2e persbericht van zondag 18 juli 2004

Eindhoven 18-07-2004 - Berichten uit de regio

Zuidoost-Brabant: Overlast noodweer

In Heeze is zaterdagavond de bliksem in de TV van een woning aan de Rul ingeslagen. Hierdoor ontstond brand in het pand. De bewoners waren niet thuis. Alleen de hond was binnen. Een overbuurjongen wist het dier uit de woning te bevrijden. De brandweer doofde het vuur maar kon niet voorkomen dat de voorkant van de woning uitbrandde. De bliksem had ook een elektriciteitshuisje in de directe omgeving geraakt waardoor het TV- en telefoonverkeer tijdelijk plat lag.

Verder is op de Rijksweg in Someren een boom op de weg gevallen en zijn op de Burgemeester van de Wildenberglaan in de Rips ongeveer vijf bomen op de rijbaan terechtgekomen. In de Rips zijn nog enkele bomen omgewaaid als gevolg van het noodweer. In Maarheeze kwam een boom op een auto terecht die op een oprit van een woning stond geparkeerd. Dit gebeurde aan de Morgenster.

Eindhoven: Slachtoffer pakt portemonnee zakkenrollers af

Op de Jan van Lieshoutstraat zijn zondag rond 3.30 uur twee Eindhovenaren van 20 en 21 jaar aangehouden. Zij worden verdacht van zakkenrollerij eerder die nacht op de Jan van Lieshoutstraat. Het slachtoffer, een 29-jarige man uit Weert, liep over de eerdergenoemde straat toen twee onbekenden hem aanspraken. Eén van hen liep om hem heen te draaien en raakte hem daarbij aan. Het slachtoffer gaf aan hier niet van gediend te zijn en liep door. Toen hij even later controleerde of zijn portemonnee nog in zijn broekzak zat bleek deze verdwenen te zijn. Hierop is de Weertenaar het tweetal gaan zoeken en heeft hun in de kraag kunnen grijpen. Hij heeft zijn eigen portemonnee en de portemonnee van één van hen kunnen bemachtigen. Vervolgens waarschuwde hij de politie. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Eindhoven: Vrouw gewond bij ongeluk

Op de Hugo van der Goeslaan is zaterdag rond 18.00 uur een 50-jarige automobilist uit Helmond achter op de auto van een 52-jarige man uit Valkenswaard gebotst. Hij kon niet tijdig remmen toen de auto voor hem vaart minderde. De vrouw van de man uit Valkenswaard is met nekklachten overgebracht naar het MMC in Eindhoven.

Eindhoven: Dronken automobilist rijdt achter op auto

Op het 18 Septemberplein is zondag rond 3.35 uur een 56-jarige automobilist uit Eindhoven achter op de auto van een 24-jarige man uit Helmond gereden. De Eindhovenaar kon niet op tijd remmen toen de bestuurder voor hem vaart minderde. De 56-jarige man bleek gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van 1,45 gemeten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Op heterdaad betrapt

Op de Nachtegaallaan is zondag rond 9.15 uur een 42-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De politie betrapte hem toen hij probeerde een portier van een auto open te breken. Bij de man werd een schroevendraaier aangetroffen. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau en in de cel gezet.

Eindhoven: Aangehouden na vernieling autoruiten

Op het Mimosaplein is zondag rond 6.40 uur een 22-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachte zou eerder die nacht de achterruit van een geparkeerde auto aan de Korianderstraat hebben vernield en met een baksteen de achterruit van de auto van een 19-jarige man uit Waalre hebben ingegooid. Deze automobilist reed over de Korianderstraat toen de vernieling plaatsvond. De verdachte is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Verdachte van overval op tankstation aangehouden

Op het politiebureau aan de Mathildelaan is zondag rond 10.25 uur een 22-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van een overval op een tankstation aan de John F. Kennedylaan afgelopen vrijdag (zie 2e persbericht van vrijdag 16 juli 2004). De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Helmond: Vrouw lastig gevallen

Op de Kegelbaan is zaterdag rond 14.45 uur een 34-jarige vrouw uit Eindhoven lastig gevallen door een onbekende man. De vrouw liep over de eerdergenoemde straat met haar wandelwagen met daarin haar dochtertje. Plotseling betastte een passerende fietser de vrouw onzedelijk.

Helmond: Woninginbraak

In een woning aan de Wethouder Ebbenlaan is zondag tussen 00.30 en 12.15 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van het pand. Uit de woning werden een DVD recorder, een portemonnee met enkele pasjes, een rijbewijs en een identiteitskaart gestolen.

Knegsel: Automobilist gewond

Op de Veldhovenseweg is zaterdag rond 16.30 uur een 75-jarige automobilist uit Eindhoven gewond geraakt. De man reed vanuit een uitrit de weg op zonder voorrang te verlenen aan een 55-jarige automobilist uit Knegsel. De 75-jarige man zat bekneld in zijn auto en werd door de brandweer bevrijd. Hij is met kneuzingen aan zijn ribben overgebracht naar het MMC in Veldhoven.

Maarheeze: Fietser verongelukt

Op de kruising Grote Bleek Klaterspeelweg is zondag rond 10.50 uur de 62-jarige Martinus van der Vorst uit Geldrop om het leven gekomen bij een verkeersongeluk. Het slachtoffer werd geschept door een 42-jarige automobilist uit Helmond. De man uit Helmond reed over de Grote Bleek vanuit de richting van de Daasdonken. Op de eerdergenoemde kruising verleende de automobilist geen voorrang aan de 62-jarige fietser die van rechts aan kwam rijden. De man is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.

Nuenen: Snelheidscontroles

Op de A270 zijn zaterdag tussen 11.15 en 12.45 uur 912 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 94 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 179 km/u. Op de A270 zijn 80 en 120 km/u de toegestane snelheden. Ook op de Europalaan werd een snelheidscontrole gehouden tussen 14.30 en 16.30 uur. Van de 1.033 gecontroleerde voertuigen reden 97 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50. De hoogst gemeten snelheid is 74 km/u.

Valkenswaard: Vrouw mishandeld door ex

In haar woning in Valkenswaard is zondagochtend rond 2.30 uur een 39-jarige vrouw mishandeld door haar ex-vriend. De man was door een niet afgesloten achterdeur de woning van de vrouw binnengedrongen terwijl zij lag te slapen. De vrouw werd vervolgens tegen haar hoofd geslagen. Ook werd een TV tegen haar hoofd gegooid. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht. Hier werd ze behandeld aan de verwondingen aan haar hoofd. De politie is op zoek naar de dader.