louis Couperusstraat stelde de politie zondag meteen een onderzoek in de omgeving in. Op de PC Hooftstraat konden rond 3.30 uur twee verdachte jongens van 17 jaar uit Gemert aangehouden worden. Bij hen werden enkele tientallen auto-emblemen aangetroffen. Verder onderzoek wees uit dat van diverse autos die geparkeerd stonden in de Louis Couperusstraat, de Perkstraat, de Bilderdijkstraat, de Schaepmanstraat, het Macropediusplantsoen, de PC Hooftstraat, het Deel, de St. Michaelstraat, de Anton Coolenstraat en de Gorterstraat het embleem was weggenomen. De politie verzoekt gedupeerden om aangifte te doen. De twee verdachten zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Handel: Aanhouding na mishandeling

In een horecagelegenheid in Handel is zondag rond 2.00 uur een 18-jarige inwoner van Oss aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van een 16-jarige jongen uit Landgraaf in de horecagelegenheid. Het slachtoffer werd zonder enige aanleiding tegen zijn hoofd geslagen. Hij is voor behandeling aan verwondingen bij zijn oog naar het ziekenhuis gegaan. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Leende: Airconditioners gestolen

Uit een bedrijf aan de Langstraat zijn bij een inbraak ruim dertig airconditioners gestolen. De inbraak vond plaats tussen vrijdag 18.30 uur en zaterdag 8.30 uur. De dader is binnengekomen door een spaanplaatwand van het pand te vernielen.

Nuenen / Eindhoven: Verdachte van tasjesroof aangehouden

In de woning van zijn vriendin in Eindhoven Woensel Noord is zaterdag rond 21.50 uur een 19-jarige inwoner van Aarle Rixtel aangehouden. De man wordt verdacht van het wegnemen van een tas eerder die dag op de Boord in Nuenen. Een 34-jarige vrouw uit Eindhoven fietste met haar tas onder de snelbinders tussen 16.00 en 17.00 uur over de Boord toen een auto naast haar kwam rijden. De bijrijder had het raam opengedraaid en griste de tas van haar bagagedrager. De auto ging er vervolgens vandoor richting Europalaan. In de tas zaten een portemonnee met ongeveer twintig euro en enkele pasjes, een GSM, regenkleding en een jas. De 19-jarige verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Waalre: Verdachte van vernieling aangehouden

Op de achterplaats van een woning in Waalre is zaterdag rond 23.10 uur een 39-jarige man uit Waalre aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van een ruit en het bedreigen van de 42-jarige bewoonster. De man werd vrijdagavond ook al aangehouden (zie 1e persbericht van zaterdag 17 juli 2004) voor vernieling van een raam van dezelfde woning. Hij is toen verhoord en tegen hem werd een proces-verbaal opgemaakt. De man is nu voor verder onderzoek wederom de cel ingegaan.