Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, zondag 18 juli 2004

Alkmaar 18-07-2004 - 16.00 uur

Inbraak woning
Heerhugowaard, zaterdag 17 juli 2004.
In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken bij een woning aan de Averkamplaan. De inbrekers kwamen binnen via een raam aan de achterzijde. Er zijn sieraden en geld ontvreemd en diverse huishoudelijke apparatuur.

Inbraak bedrijf
Alkmaar, zondag 18 juli 2004.
Bij een bedrijfspand aan de Geestersingel is in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. Er zijn computers en beeldschermen ontvreemd. De daders zijn binnen gekomen door het ingooien van een ruit.

Motorrijder ernstig gewond
Alkmaar, zaterdag 17 juli 2004.
Op de Steve Bikoweg, gelegen tussen de Helderseweg en de Huiswaarderweg, heeft om ongeveer 16.00 uur een ernstig ongeval plaatsgevonden. Een 46-jarige man uit Heiloo is daarbij ernstig gewond geraakt. Een 31-jarige man uit Noordwijk reed in zijn auto over deze weg op de middelste rijstrook in de richting van de Martin Luther Kingweg. Hij wilde naar de rechterrijbaan gaan en zag daarbij de motorrijder die daar reed over het hoofd. Hij raakte de motorrijder licht aan die daardoor ten val kwam. De motorrijder is met zwaar hoofdletsel opgenomen in het ziekenhuis. Zij passagiere, zijn 44-jarige vrouw uit Heiloo raakte niet gewond.

Man aangehouden na negeren stoptekens; auto blijkt te zijn gestolen Egmond-Binnen, zaterdag 17 juli 2004.
Om 16.00 uur zijn een 32-jarige man en een 28-jarige man uit Heiloo aangehouden omdat zijn niet voldeden aan een vordering van een agent. De bestuurder van de auto, de 32-jarige man, maakte een verkeersovertreding in Bergen aan Zee. De agent in de dienstwagen wilde hem hierom aanhouden en seinde de auto te stoppen. Vervolgens ging de auto er met hoge snelheid vandoor richting Egmond-Binnen. De agent volgde de auto tot aan de Hoogeweg in Egmond-Binnen. Daar raakten beide voertuigen van de weg af en kwamen in de berm tot stilstand. De bestuurder van het dienstvoertuig en de bestuurder van de andere auto raakten gewond en zijn voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd. Er wordt onderzocht of de bestuurder onder invloed van alcohol was.
De twee verdachten zijn aangehouden wegens het niet voldoen aan een vordering. Het voertuig waarin zij reden bleek te zijn gestolen. De mannen zijn in verzekering gesteld.

Drankrijder (1)
Alkmaar, zaterdag 17 juli 2004.
Op de Van Ostadelaan is omstreeks 23.30 uur een 55-jarige man uit Alkmaar aangehouden wegens het rijden met drank. Een agent die niet in dienst was, reed achter een auto die slingerend over de Hoeverweg reed in de richting van Alkmaar. Hij volgde de auto en nam contact op met collega's. Die konden de man op de Van Ostadelaan aanhouden. De uitslag van de ademanalyse was 530 ug/l, dat is ruim twee keer de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Drankrijder (2)
Alkmaar, zondag 18 juli 2004.
Op de Westdijk is een 41-jarige man uit Alkmaar aangehouden wegens het rijden onder invloed. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 335 ug/l (220 ug/l is toegestaan). De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Harddrugs
Alkmaar, zondag 18 juli 2004.
Een 24-jarige man uit Alkmaar en een 23-jarige man uit Vilsick (Duitsland) zijn omstreeks 1.00 uur aangehouden op de Laat wegens het gebruik en het bezit van harddrugs. Agenten op mountainbikes zagen twee mannen harddrugs gebruiken in de Krebbesteeg. Ze wilden de mannen aanhouden, maar die renden hard weg de Laat op. De agenten konden de mannen al snel insluiten en hen controleren op het bezit van meer drugs. Zijn vonden diverse pillen en wikkels met drugs. De mannen zijn ingesloten op het bureau en krijgen een proces-verbaal.

Aanhouding na bedreiging portier
Castricum, zondag 18 juli 2004.
Een 17-jarige man uit Alkmaar is omstreeks 2.00 uur aangehouden wegens het bedreigen van een portier van een horecagelegenheid aan de Dorpsstraat. Na een opstootje op straat kwam de portier tussenbeide. Een van de jongens uitte bedreigingen naar hem. Deze man is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hij krijgt een proces-verbaal.

Aanhoudingen na vernielingen
Castricum, zondag 18 juli 2004.
Twee 17-jarige mannen uit Castricum zijn omstreeks 3.45 uur aangehouden op de Dorpsstraat wegens het plegen van vernielingen. Drie mannen vernielden ruiten van winkels en bedrijven in de straat. De politie kwam ter plaatse en kon twee verdachten aanhouden. Naar een verdachte wordt nog gezocht. De mannen krijgen een proces-verbaal.

Aanhouding na belediging agenten
Heerhugowaard, zondag 18 juli 2004.
Een 22-jarige man uit Alkmaar is om 4.00 uur aangehouden op de Olmenlaan. Er was gevochten en de groep mensen die daarbij betrokken was, stond buiten op straat. Een persoon, de 22-jarige man, schold twee agenten uit en gedroeg zich agressief. Hij negeerde het verzoek zijn verzet bij de aanhouding te staken en rende weg. Na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden. Hij is meegenomen naar het bureau en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding met fietsers
De Rijp, zondag 18 juli 2004.
Op de Rechtestraat zijn twee fietsers ten val gekomen omdat een 41-jarige automobiliste uit De Rijp haar portier opende. De fietsers een 46-jarige man uit Warmenhuizen en zijn 16-jarige dochter fietsten over de Rechtestraat in de richting van het Roldespad. Van een stilstaande auto werd het portier geopend waardoor beide fietsers het portier niet meer konden ontwijken en ten val kwamen. De man is met schouder- en rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar.