Utrecht stad 10.00 uur

Utrecht 19-07-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Bestuurder aangehouden

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 21-jarige man uit Mijdrecht aangehouden op het Zandpad.

Om 06.55 uur kreeg de politie de melding binnen dat er op het Zandpand sprake was van een onwelwording. Terwijl ambulancepersoneel bezig was viel bij de agenten het oog op een personenauto. De auto werd aan de kant gezet en de bestuurder gecontroleerd. De bestuurder verklaarde de eigenaar van de auto te zijn, gaf kentekenpapieren en een rijbewijs. Dit bleek echter niet zijn rijbewijs te zijn maar het rijbewijs van een persoon die achterin de auto lag te slapen. Ook trof de politie in de auto een houten knuppel aan. De bestuurder werd aangehouden voor opgeven valse naam, rijden zonder rijbewijs, het aantreffen van een wapen en hij bleek onder invloed van alcohol te zijn.

Beroving

UTRECHT Zondagavond werden vier mannen beroofd op de Weg der Verenigde Naties beroofd.

Om 18.45 uur stonden vier mannen uit de Oekraïne ter hoogte van een bezinestation naar een plattegrond te kijken, toen zij door drie onbekende mannen werden benaderd. Eén van de mannen, gekleed in een beige kostuum, fors postuur, ongeveer 50 jaar oud, sprak de mannen aan en liet hun een legitimatie zien en vertelde dat hij van de politie was. De man zei dat hij de man staande had gehouden, omdat hij vermoedelijk cocaïne bij zich zou hebben en verzocht de mannen hun paspoort te laten zien. Hierna werden de vier mannen gefouilleerd en werden hun tassen doorzocht. Vervolgens renden de drie mannen weg. De mannen uit de Oekraïne constateerden dat de autosleutels weg waren en dat er een geldbedrag weg was. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aangehouden voor belediging

UTRECHT Een 40-jarige Utrechter is zondagavond rond 19.30 uur aangehouden voor belediging. Agenten zagen de man op de Stationstraverse lopen met een blikje bier in zijn handen. Zij spraken de man aan en gaven aan dat het hier niet toegestaan is bier te drinken en dat hij het blikje weg moest gooien, omdat hij anders een bekeuring zou krijgen. De man liet zijn blikje los en begon te schelden tegen de agenten. Hierop werd de man aangehouden. Zijn 39-jarige vrouw raakte hiervan overstuur en krabde een agent in zijn arm. Ook zij werd aangehouden. Beiden ontvingen een proces-verbaal.