Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 19 juli 2004

* VIERTAL IN GESTOLEN AUTO AANGEHOUDEN MET BEHULP VAN DIENSTHOND

JOZSEF
BRIELLE -Maandagochtend omstreeks zes uur werden vier mannen uit Spijkenisse (18, 20, 21 en 25 jaar oud) op de N57 ter hoogte van Brielle aangehouden nadat zij in een gestolen auto hadden gereden. Politiemensen zagen de gestolen auto rijden op de A15 en gaven de bestuurder een stopteken. Toen de bestuurder deze negeerde, werd de achtervolging ingezet.
Op de N57 reed de auto met hoge snelheid de berm in, waarna drie mannen door politiemensen werden aangehouden. De 25-jarige bestuurder van het voertuig had zich in een nabijgelegen sloot met hoog riet verstopt en kon na speurwerk van diensthond Jozsef worden aangehouden. Het viertal werd voor nader verhoor en onderzoek meegenomen naar het politiebureau.


* PYTHON OP BEZOEK
ROTTERDAM - Zondagmiddag kroop een ongeveer 2 meter lange slang, een koningspython, een woning aan de Havenstraat binnen. De bewoner, die televisie zat te kijken, zag plotseling wat bewegen. Hij zag een slang door de kamer kruipen. De slang was vermoedelijk via de openstaande tuindeur de woning binnengekomen. De bewoner verliet de kamer en sloot deze af. Hij waarschuwde de politie, die de slang nog in de kamer aantrof. De Dierenambulance heeft zich uiteindelijk over de python ontfermd.


* SCHIETPARTIJ
ROTTERDAM - Maandagmorgen omstreeks half vijf vond op de hoek van de Schiekade met de Delftsestraat een schietpartij plaats. Terwijl een personenauto met twee inzittenden stapvoets reed, trok een nog onbekende man plotseling de deur van de auto aan de bijrijderskant open en schoot meerdere malen op de inzittende, een 25-jarige Rotterdammer. Het slachtoffer viel uit de auto terwijl de schutter wegrende in de richting van de Schiestraat. Het slachtoffer werd zwaar gewond overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum.
De recherche van het district Rotterdam-Centrum stelt een onderzoek in naar de achtergronden van deze schietpartij.

DEN BOMMEL - Zaterdagmiddag tijdens een hevige bui met zware