Gemeente Sittard-Geleen

PERSBERICHT

Open Monumentendag 2004
Prijsuitreiking "Gluren door muren"

Sittard-Geleen, 16-7-2004 - Aanstaande maandag 19 juli vindt de prijsuitreiking plaats van de kijkdooswedstrijd "Gluren door muren" in het kader van de Open Monumentendag 2004. Groep 6 van basisschool Pastoor Franck te Grevenbicht heeft de klassikale prijs gewonnen. De individuele prijswinnaars zijn Bianca de Bruyn en Thomas Neis uit Grevenbicht en de broertjes Jeroen en Joris Borsboom uit Sittard.

De Werkgroep Open Monumentendag heeft leerlingen van alle basisscholen en middelbare scholen in de gemeente opgeroepen mee te doen aan deze kijkdooswedstrijd met als thema "verdediging". Op 11 september a.s. vinden in alle stadsdelen diverse activiteiten in het kader van Open Monumentendag plaats. Een groot aantal verdedigingswerken wordt deze dag voor publiek opengesteld.

Ook de in de prijzen gevallen kijkdozen zijn, samen met maquettes van vestingswerken, tijdens de Open Monumentendag te bewonderen in het gemeentehuis te Born. Daarna worden alle ingezonden kijkdozen één maand lang in de nieuwe openbare bibliotheek te Grevenbicht tentoongesteld.

Meer info over de Open Monumentendag volgt te zijner tijd.




Gemeente Sittard-Geleen