AFDELING ATLETIEK

PERSBERICHT

's-Hertogenbosch, 19 juli 2004

Kortbeek loopt in Thessaloniki beste seizoensprestatie op 400 meter horden

De Bossche hordeloper Thomas Kortbeek (23) heeft bij wedstrijden in het Griekse Thessaloniki zijn snelste tijd op de 400 meter horden van dit jaar verbeterd. Bij deze IAAF Grand Prix II wedstrijd kwam hij maandagavond tot een tijd van 49.47 seconden waarmee hij derde werd. Winnaar werd de Europees kampioen onder 23 jaar, Marek Plawgo uit Polen met 49.22 seconden. Kortbeek was goed van start gegaan maar moest op de laatste honderd meter zijn meerdere erkennen in Plawgo en de Amerikaan Garrett, die afgelopen nog als vijfde eindigde in de Olympic Trials in Sacramento (VS). De volgende wedstrijd voor de Nederlands kampioen is de Rob Druppersmeeting, aanstaande zaterdag in Utrecht. Bij deze wedstrijd komt ook polsstokhoogspringer Robbert-Jan Jansen, bronzen medaille-winnaar op het NK vorige week, in actie.
* Op donderdag 22 juli starten in het Deense Aarhus de Europese kampioenschappen voor Veteranen. Vanuit Prins Hendrik reist een viertal atleten af naar Denemarken:
* Janine Kortbeek uit Vught: zij wil haar Europese titel bij het hinkstapspringen verlengen en wel in de 50+ klasse. Ook neemt ze deel aan het hoog- en verspringen.
* Ook Diny Klomp uit Rosmalen heeft een Europese titel op haar naam staan en wel van de 800 meter; ze zal eveneens uitkomen op de 400 meter en de 100 meter.
* Nederlands recordhouder 45 jaar en ouder Jeroen Bronwasser komt uit op het verspringen. De Tilburger komt het eerste weekend in actie.
* Kees van Pelt vertrekt vrijdag naar de Deense kustplaats: hij start op de 400 meter. Van Pelt - uit Tilburg - werd op dit nummer in 1999 Wereldkampioen bij de mannen 40+, en komt nu bij de 45 jaar en ouder uit. EINDE BERICHT