Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, zondag 18 juli 2004

Den Helder 18-07-2004 - 16.00 uur

Verkeersongeval op N9
Callantsoog, zaterdag 18 juli 2004.
Op de Rijksweg N9 heeft tijdens het slechte weer om 19.15 uur een frontale aanrijding plaatsgevonden tussen de Scheidingsvliet en de Verbindingsweg. Een personenauto, bestuurd door een 78-jarige vrouw uit Amsterdam reed in de richting van Alkmaar. Door nog onbekende oorzaak raakte zij op de verkeerde weghelft terecht. Twee personenauto's konden haar nog ontwijken. Een derde auto kon een frontale aanrijding niet meer voorkomen. Deze auto werd bestuurd door een 30-jarige man uit Breezand. In de auto zaten nog twee inzittenden, twee 18-jarige mannen uit Den Helder.

Alle betrokkenen raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis vervoerd per ambulance. De 78-jarige vrouw raakte ernstig gewond aan haar buik. De 30-jarige bestuurder van de tegemoetkomende auto is ter observatie een nacht in het ziekenhuis gebleven. De beide inzittenden konden na onderzoek in het ziekenhuis naar huis.

Aanhouding na opgeven valse naam
Den Helder, zondag 18 juli 2004.
Een 31-jarige man uit Den Helder is om 2.00 uur aangehouden op de Koningdwarsstraat. Hij fietste in het voetgangersgebied. Hij kreeg een bon maar gaf een valse naam op. De man krijgt een proces-verbaal.

Harddrugs
De Koog, zondag 18 juli 2004.
Een 18-jarige man uit Apeldoorn en een 17-jarige man uit Schagen zijn aangehouden wegens het gebruik en bezit van harddrugs. Personeel van een horecazaak aan de Dorpsstraat zagen dat er drugs werd overgedragen. Zij hielden de mannen staande en droegen hen over aan de politie. Ze hadden XTC-pillen bij zich en cocaïne wikkels. De mannen zijn ingesloten op het bureau en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijden met drank (1)
De Koog, zondag 18 juli 2004.
Om 3.00 uur is op de Nikadel een 40-jarige man uit Amsterdam aangehouden wegens het rijden met drank. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 660 ug/l, dat is drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/. De man kon zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Rijden met drank (2)
Wieringerwaard, zondag 18 juli 2004.
Op de Zuid Zijperweg is een 24-jarige man uit Ozarow (Polen) aangehouden wegens het rijden met drank. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 625 ug/, dat is bijna drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. De man kon zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal. De man is tevens in verzekering gesteld omdat hij gebruik maakte van valse identiteitspapieren. Er wordt een onderzoek ingesteld door de afdelingen vreemdelingenzaken.

Diefstal auto
Breezand, zondag 18 juli 2004.
Vanaf de Poldermanstraat is tussen zaterdagavond en zondagochtend een auto gestolen. Het gaat om een zwarte Peugeot 205 met het kenteken NT-PF-43.