Eemland noord, 10.25 uur

Utrecht 19-07-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Inbraak

BAARN In de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 juli werden twee mannen aangehouden op verdenking van inbraak.

Rond 04.15 uur kreeg de politie de melding dat er glasgerinkel was gehoord bij een pand aan de Lijsterbeslaan. Politiemensen gingen ter plaatse en zagen dat een ruit was vernield. Een andere politie-eenheid die ter plaatse ging, zag op de Lijsterbes een auto met hoge snelheid hen tegemoet komen rijden. De auto werd aan de kant gezet. In het voertuig bevonden zich twee mannen van 18 en 20 jaar, beiden afkomstig uit Soest. Het signalement van deze mannen kwam overéén met die door enkele getuigen was opgegeven. Beide verdachten werden daarop aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

In het betreffende pand bleek inderdaad te zijn ingebroken. Het is nog niet bekend of er iets uit het pand is weggenomen.

Tegen vangrail

SOESTERBERG In de vroege ochtend van zondag 18 juli botste een automobilist op de rijksweg A28 tegen een vangrail.

Rond 05.45 uur reed een 33-jarige automobilist uit Elburg over de rijksweg A28. Ter hoogte van Soesterberg botste hij door onbekende oorzaak tegen de middenvangrail. Bij het opnemen van de aanrijding, constateerden politiemensen dat de Elburger naar alcohol rook. Hij bleek beduidend teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 595 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Waterverkeer

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op zaterdag 17 juli hebben politiemensen van het KLPD, regio Gooi- en Vechtstreek, regio Flevoland en district Eemland noord in samenwerking met Rijkswaterstaat een controle te water gehouden. De controle vond vooral plaats in het teken van alcoholgebruik op het water

De controle begon rond 14.00 uur op het Markermeer, waarna de vloot van acht schepen en een helikopter richting Bunschoten trok. 99 Schippers moesten een blaastest afleggen, vijf van hen hadden hoogst waarschijnlijk teveel gedronken en werden aangehouden.

Bij de ademanalyse bliezen vier van hen net onder de wettelijk grens van 350 ug/l en zij werden heengezonden. Eén schipper blies 500ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Tevens werden nog twintig processen-verbaal uitgeschreven, onder andere voor: geen vaarbewijs, geen registratieteken en te hoge snelheid. Ook werd een gestolen speedboot aangetroffen. De schipper van dit vaartuig werd aangehouden op verdenking van diefstal c.q. heling. Net voor het uitbreken van het noodweer, werd Bunschoten bereikt en kwam de controle ten einde.

Aanhouding en vuurwapen in het spel

SOEST Twee mannen van 18 en 26 oud, beiden afkomstig uit Soest, zijn zondagmorgen rond 02.30 uur aangehouden op verdenking van het dreigen met een vuurwapen.

Een getuige belde de politie dat een 21-jarige man op de Troelstrastraat bedreigd werd met een vuurwapen.

Toen de politie ter plaatse kwam, trof zij de beide Soesters aan. Een van hen had een lang glimmend voorwerp in de hand. Hij werd gesommeerd dit los te laten. Dit deed de man, waarna hij werd aangehouden. Het glimmend voorwerp bleek een stofzuigerstang te zijn.

Ook de tweede verdachte werd aangehouden. In de buurt werd ook een 21-jarige man uit Soest aangetroffen. Het bleek dat de man in zijn huis was toen er werd aangebeld en de mannen van 18 en 26 jaar voor zijn deur stonden. Hij werd bedreigd met een vuurwapen en hiermee meerdere malen tegen het hoofd geslagen. Vervolgens ontstond er een worsteling.

De twee verdachten werden aangehouden en zijn ingesloten in het politiebureau. De politie heeft de zaak in onderzoek. De aanleiding lijkt in de privé-sfeer te liggen, de mannen zijn bekenden van elkaar.