TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 14-07-2004

Televisie
ZOOVENIRS
Uitzending maandag 19 juli
Nederland 2 - 17.27 uur

TIJGER BIJ DE TANDARTS IN ZOOVENIRS

In het dierentuinprogramma ZOOVENIRS van maandag 19 juli wordt onder meer een kijkje genomen achter de schermen van Artis waar tijger Mira naar de tandarts gaat. Eén hoektand is afgebroken en bij een andere tand denkt men een gaatje te vinden. Tja, een tijger kijk je niet zo maar even in zijn gebit... Mira zal eerst onder narcose worden gebracht voordat een dierenarts, gespecialiseerd in tandheelkunde, haar gebit onder handen kan nemen. Twee jaar geleden kwam Mira vanuit Kreveld naar Amsterdam. Artis was op zoek naar een nieuw paartje nadat het vorige tijgermannetje en
-vrouwtje kort na elkaar waren overleden. Bij aankomst in Artis had Mira een kronkel in haar staart. Nu Mira onder narcose is, maakt de dierenarts van deze gelegenheid gebruik ook haar staart te behandelen.

Verder aandacht voor olifantje Sibu uit Blijdorp. Deze telg, die op 27 februari jl. ter wereld kwam, is het vijfde jong van olifant Irma. Eerder kreeg zij vier dochters en nu eindelijk een zoon! Sibu stond snel op zijn pootjes en werd direct warm verwelkomd door de andere leden van de familiegroep. Vooral de tantes Bernhardine en Douanita ontfermden zich over de nieuwe baby. ZOOVENIRS maakte spectaculaire beelden van de geboorte en volgde Sibu bij zijn eerste stapjes. Een paar maanden later zijn de makers weer een kijkje gaan nemen in Blijdorp om te zien hoe het met Sibu gaat.

Een verrassende aflevering van ZOOVENIRS.




TROS