Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, zondag 18 juli 2004

Hoorn 18-07-2004 - 16.00 uur

Blikseminslag
Wognum, zaterdag 17 juli 2004.
Bij drie woningen aan het Zeggeveen is de bliksem ingeslagen rondom 19.30 uur. Bij een woning leidde dit tot een brand van het dak.

Vrouw betrapt inbreker
Hoorn, zaterdag 17 juli 2004.
Een 75-jarige vrouw uit Hoorn heeft een inbreker overlopen bij een woning aan de Eikstraat. Zij zag een onbekende man staan bij de achterdeur van haar buren. De vrouw sprak hem aan waarop de man vluchtte. De achterdeur van de betreffende woning is geforceerd. Het is niet bekend of er spullen zijn ontvreemd.

Inbraak woning
Hoorn, zaterdag 17 juli
Bij een woning aan de Venenlaan is tussen 19.30 en 22.30 uur ingebroken. De dader kwam binnen door het inslaan van een ruit aan de achterzijde van de woning. Hij ging er vandoor met een geldbedrag.

Man aangehouden na gebruiken geweld

Spanbroek, zondag 18 juli 2004
Een 18-jarige man uit Spanbroek is vannacht aangehouden omdat hij wordt verdacht van het gebruiken van pepperspray. In Obdam was een ruzie ontstaan tussen verschillende jongeren, de aanleiding hiervan is niet bekend. De verdachte en zijn maat, een 16-jarige man uit Hoogwoud reden weg op een scooter. De politie kon de 18-jarige 's nachts aanhouden. Hij krijgt een proces-verbaal.

Vernielingen
Hoogkarspel/Bovenkarspel, zondag 18 juli 2004.
Een brievenbus van een woning in de Fresiastraat is vannacht vernield, vermoedelijk met een exploderend voorwerp. De bewoners hoorden een klap en glasgerinkel. Ook aan de Noordervoert is een raam van een woning vernield.
In Bovenkarpspel is omstreeks 6.00 uur een zijraam van een woning aan de Middenweg ingegooid.

Inbraak woning (1)
Hoorn, zondag 18 juli 2004.
Bij een woning aan het Oosterplantsoen is ingebroken in de nacht van zaterdag op zondag. De dieven kwamen binnen via een raam aan de achterzijde van de woning. Er zijn diverse spullen gestolen zoals portemonnees, een computer en een camera.

Inbraak woning (2)
Obdam, zaterdag 17 juli 2004.
Tussen dinsdag 13 juli en zaterdag de 17e is ingebroken bij een woning aan het Snijdershof. Er zijn geen sporen van braak aangetroffen. Vermoedelijk zijn de dieven binnen gekomen door het 'hengelen' en hebben zij zo de voordeur geopend. Er zijn diverse goederen ontvreemd zoals een laptop en een dvd-speler.

Inbreker betrapt
Hoorn, zondag 18 juli 2004.
Om ongeveer 6.00 uur heeft een bewoner van een woning aan de Wever een inbreker betrapt. Hij zag een man in de woning, en achtervolgde hem naar buiten toe. Er is een step ontvreemd.

Aanrijding
Hoorn, zondag 18 juli 2004.
Op de Bobeldijkerweg, tussen de A7 en Keern, is rondom 11.00 uur een aanrijding geweest waarbij een fietser gewond is geraakt. Een man (leeftijd onbekend) uit Bobeldijk reed over de Bobeldijkerweg en haalde links een auto in. Een 36-jarige man uit Hoorn reed met zijn vrouw en twee kinderen van 3 en 4 op de fiets over dezelfde weg. De automobilist hield niet voldoende ruimte en raakte met zijn aanhangwagen de fietser. De man kwam ten val en had verwondingen aan zijn rug en hoofd.