Ingezonden persbericht


Radio Frequency Identification (RFID) en het voldoen aan regelgeving zijn door Informatica geïdentificeerd als belangrijke factoren binnen de groeiende ETL-markt (Extract, Transform en Load). Dit wordt ondersteund door onderzoek van Forrester Research, dat in 2003 een toename in de uitgaven op het gebied van ETL rapporteert en verwacht dat de 1 miljard dollar mijlpaal in 2005 wordt bereikt. Meer informatie over dit onderzoek kunt u lezen in onderstaand persbericht.
In de komende twee jaar zal een groeiend aantal ondernemingen zich focussen op RFID, met een vraag die voornamelijk wordt gegenereerd vanuit de productie-, verkoop- en overheidssector. Deze vraag brengt de behoefte aan het voldoen aan regelgeving met zich mee, waardoor de gegevens die naar de data warehouses stromen met behulp van ETL moeten worden geconsolideerd, getransformeerd en ontsleuteld tot informatie die kan helpen: · supply chains te stroomlijnen
· voorraden te verkleinen
· en producten van de magazijnplanken te
verplaatsen.
Ik nodig u uit contact met mij op te nemen indien u interesse heeft in een gesprek met Bert Oosterhof, Senior Architect & Technical Director, EMEA bij Informatica, over de ETL-markt in het bijzonder en de data integratie markt in zijn algemeenheid, met name over:
· hoe de markt verandert
· wat de belangrijkste invloeden zijn
· wanneer veranderingen zullen plaatsvinden
· wie de leidende rollen zullen vervullen
Met vriendelijke groet,
Liesbeth Kramer
Liesbeth Kramer
Account Executive
Text 100 Public Relations
Global High Tech Public Relations

Van Diemenstraat 164-166, 1013 CN Amsterdam
Tel: +31 20 5304349
Fax: +31 20 5304331
Email: liesbethk@text100.nl
URL: http://www.text100.com

ONAFHANKELIJK ONDERZOEK TOONT AAN:
INFORMATICA BLIJFT LEIDER OP DATA INTEGRATIE MARKT

ETL-branche bereikt naar verwachting 1 miljard dollar mijlpaal in 2005

Nieuwegein, 19 juli 2004 - Informatica Corporation (NASDAQ: INFA), marktleider in software voor data integratie, kondigt vandaag aan dat Informatica volgens Forrester Research, Inc. de toppositie bekleedt als het gaat om het marktaandeel binnen de markt voor data integratie. In het op 22 juni 2004 gepubliceerde rapport 'The ETL Tool Market Is Back And Growing' geeft Forrester aan dat Informatica in 2003 met een marktaandeel van 23 procent opnieuw de leidende positie veroverde. In het rapport wordt ook een verwachte sterke groei binnen de Extract, Transform en Load (ETL) branche uitgesproken.
"De markt voor data integratie is gezond en groeit", schrijft Philip Russom, principal analyst van Forrester Research, Inc. Hij voegt hieraan toe dat gebruikers, die in 2002 werden gealarmeerd door de terugval in uitgaven op het gebied van ETL, vertrouwen kunnen putten uit het herstel in 2003 en het feit dat de mijlpaal van 1 miljard dollar naar verwachting in 2005 zal worden bereikt. Bovendien merkt hij op dat ETL onveranderd een bruikbare vorm van data integratie is, die de IT-wereld nog vele jaren zal ondersteunen.
Het rapport geeft aan dat data integratie en data warehousing in toenemende mate kritieke factoren worden. Daarnaast blijkt dat de toenemende toepassing van data warehouses de krachtigste stimulans is voor het groeiende gebruik van ETL. Forrester voegt hieraan toe dat twintig procent van het gebruik van ETL-tools wordt toegeschreven aan warehousing projecten, zoals consolidatie, migratie en synchronisatie van databases. Het rapport noemt ook integratie van klantgegevens, het voldoen aan regelgeving en de toenemende stroom RFID-projecten als factoren die een bijdrage leveren aan het stijgende gebruik van ETL.
"Het rapport van Forrester wijst op een aanhoudend gezonde toekomst voor ETL en data integratie met veel nieuwe kansen, die verder gaan dan initiatieven voor data warehousing. Men kan dan denken aan zowel strategische oplossingen voor data synchronisatie en migratie van gegevens alsmede aan het individueel afstemmen op afzonderlijke klanten," aldus Paul Albright, executive vice president en chief marketing officer van Informatica. "Informatica is trots op zijn voortdurende leidende rol in data integratie, inclusief onze aangetoonde capaciteit om de veranderende behoeften van de klant accuraat te voorspellen en hierop te anticiperen. Informatica levert, zoals Forrester schrijft, 'een topproduct' en heeft 'de toppositie in de markt die dit bewijst.'"

Over Informatica
Informatica Corporation (NASDAQ: INFA) is een toonaangevende aanbieder van data integratie software. Dankzij de producten van Informatica kunnen bedrijven hun gegevens ontsluiten, integreren, visualiseren en controleren. Daardoor presteert het bedrijf beter en wordt de winstgevendheid verbeterd. De supply chain wordt gestroomlijnd en er kan pro-actief worden ingespeeld op naleving van de desbetreffende (overheids)voorschriften. Meer dan 2.000 bedrijven over de hele wereld vertrouwen op Informatica als oplossing voor al hun behoeften op het gebied van data integratie. Kijk voor meer informatie op www.informatica.com/nl .

Voor meer informatie over Informatica kunt u contact opnemen met: Text 100 B.V.
Liesbeth Kramer
T: +31 (0) 20 - 530 43 49
E-mail: liesbethk@text100.nl

Informatica
Maaike Hilbrand
Marketing Manager Benelux
T +31 (0) 30-608 67 00
M +31 (0) 6-51553760
E-mail: mhilbrand@informatica.com

###

Opmerking: Informatica is een wettig gedeponeerd handelsmerk van Informatica Corporation in de Verenigde Staten en andere rechtsgebieden over de hele wereld. Alle overige bedrijfs- en productnamen kunnen handelsnamen of -merken zijn van de desbetreffende houders.