Politie Friesland

Politieberichten 17/7 13.00 uur t/m 18/7 13.00 uur

Fryslân 18-07-2004 - Voor informatie kunt u tijdens kantoordagen van 08.00 t/m 15.00 uur terecht bij Bureau Communicatie via telefoonnummer 0900-8844.

Workum: diefstal uit boten
Op vrijdag tussen 16.00 uur en zaterdag 11.00 uur is er in een drietal boten ingebroken. De boten lagen afgemeerd aan it Fjouwerkant, de Seilmakkerij en de Weinmakkerij. Uit de boten zijn onder andere gereedschap, een brandblusser, stootkussens en touw weggenomen. Alledrie de eigenaren hebben aangifte van diefstal gedaan bij de politie.

Heerenveen: aanrijding met letsel
Op zaterdag om 13.00 uur heeft er een aanrijding met letsel plaatsgevonden op de Burgemeester Falkenaweg. Een 61-jarige fietster uit Nieuwehorne reed in zuidelijke richting evenals een 41-jarige motorrijder. De fietster stak de weg over naar links. De motorrijder zag dit gebeuren, maar kon ondanks hard remmen echter niet meer uitwijken. Hij gleed met zijn motor over het wegdek. De fietster viel vervolgens over de motor heen en kwam op het wegdek terecht. De vrouw is met arm- en schouderletsel met de ambulance naar de Tjongerschans overgebracht. Ook de motorrijder werd voor onderzoek naar de Tjongerschans gebracht.

Heerenveen: winkeldiefstal, aanhouding verdachte
Op zaterdag om 14.30 uur heeft er een winkeldiefstal plaatsgevonden bij een schoenenwinkel aan de Dracht. Een 41-jarige inwoonster uit Heerenveen had een paar zwarte schoenen in haar tas gestopt. Hij het passeren van de kassa ging het alarm af. De politie heeft de verdachte aangehouden en voor verhoor naar het politiebureau meegenomen. Na verhoor is de verdachte weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: aanrijding met letsel
Op zaterdag om 14.45 uur heeft er een aanrijding met letsel plaatsgevonden op de Camminghaburg. Een 22-jarige automobilist uit Leeuwarden reed op de Camminghaburg en ging in de richting van de Anne Vondelingweg. Ter hoogte van het winkelcentrum stak bij een oversteekplaats voor fietsers en voetgangers een invalidenvoertuig met daarin een inwoner uit Leeuwarden (leeftijd niet bekend) over richting de Roptastate. De automobilist zag het invalidenvoertuig over het hoofd waardoor een aanrijding ontstond. De man in het
invalidenvoertuig is met de ambulance voor onderzoek naar het MCL-Zuid gebracht.

Harlingen: vernieling ruit, aanhouding verdachte
Op zaterdag om 21.00 uur kreeg de politie een melding dat er onenigheid zou zijn bij een woning aan de Nieuwe Visserijhaven. Een 21-jarige inwoner uit Harlingen had met zijn vuist een ruit van de toegangsdeur van een woning ingeslagen. De oorzaak hiervan was een ruzie in de relationele sfeer. De verdachte was er inmiddels al weer vandoor gegaan. De politie kwam de verdachte op de Waddenpromenade op het spoor en heeft hem aangehouden voor vernieling. De verdachte is ingesloten. Tijdens fouillering trof de politie een wikkel cocaïne aan bij de verdachte.

Harlingen: in bezit van mes, aanhouding verdachte
Op zondag om 03.10 uur kreeg de politie een melding dat iemand voor een uitgaansgelegenheid op de Voorstraat met een mes zwaaide. Een getuige wees bij de komst van de politie de verdachte aan. De politie fouilleerde de verdachte en trof inderdaad een mes aan. De politie heeft de 36-jarige verdachte uit Harlingen aangehouden en ingesloten. Het mes is in beslag genomen.

Grou: wederspannigheid en belediging, aanhouding verdachte Op zondag om 03.15 uur heeft de politie een 19-jarige inwoner uit Wergea aangehouden. De verdachte was na het naar buiten komen van een uitgaansgelegenheid in het centrum ruzie aan het zoeken. De politie sprak hem hierop aan waarop de verdachte de dienstdoende
politiebeambten beledigde. Hierop is hij aangehouden, bij zijn aanhouding pleegde de verdachte verzet en was hij erg vervelend.

Sneek: belediging en wederspannigheid, aanhouding verdachten Op zondag om 0.400 uur zag de politie dat een 18-jarige inwoner uit IJlst op de Marktstraat klappen aan het uitdelen was. De politie probeerde de 18-jarige en zijn tegenstander uit elkaar te krijgen. De verdachte was het hier niet mee eens en schold een politieagent uit. Daarop werd de verdachte aangehouden. Een 18-jarige vriend uit Sneek was het hier niet mee eens en probeerde de aanhouding tegen te houden. Daarop ontstond er een worsteling tussen de twee verdachten en twee politieagenten. Beide verdachten zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Dokkum: wildplassen en verzet, aanhouding verdachte
Op zondag om 05.00 uur bekeurde de politie een 24-jarige inwoner uit Blije voor wildplassen. De verdachte gaf een valse naam op. Daarop werd hij aangehouden waartegen hij verzet pleegde. De verdachte is met handboeien afgevoerd naar het politiebureau.

Fryslân: rijden onder invloed
De volgende bestuurders werden betrapt op het rijden onder invloed. Alle bestuurders ontvingen een proces-verbaal. Achtereenvolgens tijd en plaats, personalia, uitslag, rijverbod en eventuele bijzonderheden.

Zondag 01.45 uur, Plattedijk te Lemmer, 34-jarige automobiliste uit Lemmer, 985 ugl, automobiliste was met haar auto in een greppel terecht gekomen, de verdachte reed tijdens een ontzegging van de rijbevoegdheid, ook hiervoor maakt de politie proces-verbaal op. Zondag 02.20 uur, Burgemeester Falkenaweg te Heerenveen, 26-jarige bromfietser uit de gemeente Heerenveen, 1185 ugl.
Zondag 03.30 uur, Gerrit Kosterweg te Ballum, 46-jarige automobilist van Ameland, 365 ugl, rijverbod van 3 uren.
Zondag 05.00 uur, Ureterpvallaat te Drachten, 30-jarige automobilist uit Aldeboarn, 625 ugl, rijbewijs is ingevorderd.
Zondag 06.00 uur, Wyldpaed-West, 18-jarige automobilist uit de gemeente Dantumadeel, 590 ugl, rijverbod van 6 uren.
Zondag 07.00 uur, Rijksweg A32 te Heerenveen, 19-jarige automobiliste uit Oudehaske, 480 ugl, rijverbod van 4 uren, de automobiliste raakte in een slip en raakte daardoor de macht over het stuur kwijt en kwam vervolgens in de berm terecht.