Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459800 Fax 071-5459326


Datum: 19 juli 2004

(
Noordwijkerhout Doorrijden na aanrijding

Op vrijdag 16 juli omstreeks 21.45 uur vond er een aanrijding plaats op de Gooweg tussen een snorfiets en twee fietsers. Een 26-jarige vrouw en een 34-jarige man beide uit Tilburg, fietsten over de Gooweg. Een 32-jarige bestuurder van een snorfiets uit Noordwijkerhout haalde het tweetal in. Daarbij raakt hij de vrouw op de fiets. Zij valt en neemt de naast haar fietsende man mee. De man op de snorfiets reed door. De vrouw is met knieletsel en schaafwonden aan handen en benen onder behandeling gesteld bij een dokterspost. Daar een getuige was het nummer van het snorfietsplaatje genoteerd zodat de verdachte kon worden achterhaald. Hij krijgt verbaal voor het doorrijden na aanrijding.


Noordwijk Snelheidscontrole

De politie heeft zondag 18 juli een snelheidscontrole gehouden op de N206 bij Noordwijk. Hier geldt een maximumsnelheid van 100 km/uur. De politie heeft een 39-jarige man uit Den Haag aangehouden die met 165 km/uur reed. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Bij een snelheidsoverschrijding van meer dan 50 km/uur wordt het rijbewijs ingevorderd. De politie controleerde met behulp van een lasergun. Overtreders werden direct na de meting staande gehouden en geconfronteerd met hun rijgedrag.


Rijnsburg Onder invloed

De politie heeft vrijdag 16 juli rond 21.00 uur een 25-jarige man uit Leiden aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed met een passagier op een snorfiets over de Burg. Hermansstraat. Omdat zijn rijgedrag het vermoeden van alcoholgebruik gaf, heeft de politie hem laten blazen. De ademanalyse wees 575 ug/l uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De limiet in het verkeer is 220 ug/l en vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.


Oegstgeest - Politie rekent verdachten in

De politie hield op vrijdag 16 juli rond 23.20 uur op de Wijttenbachweg een auto aan met daarin drie mannen. De mannen van 18 en 17-jaar en afkomstig uit Oegstgeest en Leiden waren door getuigen gesignaleerd bij een bedrijf aan de Almondeweg. Het vermoeden bestond dat ze wilden gaan inbreken. Toen de politie arriveerde waren de heren gevlogen. Na een zoekslag wist de politie de verdachten alsnog aan te houden. In de auto trof de politie bivakmutsen en een vuurwapen aan. De verdachten worden maandag 19 juli bij Justitie in Den Haag voorgeleid.


Leiden - Straatroof mislukt

Twee nog onbekende mannen probeerden op zaterdag 17 juli rond 00.05 uur in het park aan de Albert Verweijstraat en de Kneppelhoutstraat een 22-jarige vrouw uit Leiderdorp van haar rugtas te beroven. Tijdens het uitlaten van een hond kwamen de twee op een oude bruine damesfiets aangereden. Ze gaven de vrouw een klap en een schop waardoor ze ten val kwam. Vervolgens probeerden zij de rugtas af te pakken. De stevig om haar schouder bevestigde hengsels kon dit voorkomen. De politie stelt een onderzoek in.


Leiden - Doorrijden na aanrijding

Een 22-jarige fietser uit Leiden werd op zondag 18 juli rond 01.55 uur op de kruising Kort Rapenburg met de Boommarkt aangereden door een scooter met daarop twee personen. De fietser liep letsel aan het hoofd op en werd voor behandeling van de verwondingen overgebracht naar het LUMC. De scooterrijder reed door zonder zich over het slachtoffer te bekommeren of zijn identiteit bekend te maken. De politie is op zoek naar hem.


Leiden - Politie houdt verdachte van mishandeling aan

Een 18-jarige man uit Leiderdorp liep op zondag 18 juli rond 02.15 uur in een uitgaansgelegenheid aan de Sint Aagtenstraat snijwonden in het gezicht op. De veroorzaker, een 21-jarige man uit Leiden, bracht de verwondingen aan met een kapot bierglas. De reden daarvoor zou het struikelen over een voet zijn geweest. De politie hield de verdachte aan. Het slachtoffer moest zich aan zijn verwondingen laten behandelen in het LUMC. De verdachte wordt dinsdag 20 juli voor de rechter commissaris in Den Haag geleid.


Leiden Diefstal uit bedrijf

Op vrijdag 16 juli omstreeks 16.35 uur heeft er een diefstal plaatsgevonden in een bedrijf aan de Pelikaanstraat. Twee manspersonen kwamen het bedrijf binnen en een ervan gaf aan te willen solliciteren. Na het invullen van het formulier brachten de mannen dit het kantoor binnen. Hierop verlieten zij het bedrijf. Even daarna constateerde men dat er een geldbedrag was weggenomen uit het kantoor. De politie stelt een onderzoek in.


Leiden Inbraak woningen

Op vrijdag 16 juli tussen 13.30 uur en 18.00 uur heeft er een inbraak in een woning plaatsgevonden aan de Kooilaan. Toegang tot de woning werd verschaft door middel van het openbreken van een raam aan de achterzijde van de woning. Onbekend is wat er is weggenomen.
Op zaterdag 17 juli overdag hebben er twee inbraken plaatsgevonden in woningen aan de Maredijkhofje en de Herensingel. Op de Maredijkhofje werd de toegang verschaft door middel van een openstaand raam en werd er audioapparatuur en een fotocamera weggenomen. Op de Herensingel werd een deur opengebroken en werd een portemonnee met inhoud weggenomen.


Leiden Onder invloed

De politie heeft vrijdag 16 juli een 37-jarige man uit Leiderdorp aangehouden. Agenten zagen hem rond 19.30 uur slingerend over de Haagse Schouwweg rijden. De Leiderdorper reageerde niet op de stoptekens. Op de Verbeeklaan is het de politie gelukt de man aan de kant te krijgen. De ademanalyse wees 1195 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs ingevorderd.


Leiden Onder invloed

De politie heeft in de nacht van zondag 18 op maandag 19 juli op de Javastraat een 43-jarige Leidenaar aangehouden wegens rijden onder invloed. De ademanalyse wees 585 ug/l uit. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd. De man bleek al ruim drieënhalf jaar zonder rijbewijs te rijden. Dit was destijds ongeldig verklaard en ingenomen omdat hij al vaker op rijden onder invloed betrapt was. De politie maakt proces-verbaal op.


Voorschoten Inbraak woningen

Op zaterdag 17 juli tussen 23.30 uur en zondag 18 juli 08.55 uur hebben er twee inbraken plaatsgevonden in woningen aan De Hooghkamer en de Brucknerlaan. Op De Hooghkamer werd toegang tot de woning verschaft door middel van openflipperen van de voordeur. Weggenomen werd een handtas met GSM en portemonnee met inhoud. Op de Brucknerlaan stond de schuifpui open waarna men een GSM en portemonnee met inhoud heeft weggenomen.
Op zondag 18 juli omstreeks 04.10 uur controleerde de politie een auto op het Van Den Rijnplantsoen van een 46-jarige man uit Den Haag. Na onderzoek in zijn auto vond de politie goederen die van diefstal afkomstig waren namelijk van de woninginbraken op De Hooghkamer en de Brucknerlaan. De verdachte werd aangehouden en inverzekering gesteld. De verdachte zal worden voorgeleid aan de Officier van Justitie.


Voorschoten Zinloos geweld

Op vrijdag 16 juli omstreeks 13.00 uur fietste een 15-jarige jongen uit Leidschendam over de Veurseweg. Hij passeerde op de kruising Horstlaan / Veurseweg een vijftal jongens die bij het passeren opmerkingen maakten richting de jongen. Nadat hij de groep jongens was gepasseerd kwamen er twee jongens achter hem aan. Vervolgens kreeg hij van een van hen een schop waardoor hij ten val kwam. Het slachtoffer liep hierbij schaafwonden op. Ook werd zijn laptop die in zijn rugzak zat beschadigd.


Leiderdorp - Politie houdt onder invloed rijder aan

De politie hield op zaterdag 17 juli rond 00.15 uur op de Zijldijk een 45-jarige vrouw uit Leiden aan. Het openstaande portier van haar aan de Zijldijk geparkeerde auto werd geraakt door een passerende taxi. De politie werd gewaarschuwd. Op het moment dat de politie arriveerde reed de vrouw in beschonken toestand weg. De politie hield haar aan. Bij de ademanalyse kwam zij tot 795 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde het rijbewijs van de vrouw in en maakt proces-verbaal op.


Roelofarendsveen - Politie houdt verdachten van steekpartij aan

Een 22-jarige man uit Nieuwe Wetering werd op zaterdag 17 juli rond 02.30 uur op een parkeerterrein aan het Sportpad met een stiletto gestoken. Voor behandeling van de steekwond werd hij overgebracht naar het LUMC. Korte tijd later gaven een 20-jarige jongen uit Leiden en een 18-jarige jongen uit Roelofarendsveen zich aan bij het politiebureau en gaven de stiletto waar meer gestoken was. De twee zijn vervolgens door de politie aangehouden. De politie is een onderzoek begonnen wat de aanleiding is geweest voor de steekpartij.


Alphen aan den Rijn - Onder invloed tegen geparkeerde auto aangereden

De politie hield op zaterdag 17 juli rond 01.40 uur op de Veldbloemweg een 53-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aan. Hij reed met zijn auto tegen een daar geparkeerde auto. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. De ademanalyse gaf als uitslag 565 ug/l (limiet 220 ug/l)
De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.


Alphen aan den Rijn Fietser rijdt tegen portier auto

Op vrijdag 16 juli omstreeks 14.40 uur vindt er een aanrijding plaats op de Van Eeghenstraat. Een 38-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn opent het portier van haar auto op het moment dat er een 48-jarige vrouw voorbij fietst. De vrouw kwam hierdoor ten van. Het slachtoffer werd met hoofd-en handletsel overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis te Leiderdorp.


Alphen a/d Rijn Onder invloed

De politie heeft in de nacht van zondag 18 op maandag 19 juli twee personen uit Alphen a/d Rijn aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie zag hoe een 28-jarige vrouw rond 02.30 uur een auto parkeerde, vlakbij de hoek van de Willem de Zwijgerlaan en de Oranje Nassausingel. Zij verklaarde dat een 27-jarige man die verderop in de straat liep haar had thuisgebracht en dat zij nu de auto parkeerde. De blaastest van de vrouw wees uit dat ze gedronken had. De man weigerde mee te werken aan een blaastest en verzette zich vervolgens tegen de aanhouding. De ademanalyse van de vrouw wees op het bureau 340 ug/l uit; die van de man 565 ug/l. Tegen beiden is proces-verbaal opgemaakt.


Zevenhuizen - Eenzijdig ongeval

Op de Rijksweg A12 in de richting Gouda raakte op zaterdag 17 juli rond 18.35 uur een 32-jarige vrouw uit Den Haag met haar auto door de hevige regenval in een slip. De auto draaide tweemaal om de as en kwam tot stilstand tegen de vangrail. De vrouw is met nek- en rugklachten overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.


Nieuwerkerk aan den Ijssel Mishandeling

Op zaterdag 17 juli hield de politie een 23-jarige man uit Nieuwerkerk aan den Ijssel aan in verband met een mishandeling van een 26-jarige man uit Rotterdam. De man uit Rotterdam had op vrijdag 16 juli omstreeks 21.45 uur ruzie gekregen met de man uit Nieuwerkerk aan den Ijssel op de Kerklaan. Hij had hierbij klappen gekregen waarbij hij letsel opliep aan neus een oogkas. Hij werd per ambulance afgevoerd naar een ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in.


Gouda Mishandeling

Op zaterdag 17 juli omstreeks 02.40 uur hield de politie een 21-jarige man uit Gouda aan ter zake mishandeling van een 24-jarige man uit Gouda op de Markt. Het slachtoffer liep met zijn fiets aan zijn hand naar een vriend die even verderop werd benaderd door een man die zijn bril van zijn hoofd had geslagen. Toen het slachtoffer hier wat van zei kreeg hij een klap van diezelfde man. Hij liep hierbij een wond op aan zijn hoofd. Op aanwijzen van het slachtoffer kon de verdachte worden aangehouden. Na verhoor werd de verdachte die middag in vrijheid gesteld. Hij zal zich te zijner tijd moeten verantwoorden voor de rechter.


Zevenhuizen/Gouda Snelheidscontrole

De politie heeft zaterdag 17 juli een snelheidscontrole gehouden op de Zuidplasweg in Zevenhuizen en de N456 in Gouda. Op beide wegen geldt een maximumsnelheid van 80 km/uur. In totaal zijn er 19 bekeuringen uitgeschreven. Een 29-jarige motorrijder uit Lekkerkerk moest zijn rijbewijs inleveren; hij reed 138 km/uur op de Zuidplasweg. Bij een snelheidsoverschrijding van meer dan 50 km/uur wordt het rijbewijs ingevorderd. De politie controleerde met behulp van een lasergun. Overtreders werden direct na de meting staande gehouden en geconfronteerd met hun rijgedrag.


--------------------------------------einde berichten ---------------------------------------------------------

---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --