(T.A.V.: redactie)

Titel: Resultaten 10de intern. Investor Relations onderzoek Rematch

REMATCH
Rubriek: Informatief
Datum en tijd: 19-07-2004 09:46

REMATCH persbericht

Resultaten 'financials' 10de int. Investor Relations onderzoek Rematch

Amstelveen, 19 juli 2004

Visit www.rematch-ir.nl for an English version of this press release

In april en mei van dit jaar heeft Rematch voor de tiende keer haar jaarlijkse internationale Investor Relations (IR) onderzoek uitgevoerd. Dit jaar was er een record respons van 295. Te weten 129 beleggingsanalisten en 166 investment managers uit onder meer Noord Amerika, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland en Spanje. De hieronder vermelde onderzoekresultaten hebben betrekking op één van de onderzochte bedrijfstakken, namelijk de financiële sector.

Belangrijkste conclusies met betrekking tot de financiële sector
1. Van de 23 financiële instellingen die in het onderzoek zijn opgenomen heeft UBS met een 7.8 volgens de respondenten de beste Investor Relations. ABN AMRO (7.4) staat op de tweede plaats en heeft de grootste verbetering laten zien ten opzichte van het onderzoek in 2003. UBS presteert op bijna alle onderdelen van IR (IR-activiteiten, IR communicatie instrumenten, IR
-afdeling, IR-informatie en IR-bijdrage van bestuursleden) het beste. ABN AMRO en ING Groep hebben op deze onderdelen ook een goede track record.
2. De heren De Castries (CEO AXA), Maas (CFO ING Groep) en Bruens (IRO AB N AMRO) worden door de respondenten als functionaris het meest genoemd, va nwege hun positieve bijdrage aan het IR imago van hun bedrijven.
3. Ten aanzien van de doelstellingen en strategie worden negen financiële instellingen meer ambitieus en meer geloofwaardig geacht dan gemiddeld in de financiële sector. Onder deze instellingen bevinden zich UBS, ING Groe p en ABN AMRO. UBS scoort het hoogst. Voor Lloyds TSB is er veel werk aan de winkel om haar positie qua ambitie en geloofwaardigheid van doelstellin gen en strategie te verbeteren.

4. Citigroup en AIG hebben het sterkste aandelenprofiel in de financiële sector. De in het onderzoek opgenomen aandelen worden voornamelijk beschou wd als mondiaal (gemiddeld aanhang 51%), lange-termijn belegging (44%) en groeiaandeel (31%). De aanhang voor negatieve typeringen is in de financië le sector gemiddeld gezien verwaarloosbaar.

5. Citigroup wordt door de respondenten beschouwd als het meest interessa nte beleggingsobject binnen de financiële sector. Gemeten op een vijfpunt schaal krijgt Citigroup een 4.1.


- Einde bericht -

Nadere informatie kunt u krijgen bij: Rematch Holding bv, Dorpsstraat 2, 1182 JD Amstelveen
telefoon: 020-7880700 - fax: 020-7880701 Leon de Man (06-48923189) of Bas Jansen

bezoek www.rematch-ir.nl voor een samenvatting van de resultaten (in het Engels)