Roger Benson wordt nieuwe algemeen directeur Intel Benelux

Scheidend directeur Maurits Tichelman komt aan het hoofd van Intels distributie- en resellerkanaal voor EMEA

Kontich, 19 juli 2004 - Intel, de grootste producent van computerchips ter wereld, heeft Roger Benson aangesteld als algemeen directeur voor Intel Benelux. Benson zal opereren vanuit het Benelux hoofdkantoor in Kontich bij Antwerpen. Hij kan terugvallen op veertien jaar ervaring in de computerindustrie waarvan elf jaar bij Intel. Bij de chipfabrikant doorliep hij reeds verschillende lokale en internationale verkoop- en marketingfuncties. In het begin van zijn carrière was Benson ook enkele jaren aktief in de Engelse ruimtevaartindustrie. De nieuwe algemeen directeur heeft de Engelse nationaliteit maar werkte voor zijn vorige functie vanuit Intels Europese hoofdkwartier in München. Voor deze post zal België zijn nieuwe woonplaats worden. Benson heeft een ingenieursdiploma op zak en een Master of Business Administration van de Aston Business School (UK). In zijn vrije tijd springt Benson regelmatig op zijn mountainbike of gaat hij skiën.

Roger Benson volgt Maurits Tichelman op, die na drie jaar Benelux een internationale carrière uitbouwt. Tichelman staat voortaan aan het hoofd van Intels distributie- en resellerkanaal en is verantwoordelijk voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Intel is 's werelds grootste chipfabrikant en een vooraanstaand producent van personal computer-, netwerk- en communicatieproducten. Meer informatie over Intel is te vinden op: www.intel.com.