Persberichten Brabant-Noord 18 juli

's-Hertogenbosch 18-07-2004 - .

BALDADIGE GROEP JEUGDIGEN AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch

- In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie aan de Buitenhaven 12 jongeren uit Den Bosch, Nijmegen en Zaltbommel, in de leeftijd van 18 tot en met 20 jaar aangehouden. Kort voor half zes zagen agenten het twaalftal op een rondvaartboot in het water aan de Buitenhaven dobberen. De rondvaartboort was weggenomen vanaf de Zuidwal. Allen zijn na hun verhoor weer in vrijheid gesteld.

BEDREIGING EN MISHANDELING

's-Hertogenbosch

- Zaterdagavond heeft de politie een 36-jarige inwoner van 's-Hertogenbosch aangehouden. De man wordt verdacht van bedreiging met de dood en mishandeling van zijn 23 jarige vriendin uit 's-Hertogenbosch.

WINKELDIEVEGGE VERZET ZICH

's-Hertogenbosch

- Zaterdagmiddag werd een 37 jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch in een winkel aan de Arena betrapt op het stelen van broodjes en rosbief. Toen zij door de bedrijfsbeveiliging werd aangehouden ging ze door het lint en schopte en sloeg behoorlijk om zich heen. De vrouw is door de politie overgenomen en ingesloten.

DRUGSDEALER AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch

- Agenten zagen zaterdagmiddag op de parkeerplaats aan de Helftheuvelpassage dat er tussen twee inzittenden van personenauto's iets uitgewisseld werd. Daar het vermoeden bestond dat het hier om drugshandel ging werd een nader onderzoek ingesteld. Daarbij kwam vast te staan dat een 67 jarige inwoner van 's-Hertogenbosch een bolletje harddrugs had gekocht van een 27 jarige inwoner van Linschoten. Beiden zijn aangehouden. Bij de dealer uit Linschoten zijn in totaal 17 zakjes met harddrugs alsmede een geldbedrag van 660 euro in beslaggenomen. De dealer is in verzekering gesteld. De Bosschenaar is na verhoor in vrijheid gesteld.

GEWONDE BIJ VERKEERSONGEVAL
's-Hertogenbosch -
Zaterdagavond is een 18 jarige inwoner van 's-Hertogenbosch gewond geraakt toen hij met zijn bromfiets ten val kwam op de kruising van de Maastrichtseweg met de Lingestraat. De oorzaak van de valpartij is niet bekend. Het slachtoffer is met vermoedelijk een zware hersenschudding gebroken juk- en kaakbeen naar het ziekenhuis vervoerd. Hij droeg geen helm.

PARADE ONTRUIMD

's-Hertogenbosch

- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag de Parade moeten ontruimen van een groot aantal jeugdige personen.Grote groepen jeugd dreigden tegen de klok van 3 uur voor ongeregeldheden te zorgen. Toen er daarwerkelijk enkele opstootjes ontstonden besloot de politie in te grijpen en de Parade te ontruimen. Daarbij werd de hulp ingeroep van twee hondengeleiders met hun politiehonden. Binnen enkele minuten was de Parade geheel leeg en de rust weergekeerd. Het is verder zeer rustig gebleven op en in de nabijheid van de Parade.

DRONKEN FIETSER

Helvoirt

- In de nacht van zaterdag op zondag zagen agenten dat er midden op de N65 onder Helvoirt een man fietste. Hij slingerde en bleek bij controle behoorlijk onder invloed van alcoholhoudende drank te verkeren. De 28 jarige man uit Sint Willebrord is aangehouden en kreeg naast een proces-verbaal een rijverbod voor de duur van 11 uur.

VERNIELING

Vught

- Zaterdagmiddag is aan de Julianalaan in zijn woonplaats Vught een 55 jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van vernieling van een raam van de woning van zijn vriendin op wie hij boos was. Omdat hij verklaarde medicijnen en alcohol op te hebben is hij na zijn verhoor in overleg met een arts overgebracht naar het ziekenhuis.

BELEDIGING

Schijndel

- In de nacht van zaterdag op zondag waren agenten bezig om loslopend vee op de Steeg in Schijndel naar een veile plek te drijven, toen er een auto stopte waar twee mannen uitstapten. De agenten verzochten de bestuurder om door te rijden. De passagier, een 41 jarige man uit Veghel schold de agenten vervolgens uit. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

MISHANDELING

Uden

- In een horecagelegenheid aan de Markt in Uden kregen twee mannen in de nacht van zaterdag op zondag ruzie met elkaar. Daarbij werd een 20 jarige Udenaar zodanig hard tegen het gezicht geslagen dat hij zich met een kapotte wenkbrauw onder doktersbehandeling moest stellen. De politie heeft een 20 jarige Ossenaar als verdachte aangehouden .

HARDDRUGS

Uden -
Zaterdagavond zijn op de Markt een 17 jarige Udenaar en een 18 jarige man uit Vlagtwedde aangehouden. De politie - die op de Markt surveilleerde - vermoedde dat er tussen beiden onderling drugs uitgewisseld werden en controleerde het tweetal. De 17 jarige Udenaar was in het bezit van een 12-tal porties weed, speed en cocaïne. De 18 jarige had van de 17 jarige een zakje speed gekocht. De drugs zijn in beslag genomen en tegen beiden is proces-verbaal opgemaakt.

LASTIGE MAN AANGEHOUDEN

Uden

- In de nacht van zaterdag op zondag is op de Sint Jansstraat een 23 jarige man uit Wilbertoord aangehouden. De man was vanwege agressief gedrag uit een horecabedrijf aan genoemde straat verwijderd. Hij nam daar geen genoegen mee en bleef lange tijd vervelen in de omgeving van de portiers van de zaak. Ondanks diverse pogingen van de politie om de man daar weg te krijgen kwam hij steeds weer terug. Hij is uiteindelijk aangehouden omdat hij niet voldeed aan de bevelen van de politie.

BALDADIGHEID

Veghel

- Een 16 jarige jongen uit Veghel trok in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Burg. De Kuyperlaan een verkeersbord van een paal en gooide dit daarna in een nabijgelegen tuin. Door een getuige werd de politie gebeld die de jongen kort daarna kon aanhouden.

VERDACHTEN VAN VERNIELINGEN AANGEHOUDEN

Boekel

- Zaterdagavond heeft de eigenaar van een plantenkwekerij aan het Arendnest in Boekel een drietal jongeren op zijn terrein betrapt die kennelijk voornemens waren om vernielingen te gaan plegen. De eigenaar heeft al enkele weken last van vernielingen op zijn kwekerij. Hekwerk om het terrein werd regelmatig vernield, honderden planten zijn inmiddels uit de grond getrokken en elders achtergelaten Ook werden er steeds kratten en bakken omgegooid en vernield. Twee van de knapen konden door hem zelf worden aangehouden. De derde is later door de politie bij zijn ouders opgehaald. Het trio, twee jongens van 14 en een van 15 jaar oud, woont in Wageningen, Bakel en Leiden en verblijft op een nabijgelegen camping. Zij bekenden ook de eerdere vernielingen op het bedrijf te hebben gepleegd.

MET DE SCHRIK VRIJ

Veghel - Een 20 jarige automobilist uit Son kwam zaterdagavond op de Rijksweg A50 onder Veghel, waarschijnlijk doordat hij zijn gordel droeg, met de schrik vrij. Tijdens zijn rit in de richting van Uden kwam hij met de linkerwielen in de berm en verloor de macht over het stuur. In achterwaartse richting werd zijn auto als het ware tegen de betonnen geluidswal langs de A50 gekatapulteerd om vervolgens een kleine honderd meter verderop tot stilstand te komen. De bestuurder is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht maar bleek dat hij aan zijn harde confrontatie met de geluidswal slechts een gekneusd sleutelbeen en een gekneusde arm had overgehouden. Zijn auto raakte total-loss.

OPENBARE DRONKENSCHAP

Oss

- In de nacht van zaterdag op zondag lag er op de Kromsteeg in zijn woonplaats Oss een 41 jarige man te slapen in zijn braaksel. Hij was nauwelijks aanspreekbaar. Hij verkeerde in kennelijke staat van dronkenschap en meegenomen naar het politiebureau. Hij is daar opgehaald door een familielid die zich verder over hem bekommerde. De Ossenaar is bekeurd terzake openbare dronkenschap.

BALDADIGHEID EN VALSE NAAM

Oss

- In de nacht van zaterdag op zondag zagen agenten op de Ussenstraat een vijftal zeer luidruchtige jongeren lopen. Twee van hen gooiden flessen op de grond die daardoor kapot vielen. Een derde had een geopende fles bier in de hand. Het drietal werd bekeurd waarbij de manmet het bier in de hand, een 19 jarige Ossenaar, een valse naam opgaf. Hij werd aangehouden en is op het politiebureau gehoord.

MOTORRIJDER GEWOND

Nistelrode

- Zondagmorgen is een 32 jarige motorrijder uit Oss met ernstig beenletsel opgenomen in het ziekenhuis in Nijmegen. De man reed met zijn motorfiets over de A50 (Rondweg) komende uit de richting Oss. Bij de kruising met de Delst in Sint Oedenrode begon de motorfiets te slingeren en verloor de Ossenaar de macht over het stuur. Hij reed rechts de berm in en kwam in botsing met een hectometerbord en een lantaarnpaal. De Ossenaar werd van zijn motorfiets geslingerd en kwam midden op de rijbaan terecht. Het rechteronderbeen van de man brak op meerdere plaatsen.

INBRAAK OP VEERBOOT

Megen

- In de nacht van zaterdag op zondag is er ingebroken op een veerboot aan de Maasbommelse veerweg in Megen. Uit de stuurmanscabine was een ruit uitgenomen waarna men uit een kist een onbekend aantal reddingsvesten heeft meegenomen.

NIET VOLDOEN AAN BEVEL/VORDERING

Boxmeer - In de nacht van zaterdag op zondag werd de assistentie van de politie ingeroepen omdat een groep van minstens 50 personen amok aan het maken was op de Sportlaan in Boxmeer. De groep kwam uit Nijmegen en omgeving en stond bij de Sporthal, waar zij een party hadden bezocht, te wachten op vervoer. Dat duurde nogal vrij lang waarop de politie besloot, teneinde de groep enigszins onder controle te kunnen houden, iedereen door te laten lopen in de richting van de rotonde met de Wagterstraat. Een van hen weigerde herhaalde keren die kant op te lopen en moest telkens met enig duwwerk in de juiste richting worden gedirigeerd. Deze man, een 20 jarige inwoner van Wychen is uiteindelijk aangehouden terzake het niet vodoen aan een bevel of vordering. Kort daarop verschenen er enkele bussen en kon de menigte zonder problemen verder de tocht naar huis ondernemen.