Politie Friesland

Politieberichten 18/7 (13.00 uur) t/m 19/7 (07.00 uur

Fryslân 19-07-2004 - Voor meerdere informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur contact opnemen met bureau Communicatie tel: 0900 8844

Leeuwarden: aantreffen hennepplantage
Op zaterdag om 23.45 uur kreeg de politie een melding van een poging tot inbraak in een loods aan het Noordvliet. De politie arriveerde en ontdekte dat een lichtkoepel in het dak vernield was. Vanaf het dak zag de politie dat er zich in de loods een hennepplantage bevond. Er was net geoogst, er stonden meerdere dozen met wiet klaar. Na telling bleken er 1256 planten te zijn geoogst. De politie heeft samen met Fryslân Milieu het pand leeggehaald en de wiet in beslag genomen. Er werd geconstateerd dat er illegaal stroom werd afgetapt. De politie heeft nog geen verdachten aangehouden.

Leeuwarden: autoinbreker aangehouden
Zondag omstreeks 20.30 uur werd in de buurt van de Weaze een 34-jarioge inwoner van Leeuwarden aangehouden. Volgens een getuige zou hij een geparkeerd staande auto op het Zaailand hebben opengebroken en een radio eruit weggenomen. De radio had de verdachte inmiddels verkocht. Tijdens zijn fouillering werd een wikkel en een bolletje met daarin vermoedelijk cocaïne in beslag genomen. Aangifte werd gedaan door een 21-jarige inwoner van Leeuwarden.

Drachten: twee man aangehouden met drugs
Zondag omstreeks 21. 55 uur werd op de HBS staart een 36-jarige automobilist uit Drachten gecontroleerd. Naast hem zat een 41-jarige inwoner van Drachten. In de jaszak trof men spul, gelijkend op heroïne (1.4 gram) aan. Onder een automat werd ook een zeer kleine hoeveelheid heroïne aangetroffen, een aardappelschilmesje en een inhaleerkoker. Beide personen zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Ternaard: rijden onder invloed
Zondag omstreeks 23.30 uur werd op de Nesserwei een 27-jarige automobilist uit Ternaard gecontroleerd. Hij had gedronken. Op het bureau blies hij 320 ug/l, goed voor een rijverbod van 2 uur.

Wier: aanrijding en rijden onder invloed
Maandag omstreeks 00.30 uur kwam een melding dat een auto in de sloot was geraakt aan de Gernierswei. Ter plaatse gekomen zat de bestuurder tegen een lantaarnpaal. Omstanders deelden mede dat hij had gedronken. Op bet bureau blies hij 595 ug/l, goed voor een rijverbod van 6 uur. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Surhuisterveen: rijden onder invloed
Maandag omstreeks 01.05 uur werd op de Vierhuisterweg een 18-jarige bromfietser uit Surhuisterveen gecontroleerd. Hij had gedronken. Op het bureau blies hij 270 ug/l.

Lemmer: dief aangehouden op camping
Maandag omstreeks 02.05 uur werd op een camping aan de Plattedijk een 19-jarige inwoner van Lemmer aangehouden. Bij zijn aanhouding had hij een rode tas bij zich en een beeldje. In de tas zat powerdrink en een fles reiniger. De powerdrink had hij weggenomen uit een schuurtje op de camping en het beeld werd weer terug gezet. De verdachte is overgebracht naar het bureau.

Beetsterzwaag: rijden onder invloed
Maandag omstreeks 02.20 uur werd op de Beesterweg een 27-jarige automobilist uit Hilaard gecontroleerd. Hij had gedronken. Op het bureau blies hij 290 ug/l, goed voor een rijverbod van 2 uur.

Koudum: rijden onder invloed en geen rijbewijs
Maandag omstreeks 03.00 uur werd op de Sudergoawei een 20-jarige automobilist uit Balk gecontroleerd. Hij had gedronken en bij onderzoek bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Op het bureau blies hij 380 ug/l, goed voor een rijverbod van 3 uur.

Garyp: aanrijding en rijden onder invloed
Maandag omstreeks 02.30 uur reed een 19-jarige automobilist uit Garyp over de Feansterdyk, gaande in de richting Garyp. Op een gegeven moment werd hij afgeleid. Hierdoor was hij even afgeleid en kwam in de linkerberm terecht. Door te corrigeren schoot hij naar rechts over het fietspad en belandde in de sloot. Op het bureau blies hij 495 ug/l

Leeuwarden: fietsendief aangehouden
Maandag omstreeks 05.00 uur werd op de Wirdumerdijk een 34-jarige inwoner van Leeuwarden aangesproken. Eerder in de nacht was hij lopend en nu fietste hij. Hij bekende de fiest ergens te hebben weggegnomen. De fiets stond niet op slot. Het betrof een geel/rode mountainbike merk: Apache type Road Rider. Hen aangehouden en overgebracht naar het bureau. De fiets werd in beslag genomen.

Leeuwarden: vernielers aangehouden
Zondag omstreeks 18.00 uur werd op de Voltastraat een 29-jarige en een 41-jarige, beiden uit Leeuwarden aangehouden ter zake vernieling. Een getuige had gezien, dat beide heren een tuinhuisje hadden vernield bij een bedrijf aan de Snekertrekweg. Zij hadden een deur vernield.

Stavoren: diefstal benzine
Tussen vrijdag en zondag is er benzine gestolen uit vier autos die geparkeerd stonden op de Stationsweg. De eigenaren, een 24-jarige inwoner uit Bonn (Duitsland) , een 41-jarige inwoonster uit Kalenberg, een 47-jarige inwoner uit Thionville (Frankrijk) en een 32-jarige inwoner uit Lemgo (Duitsland) hebben bij de politie aangifte gedaan van de diefstal.

Oosterwolde: inbraak restaurant
Op zondag tussen 01.00 en 11.15 uur is er ingebroken in een restaurant aan de Venekoterweg. Men heeft een raam geforceerd. Uit de zaak zijn een videocamera en een digitale fotocamera gestolen. Een 26-jarige inwoner uit Oosterwolde heeft aangifte bij de politie gedaan.

Terschelling: verkeerscontroles
Tussen donderdag 14.00 uur en zondag 17.00 heeft de politie verkeerscontroles gehouden op diverse plaatsen en tijdstippen op het eiland. In totaal zijn er 58 overtredingen geconstateerd:
- rijden zonder gordel: 25 keer

- overschrijding maximum snelheid: 11 keer

- rijden zonder bromfietscertificaat: 5 keer

- mobiel bellen tijdens rijden: 5 keer

- rijden met radardetectoren: 2 keer

- doorgetrokken streep: 2 keer

- onjuiste kentekenplaat: 2 keer

- rijden zonder helm: 2 keer

- rijden met onjuiste verlichting: 1 keer

- rijden met verlopen APK: 1 keer

- rijden onder invloed van alcohol: 1 keer

Leeuwarden: poging inbraak, drie verdachten aangehouden
Op zondag om 17.50 uur kreeg de politie een melding dat er inbrekers overlopen zouden zijn tijdens een poging tot inbraak aan de Groningerstraatweg. Ze zouden er vervolgens in een auto vandoor zijn gegaan. Op basis van het doorgekregen signalement en het kenteken van de auto kwam de politie de drie verdachten in de Familie van der Weijstraat op het spoor. De politie heeft de drie verdachten aangehouden en ingesloten op het politiebureau. Het betreft twee 35-jarige inwoners en een 31-jarige inwoner uit Leeuwarden.

Siegerswoude: aanrijding met letsel
Op zondag om 17.00 uur heeft er een aanrijding met letsel plaatsgevonden op de Klauwertswei. Een 67-jarige automobilist uit Houtigehage wilde rechtdoor oversteken richting Frieschepalen. Hierbij verleende hij geen voorrang aan de voor hem links rijdende 26-jarige automobiliste uit Damwoude. Een aanrijding was het gevolg. De 67-jarige automobilist en de 56-jarige inzittende uit Houtigehage zijn voor onderzoek met de ambulance naar Nij Smellinghe gebracht.

Dokkum: belediging, aanhouding verdachte
Op zondag heeft de politie een 25-jarige inwoner uit Dokkum aangehouden. De man stak zijn middelvinger op naar de politie. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau. Tijdens fouillering trof de politie een mes aan. Het mes is in beslaggenomen.